Matematiki

Čas line Fotografije Denar Stamps Skica Iskati

Paul Adrien Maurice Dirac

Datum rojstva:

Kraj rojstva:

Datum smrti:

Kraj smrti:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

Predstavitev Wikipedija
POZOR - Samodejno prevajanje iz english version

Paul Dirac oče je bil Charles Adrien Ladislava Diracova in njegova mati je bila Hannah Florence Holten. Charles Diracova je švicarski državljan, rojen leta Monthey, v kantonu Valais v Švici, medtem ko je njegova mama prihajala iz Cornwalla v Angliji. Charles je bil izobražen na Univerzi v Ženevi, nato pa je prišel v Anglijo v približno 1888 francoskih in poučeval v Bristol. Tam je spoznal Florence, čigar oče se je preselil v Bristolu so Master Mariner na ladji Bristol, ko je delala v knjižnici tam. Charles in Florence poročena leta 1899 in se preselil v hišo v Bishopston, Bristol, ki jih imenuje Monthey po mestu rojstva Charlesa's. V tem času je bil Charles poučevanja francoščine na srednji šoli priložen Merchant podvižniki Technical College v Bristol.

Paul je bil eden od treh otrok, njegov starejši brat pa Reginald Charles Felix Diracova in njegova mlajša sestra pa Beatrice Isabelle Marguerite Walla Dirac. Paul je zelo strogo vzgojo družine. Njegov oče je vztrajal, da je le francoski lahko govorijo na mizi in, kot rezultat, Paul je bil edini jesti z očetom v jedilnici. Oče Paul je bil tako stroga s svojimi sinovi, ki so bili tako odtujen in Paul je bila vložena v nekoliko nesrečen doma.

Prvi šoli, ki se je udeležil Paul Bishop Osnovno šolo in so že v tej šoli svoje izjemne sposobnosti na področju matematike postalo jasno, da svoje učitelje. Ko je bil star dvanajst let, se je začel srednjo šolo, obiskuje srednjo šolo, kjer poučuje njegov oče, ki je bil del Merchant podvižnikov Technical College. Ob približno istem času Paul vstopil v to šolo, Prva svetovna vojna se je začela, in to so imeli pozitiven učinek, saj Paul za starejše dečke v šolskem zapustil zaradi služenja vojaškega roka in mlajši fantje imeli več dostopa do znanstvenih laboratorijih in drugih objektih. Paul sam je pisal o svojih šolskih letih, v:

Merchant podvižniki je bila odlična šola za znanost in modernih jezikov. Ni bilo latinsko ali grško, nekaj kar sem bil bolj vesel, ker nisem ceniti vrednosti starih kultur. Menim, da sem zelo srečen potem ko so bili sposobni, da se udeleži šolo. ... Bil sem planil po nižjih oblik, in je bila uvedena v zgodnjem otroštvu, zlasti na podlagi matematike, fizike in kemije v višjih oblik. V matematiki sem študiral od knjig, ki so bili večinoma pred ostalega razreda. To hitro napredovanje je bilo veliko pomoč mi v moji karieri slednji.

On je končal šolo izobraževanje v letih 1918 in potem študiral elektrotehniko na Univerzi v Bristolu. V tem času je skupaj z Univerze Merchant podvižniki Technical College, tako Diracova ostali v isti stavbi, kot jo je študiral v času svojega štiri leta v srednji šoli. Čeprav je bila njegova matematika najljubši predmet je odločil za študij inženirstva na univerzi, seveda, saj je mislil, da je edini možni kariere za matematik je bil šolskih in je gotovo želel, da se prepreči ta poklic. On je dobil diplomo iz inženiringa leta 1921, vendar po tem, ko Neistaknut poletno delo v inženirskih objektih, ni našel stalno mesto. V tem času je bil razvoj resnično strast za matematiko, ampak njegova prizadevanja za študij na Univerzi v Cambridgeu ni razlogov za precej čuden.

Ob štipendije Cambridge izpitov za junij 1921 je prejel štipendijo za študij matematike na St John's College, Cambridge, vendar ni zagotovila dovolj za podporo njemu. Dodatna podpora bi bilo pričakovati od svoje lokalne šolske oblasti, vendar je bil zavrnjen podporo na podlagi tega, da njegov oče ni bil britanski državljan dovolj dolgo. Diracova je bila ponujena priložnost za študij matematike na Bristol brez plačila pristojbin, in je to storil, da bi dobila prvovrstno odliko leta 1923. Po tem je prejel nepovratna sredstva za izvedbo raziskave na Univerzi v Cambridgeu in je začel svoj študij je leta 1923.

Diracova je bilo v upanju, da so njegove raziskave, ki jih nadzorujejo Ebenezer Cunningham, ki jih ta čas Dirac je postal očara v splošni teoriji relativnosti in želel izvesti raziskave na to temo. Cunningham že toliko raziskave študentov, saj je bil pripravljen prevzeti, in tako je Diracova nadzoruje Ralph Fowler. Avtorji napišite:

Fowler je bil takrat vodilni teoretik v Cambridgeu, so dobro seznanjeni v kvantno teorijo atomov; svoje raziskave je bil predvsem na statistične mehanike. On je priznan v Diracova študent nenavadne sposobnosti. Pod njegovim vplivom Dirac delal na nekatere težave v statistični mehaniki. V šestih mesecih po prihodu v Cambridgeu je napisal dva dokumenta o teh problemih. Ni dvoma, Fowler je zbudilo zanimanje za kvantno teorijo, in maj 1924 Diracova končal prvi dokument, ki se ukvarjajo z kvantno težav. Štiri več dokumentov so se končala do novembra 1925.

Kljub očitni učni uspeh Diracova uživala kot raziskovalni študent to ni bilo enostavno časa zanj. Njegov brat Reginald Diracova storil samomor v tem obdobju. Ni razloga za samomor se zdi znan, vendar odnosi Dirac je s svojim očetom, ki so že napeti, zdelo skoraj do konca v celoti po tem kar pa kažejo, da je Dirac je menil, da njegov oče, ki se vsaj nekaj odgovornosti. Že osebe, ki je nekaj prijateljev, ta osebna tragedija imela za posledico, da mu je še bolj umaknil.

Čeprav je imel že odlično začel svoje raziskovalne kariere, še bolj impresivne delo naj bi bilo slediti. To je bilo kot posledica Diracova čemer imajo dokazila o papirju Heisenberg, da se glasi poleti leta 1925. Pomen algebraic lastnosti Heisenberg 's komutatorjev udarila Dirac, ko je bil na sprehod v državi. Heisenberg je ugotovil, da je negotovost načelo je bilo poročilo o noncommutativity iz kvantne mehanske opaznost. On realizirani analogiji z oklepaji v Poisson Hamiltonian mechanics. Higgs piše v:

To podobnost, ki sanja, ki ga je peljal za oblikovanje prvič matematično dosledno splošna teorija kvantne mehanike v korespondenci z Hamiltonian mechanics.

Zamisli so določena v doktorski mehaniki Diracova teze Quantum, za katerega je prejel dr leta 1926. Zanimivo je, da je enajst Diracova dokumenti v tiskani obliki še pred predložitvijo doktorske disertacije. Po oddaji stopnje je odšel v Kopenhagen za delo z Niels Bohr, ki se gibljejo na februar 1927 v Göttingenu, kjer je stiku z Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck in ruski Igor Tamm. Sprejem povabilo Ehrenfest, je preživel nekaj tednov v Leidnu na poti nazaj v Cambridge. Bil je izvoljen za člana St John's College, Cambridge leta 1927.

Diracova obiskal Sovjetske zveze leta 1928. To je bil prvi od številnih obiskov za odšel še v letu 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965 in 1973. Tudi leta 1928 je našel povezavo med relativnosti ter kvantne mehanike, svojo slavno spin-1 / 2 Diracova enačba. Leta 1929 je posnel svoj prvi obisk v ZDA, predavanja na univerzah v Wisconsinu in Michiganu. Po obisku, skupaj z Heisenberg, je prečkal Pacifik in predaval na Japonskem. Vrnil se je prek trans-sibirski železnici.

Leta 1930 Diracova objavljeni načela kvantne mehanike, in za to delo, ki ga je prejel Nobelovo nagrado za fiziko leta 1933. De uganjati, pregledovanje, pravi te knjige:

Diracova ni vplival krmljenje blaznosti na poskusnih fenomenologije časa. To je glede na knjigo Dirac's ... trajne kakovosti, ki lahko deluje malo ujemata.

Avtorji komentar, da knjige:

... odraža Diracova je zelo značilen pristop: abstraktni, ampak preprosto, vedno izbiro pomembnih točk, in trdi, skupaj z vrhunskim logiko.

Osmrtnica opombe:

Njegova predavanja na Univerzi v Cambridgeu so bila oblikovana v [načelih Quantum Mechanics], in da jih dobijo generacije študentov močan vtis skladnosti in eleganco kvantne teorije. To predstavlja njegov glavni prispevek k izobraževanju, saj on je zelo malo raziskav študentov.

Tudi v 1930 Dirac je bil izvoljen za člana Kraljeve družbe. Ta čast je prišel prvič, da je bilo njegovo ime navedla, samo po sebi precej nenavaden dogodek, ki govori veliko o izjemno visoko mnenje, da je kolega Diracova znanstvenikov je od njega.

Diracova je bil imenovan Lucasov profesor matematike na Univerzi v Cambridgeu leta 1932, mesto je imel za 37 let. Leta 1933 je objavil knjigo o pionirski Lagrangeeve kvantne mehanike, ki je postala temelj, na katerem Feynman kasneje je zgradil svoje ideje poti integral. V istem letu Diracova prejel Nobelovo nagrado za fiziko, ki ga delijo z Schrödinger. To je zanimiv komentar o naravi Dirac je, da je njegova prva misel je bila, da zavrnejo nagrado na podlagi tega, da je sovražil javnosti. Toda ko je bilo poudarjeno, da mu, da bi prejel veliko več javnosti, če se je obrnil navzdol nagrado, je sprejela. Še en komentar o tem dogodku je, da je Dirac povedali, da je mogel prositi za svoje starše na podelitvi nagrad v Stockholmu, ampak se je odločil, da povabi le njegova mati in ne oče.

Študijskem letu 1934-35 je bilo pomembno za Diracova tako za osebni in strokovni razlogi. On je obiskal Inštitut za višji študij v Princetonu in tam je postal prijazno Wignerjev. Medtem ko je bil tam Diracova Wignerjev sestra Margit, ki je živel v Budimpešti, obiskal njen brat. To priložnost srečanja led, januarja 1937, se ženili Diracova Margit v Londonu. Margit je bil poročen in imel pred dvema otrokoma Judith in Gabriel Andrew iz njenega prvega zakona. Tako otroci sprejel ime Dirac in Gabriel Andrew Dirac odšel na postal znan čisti matematik, še posebej prispevajo k teorija grafov, postane profesor matematike na univerzi v Aarhusu na Danskem.

Leta 1937, istega leta, da je poročen, Diracova objavila svojo prvo knjigo o velikem številu in kozmoloških zadev. Smo pripombe na njegovo nadaljnje ideje o kozmologije spodaj. Je objavil svojo slavno knjigo o klasični teoriji elektronov, ki so vključevale masa renormalisation in radioaktivnimi reakcijo leta 1938. Diracova delovala med drugo svetovno vojno o ločevanju urana in jedrskega orožja. Še posebej je deloval kot svetovalec za skupino v Birminghamu dela na atomske energije. To združenje je privedla do Diracova se preprečijo britanska vlada preprečila obisk Sovjetske zveze po koncu vojne, ni mogel obiskati še do 1957.

Ugotovili smo, da je bila zgoraj Diracova izvoljen za člana angleške Kraljeve družbe v 1930. Bil je prejel Kraljeve družbe je leta 1939 medaljo Royal Society, in dodeljena mu svoje Copleyjevo medaljo leta 1952:

... priznanje za svoje izjemne prispevke k relativistični dinamiki delcev v kvantni mehaniki.

Leta 1969 Diracova odstopil od Lucasov predsednik matematike na Cambridgeu in je šel z družino na Florido v Združenih državah Amerike. Imenovanj, ki je na obisku na Univerzi v Miamiju in na Florida State University. Takrat, leta 1971, je bil imenovan za Diracova profesor fizike na Državni univerzi Floride, kjer je nadaljeval svoje raziskave.

Leta 1973 in 1975 Diracova predaval v Physical Engineering inštitutu v Leningradu. V teh predavanjih je govoril o težavah z kozmologije ali, bolj natančno, na probleme Nedimenzionalan kombinacije konstant svetu.

Čeprav Diracova je neizmerno pomembno prispevali k fizike, je pomembno zavedati, da je bil vedno motiviran z načeli matematične lepote. Diracova enotno teorije kvantne mehanike in teorije relativnosti, vendar je tudi spomnil, je za njegovo izjemno delo na magnetne monopole, temeljne dolžina, antimaterije, d funkcijo, bra-čnimi, itd

Obstaja standard folklore zgodb Dirac, večinoma se vrtita okoli Diracova rekel točno, kaj je mišljeno in nič več. Nekoč, ko nekdo, ki vljuden pogovor pri večerji, je dejal, da je bilo vetrovno, Diracova zapustil mizo in odšel k vratom, pogledal ven, vrnila k mizi in odgovoril, da v resnici je bilo vetrovno. Rečeno je bilo v šali, da njegov besednjak govorijo sestavljalo "Da", "ne", in "ne vem". Seveda, ko je bil Chandrasekhar razloži svoje ideje, da je nenehno Diracova interjected "da", nato pojasnil, da Chandrasekhar, da je "da" ne pomeni, da je dogovorjeno s tem, kar je bil pravi, le da mu zaželel še naprej. On je nekoč rekel:

Učili so me v šoli nikoli ne začne stavka, ne da bi vedel konec.

To lahko pojasni veliko o svojih pogovor, in tudi o njegovem lepo napisal kazen v njegovih knjig in člankov.

Diracova prejel številne častmi za svoje delo, nekateri, ki smo jih navedli zgoraj. On je zavrnil sprejem častnih diplom, ampak on ni sprejel častnega članstva akademij in znanstvenih združenj. Seznam teh je dolg, vendar med njimi so USSR Academy of Sciences (1931), indijski akademije znanosti (1939), kitajski Physical Society (1943), irski Royal Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Francija (1946), National Institute of Sciences of India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), Nacionalna akademija znanosti in umetnosti (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Papeške akademije znanosti, Vatikan (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Rim (1960), Royal Danish Academy of Sciences (1962), in Académie des Sciences v Parizu (1963). On je bil imenovan za Red za zasluge leta 1973.

Spominsko srečanje je potekalo na Univerzi v Cambridgeu je 19. aprila 1985 in referati na tem sestanku so bili objavljeni v Tributes do Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). Dokumenti,,,,, in prihajajo iz te prostornine. Achuthan, pregled obsega, piše:

... bomo videli živo povsod briljantno odtisi za Dirac, unifier kvantne mehanike in teorije relativnosti. Vsak kosov, ne samo, da je v hvalo izjemno nadarjenih razum, ampak tudi mesta na zapis, kako globoko in se lahko abidingly človeški um jama v svetovi matematičnega modeliranja in vpogled, pustite nedotaknjena duh lepote in jasnosti ustvarjalnega genija. Le nekaj Nobelovi nagrajenci lahko kdaj primerja tudi s tega velikana matematične vede, na katere propadu svet z razmišljanjem, zagotovo je izgubilo eno od najbolj plemenitih duš na srečo še vedno ohranja slavo za druge, da pojejo in tekmovati za dolgo časa, da pridejo .

Novembra 1995 so odkrili spominsko ploščo v spomin na Westminster Abbey Paul Dirac. Obseg je sestavljen iz predavanj predstavljeni Kraljeve družbe ob tej priložnosti. Spominsko naslov je predstavil Stephen Hawking, ki je bil naslednik Diracova v Lucasov predsednik matematike na Univerzi v Cambridgeu, ki je bil prvotno Newton 's stola.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland