Matematikere

Time line Billeder Penge Frimærker Skitse Søgning

Paul Adrien Maurice Dirac

Fødselsdato:

Fødeby:

Dødsdag:

Dødssted:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

Præsentation Wikipedia
ATTENTION - Automatisk oversættelse fra engelsk version

Paul Dirac 's far var Charles Adrien Ladislas Dirac og hans mor var Firenze Hannah Holten. Charles Dirac blev en schweizisk statsborger født i Monthey, i Valais Canton i Schweiz, mens hans mor kom fra Cornwall i England. Charles var blevet uddannet på universitetet i Genève, og derefter kom til England i omkring 1888 og undervises i fransk i Bristol. Der mødte han Firenze, hvis far var flyttet til Bristol som Master Mariner på et Bristol skibet, mens hun arbejdede i biblioteket der. Charles og Firenze gift i 1899 og de flyttede ind i et hus i Bishopston, Bristol, som de navngivne Monthey efter byen Charles's fødsel. På dette tidspunkt Charles var undervisning fransk på gymnasialt knyttet til Merchant Venturers Technical College i Bristol.

Paul var en af tre børn, hans ældre bror er Reginald Charles Felix Dirac og hans yngre søster bliver Beatrice Isabelle Marguerite Walla Dirac. Paul havde en meget stram familie opdragelse. Hans far insisterede på, at kun fransk blive talt ved middagsbordet og som et resultat, Paul var den eneste, der spiser sammen med sin far i spisesalen. Paul's far var så strenge med sine sønner, der begge blev fremmedgjort og Paul blev opdraget i en noget utilfreds hjem.

Den første skole som Paul deltog blev biskop Primær skolen og allerede i denne skole hans usædvanlige evner i matematik blev klart, at hans lærere. Da han var tolv år gammel, han trådte sekundær skole, der deltager i den sekundære skole, hvor hans far underviste som var en del af Merchant Venturers Technical College. På omkring det tidspunkt, Paul trådte denne skole, World War jeg begyndte, og det havde en gavnlig virkning for Paul eftersom de ældre drenge i skolen overlades til militær tjeneste, og den yngre drenge havde mere adgang til laboratorier og andre faciliteter. Paul selv skrev om hans skole år i:

The Merchant Venturers var en fremragende skole for videnskab og moderne sprog. Der var ingen latinsk eller græsk, noget som jeg var temmelig glad, fordi jeg ikke forstår værdien af gamle kulturer. Jeg anser mig selv meget heldige i at have været i stand til at deltage i skolen. ... Jeg blev hastet igennem de lavere former, og blev indført på en særlig tidlig alder på grundlag af matematik, fysik og kemi i de højere former. I matematik var jeg studerer fra bøger som oftest var foran resten af klassen. Denne hurtige avancement var en stor hjælp for mig i min sidstnævnte karriere.

Han afsluttede sin skoleuddannelse i 1918 og derefter undersøgt elektroingeniør ved universitetet i Bristol. På dette tidspunkt Universitet havde kombineret med Merchant Venturers Tekniske Skole så Dirac forblev i samme bygning som han havde studeret under hans fire år på gymnasium. Selv om matematik var hans foretrukne emne valgte han at studere en ingeniør kursus på universitetet, da han troede, at den eneste mulige karriere for en matematiker var skolens undervisning og han sikkert ønsket at undgå, at erhvervet. Han har fået sin grad i teknik i 1921, men efter dette, efter en undistinguished sommerjob i en ingeniørvirksomhed værker, han kunne ikke finde en permanent stilling. På dette tidspunkt var han udvikle en ægte lidenskab for matematik, men hans forsøg på at studere på Cambridge mislykkedes for lidt mærkelige grunde.

Under den Cambridge LEGAT eksaminer i juni 1921 blev han tildelt et legat til at studere matematik ved St. John's College, Cambridge, men det gav ikke nok til at støtte ham. Yderligere støtte vil have forventet fra hans lokale uddannelses-myndighed, men han blev nægtet støtte med den begrundelse, at hans far ikke havde været en britisk statsborger for længe nok. Dirac blev tilbudt en chance for at studere matematik på Bristol uden at betale gebyrer og han gjorde det tildeles første klasse ærer i 1923. Efter dette blev han tildelt et tilskud til at gennemføre forskning på Cambridge og han begyndte sine studier dér i 1923.

Dirac havde håbet at få sin forskning overvåges af Ebenezer Cunningham, for på dette tidspunkt Dirac var blevet fascineret i den generelle relativitetsteori og ønskede at gennemføre forskning om dette emne. Cunningham allerede haft så mange forsknings-studerende som han var parat til at tage på og så Dirac blev overvåget af Ralph Fowler. Forfatterne skriver:

Fowler var dengang den førende theoretician i Cambridge, velbevandret i quantum teorien om atomer, hans egen forskning var for det meste om statistisk mekanik. Han er anerkendt i Dirac en studerende med usædvanlige evner. Under hans indflydelse Dirac arbejdet på nogle problemer i statistisk mekanik. Inden seks måneder efter ankomsten i Cambridge han skrev to papirer om disse problemer. Ingen tvivl Fowler vakte hans interesse i quantum teori, og i maj 1924 Dirac afsluttet sit første papir beskæftiger sig med quantum problemer. Fire mere papirer blev afsluttet af november 1925.

Trods den indlysende akademisk succes Dirac nydes som et forsknings-Eleven dette var ikke nogen nem tid for ham. Hans bror Reginald Dirac begået selvmord i løbet af denne periode. Ingen grund til, at selvmord synes at være kendt, men Dirac's relationer med sin far, som allerede er anspændt, syntes næsten at sætte en stopper helt efter dette, som gør, at Dirac mente, at hans far foretages mindst en del af ansvaret. Allerede en person, der havde nogle venner, denne personlige tragedie havde den virkning, gør ham endnu mere tilbage.

Selv om han allerede havde gjort en glimrende start på sin forskerkarriere, endnu mere imponerende arbejde var at følge. Det var som et resultat af Dirac får beviser for et papir, som Heisenberg at læse i sommeren 1925. Betydningen af algebraiske egenskaber Heisenberg 's commutators slog Dirac, da han var ude for en tur i landet. Han indså, at Heisenberg 's usikkerhed princippet var en redegørelse for de noncommutativity af quantum mechanical observables. Han indså analogien med Poisson parenteser i Hamiltonian mekanik. Higgs skriver i:

Denne lighed gav fingerpeg, der førte ham til at formulere for første gang en matematisk konsistent almindelige teori om Kvantemekanik i korrespondance med Hamiltonian mekanik.

Ideerne blev lagt ud i Dirac's ph.d.-afhandling Kvantemekanik, som han blev tildelt en Ph.D. i 1926. Det er bemærkelsesværdigt, at Dirac havde elleve papirer på tryk inden fremlæggelsen af hans ph.d.-afhandling. Efter tildeling af grad tog han til København for at arbejde sammen med Niels Bohr, der flytter til Göttingen i februar 1927, hvor han indvirkede med Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck og den russiske Igor Tamm. Acceptere en invitation fra Ehrenfest, han brugte et par uger i Leiden på vej tilbage til Cambridge. Han blev valgt en stipendiemodtager i St John's College, Cambridge i 1927.

Dirac besøgte Sovjetunionen i 1928. Det var den første af mange besøg, for han gik igen i 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965 og 1973. Også i 1928 fandt han en sammenhæng mellem relativitetsteori og kvantemekanik mekanikere, hans berømte spin-1 / 2 Dirac ligningen. I 1929 gjorde han sit første besøg i USA, forelæsninger ved universiteterne i Wisconsin og Michigan. Efter besøget sammen med Heisenberg, han krydsede Stillehavet og underviser i Japan. Han vendte tilbage via den transsibiriske jernbane.

I 1930 Dirac offentliggjort Principperne for Quantum Mechanics og for dette arbejde blev han tildelt Nobelprisen for Fysik i 1933. De Skabe, revurdering, siger i denne bog:

Dirac var ikke påvirket af fodring vanvid i forsøgsmodeller fænomenologi af tiden. Dette har givet Dirac bog ... en varig kvalitet, at nogle værker kan matche.

Forfatterne kommentar, at bogen:

... afspejler Dirac's meget karakteristiske tilgang: abstrakt, men enkel, altid vælge de vigtige punkter og skændtes med uovertrufne logik.

De nekrolog noter:

Hans foredrag på Cambridge var tæt inspireret af [Principperne for Kvantemekanik], og de transporteres til generationer af studerende et stærkt indtryk af sammenhæng og elegance kvantemekaniske teori. De udgjorde hans vigtigste bidrag til uddannelse, for han tog meget få forsknings-studerende.

Også i 1930 Dirac blev valgt som fellow i Royal Society. Denne ære kom den første lejlighed, at hans navn blev fremsat i sig selv en ganske usædvanlig begivenhed, som siger meget om de ekstremt høje opfattelse, at Dirac's fellow videnskabsmænd havde af ham.

Dirac blev udnævnt Lucasian professor i matematik ved universitetet i Cambridge i 1932, en post han havde for 37 år. I 1933 offentliggjorde han et banebrydende dokument om Lagrange Kvantemekanik som blev grundlaget for Feynman senere byggede hans idéer af stien integrerende. I samme år Dirac modtog Nobelprisen for fysik, som han delte med Schrödingers. Det er en interessant kommentar om Dirac's karakter, at hans første tanke var at skrue ned for prisen med den begrundelse, at han hadede reklame. Men da det blev påpeget for ham, at han ville få langt mere omtale, hvis han skruet ned prisen, han accepteret det. En anden kommentar om dette arrangement er, at Dirac fik at vide, at han kunne invitere sine forældre til prisoverrækkelsen i Stockholm, men han valgte at invitere kun hans mor og ikke hans far.

Det akademiske år 1934-35 var vigtigt for Dirac både for personlige og faglige grunde. Han besøgte Institute for Advanced Study på Princeton, og der blev han venligt med Wigner. Mens Dirac var der Wigner 's søster Margit, der boede i Budapest, besøgte hendes bror. Denne chance møde førte i januar 1937, til Dirac giftet Margit i London. Margit havde været gift før og havde to børn Judith og Gabriel Andrew fra hendes første ægteskab. Begge er adopteret navnet Dirac og Gabriel Andrew Dirac gik på blev en berømt ren matematiker, især bidrager til grafteori, at blive professor i ren matematik på universitetet i Århus i Danmark.

I 1937, samme år, at han gift, Dirac offentliggjort sit første oplæg om store tal og Kosmologiske spørgsmål. Vi komme nærmere ind på hans tanker om kosmologi nedenfor. Han offentliggjorde sin berømte papir om klassisk Electron teori, som omfattede masse renormalisation og radioaktive reaktion i 1938. Dirac arbejdede under Anden Verdenskrig på uran separation og nukleare våben. Især han fungeret som konsulent for en gruppe i Birmingham arbejder på atomenergi. Denne forening har ført til Dirac er forhindret af den britiske regering at besøge Sovjetunionen efter afslutningen af krigen, og han var ikke i stand til at besøge igen indtil 1957.

Vi har bemærket ovenfor, at Dirac blev valgt som fellow i Royal Society i 1930. Han blev tildelt Royal Society 's Royal Medal i 1939 og samfundet har tildelt ham deres Copley Medal i 1952:

... i anerkendelse af hans bemærkelsesværdige bidrag til relativistic dynamikken i en partikel i Kvantemekanik.

I 1969 Dirac pensioneret fra Lucasian stol i matematik ved Cambridge og gik med sin familie til Florida i USA. Han holdt besøger udnævnelser på universitetet i Miami og på Florida State University. Så, i 1971, Dirac blev udnævnt til professor i fysik ved Florida State University, hvor han fortsatte sin forskning.

I 1973 og 1975 Dirac underviser i de fysiske Engineering Institute i Leningrad. I disse foredrag, han talte om problemerne med kosmologi eller, at være mere præcise, at de problemer af ikke-dimensional kombinationer af verden konstanter.

Selv om Dirac gjort meget vigtigt bidrag til fysik, er det vigtigt at indse, at han altid var motiveret af principperne om matematisk skønhed. Dirac forenet de teorier af Kvantemekanik og relativitet teori, men han er også husket for hans fremragende arbejde med den magnetiske monopol, grundlæggende længde, Antistof, d-funktion, bh-kets osv.

Der er en standard folklore af Dirac historier, de fleste omkring Dirac sige nøjagtigt, hvad han mente og ikke mere. Når når nogen, der gør høflig samtale på middag, kommenterede, at det var blæsende, Dirac forlod bordet og gik hen til døren, kiggede ud, vendte tilbage til bordet og svarede, at ja det var blæsende. Det er blevet sagt i spøg, at hans talt ordforråd bestod af "Ja", "Nej", og "jeg ved ikke". Især når Chandrasekhar var der forklarer hans ideer til Dirac han løbende interjected "ja" og derefter forklarede Chandrasekhar, at "ja" ikke betyde, at han er aftalt med, hvad han sagde, kun at han ønskede ham til at fortsætte. Han sagde engang:

Jeg havde lært i skolen aldrig at starte en sætning uden at vide det slut.

Dette kan forklare meget om hans samtale, og også om hans smukt skrevet sætninger i hans bøger og papirer.

Dirac modtaget mange æresbevisninger for sit arbejde, hvoraf nogle vi har nævnt ovenfor. Han nægtede at acceptere æresgrader men han gjorde acceptere honorære medlemskab af akademier og lærde samfund. Listen over disse er lang, men blandt dem er USSR Academy of Sciences (1931), Indian Academy of Sciences (1939), kinesisk Physical Society (1943), Royal Irish Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Frankrig (1946), National Institute of Sciences of India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), National Academy of Arts and Sciences (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Pontifical Academy of Sciences, Vatikanstaten (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Rom (1960), Royal Danish Academy of Sciences (1962), og Académie des Sciences Paris (1963). Han blev udnævnt til bekendtgørelse af Merit i 1973.

En mindehøjtidelighed blev afholdt på universitetet i Cambridge den 19 april 1985 og papirerne blev fremlagt på dette møde blev offentliggjort i hyldest til Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). De papirer,,,,, og kommer fra dette volumen. Achuthan, revurdering af omfanget, skriver:

... vi tydeligt se alle de geniale forlag af Dirac, unifier af Kvantemekanik og relativitet teori. Hver af de stykker, ikke blot er i ros af en usædvanlig begavede intellekt, men også steder på record, hvor dybt og abidingly det menneskelige sind kan dykke ind i en verden af matematiske indsigt og modellering, holde intakt ånden i skønhed og klarhed i et kreativt geni. Kun et par Nobel prismodtagere nogensinde kan sammenligne såvel med dette kæmpe for Matematiske Fag, i hvis død den verden af originale tænker sikkert har mistet en af de mest dyrebare sjæle bevarer heldigvis stadig den herlighed for andre at synge og emulere i lang tid fremover .

I november 1995 af en mindeplade blev præsenteret i Westminster Abbey der mindes Paul Dirac. Mængden består af forelæsninger præsenteret for Royal Society ved denne lejlighed. Mindestenen adresse blev præsenteret af Stephen Hawking der blev Dirac's efterfølger i Lucasian stol i matematik ved Cambridge, som oprindeligt blev Newton 's formand.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland