Μαθηματικοί

Ώρα γραμμή Φωτογραφίες Χρήματα Γραμματόσημα Σκίτσο Αναζήτηση

Richard Phillips Feynman

Ημερομηνία Γέννησης:

Τόπος γέννησης:

Ημερομηνία του θανάτου:

Τόπος θανάτου:

11 May 1918

Far Rockaway, New York, USA

15 Feb 1988

Los Angeles, California, USA

Παρουσίαση Βικιπαίδεια
ΠΡΟΣΟΧΗ - αυτόματη μετάφραση από την αγγλική έκδοση

Ρίτσαρντ Φάινμαν 's γονείς ήταν Μέλβιλ Φάινμαν και Lucille Phillips. Melville γεννήθηκε σε ένα εβραϊκής οικογένειας στο Μινσκ, η Λευκορωσία, καθώς και με τους γονείς του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν πέντε ετών. Ήταν ένας άνθρωπος που προσπάθησε επιχειρήσεων, δεν είναι πολύ επιτυχία, πολλές διαφορετικές μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι σαφές ότι το ταλέντο δεν ήταν σε επιχειρηματικό, αλλά μάλλον στην επιστήμη η οποία ήταν το θέμα που fascinated αυτόν, αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να κάνει μια καριέρα από αυτό. Lucille Phillips γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια εβραϊκής οικογένειας. Lucille πατέρας του είχε μεταναστεύσει από την Πολωνία και τη μητέρα της, επίσης προερχόταν από μια οικογένεια πολωνικής μετανάστες. Έχει εκπαιδευτεί ως διδασκάλισσας αλλά παντρεύτηκε Μέλβιλ το 1917, πριν από την ανάληψη ενός επαγγέλματος.

Μετά τον γάμο τους Lucille Μέλβιλ Φάινμαν και μεταφέρθηκε σε ένα διαμέρισμα του Μανχάτταν και, κατά το επόμενο έτος, το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε Richard. Melville ήθελε τον πρώτο του παιδί να είναι γιος του και ο ίδιος ήθελε να γίνει επιστήμονας, overjoyed όταν πήρε το γιο που εκείνος ήθελε, έκανε ό, τι μπορούσε για να Richard ενδιαφέροντος στην επιστήμη σε όλη την παιδική του ηλικία. Gleick γράφει:

Μέλβιλ το δώρο για την οικογένεια ήταν η γνώση και σοβαρότητα. Κωμικά και αφήγησης, ήρθε από Lucille.

Τραγωδία χτύπησε την οικογένεια Richard όταν ήταν πέντε ετών για Lucille Μέλβιλ είχε και ένα δεύτερο γιο του που πέθανε κατά την ηλικία των τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό σημαίνει ότι μια θλίψη έπεσε πάνω του νοικοκυριού το οποίο πρέπει να έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τα μικρά Richard. Μετά από αυτό, αυτός παρέμεινε μια μόνο παιδί, μέχρι την αδελφή του Joan γεννήθηκε όταν ήταν εννια ετών. Η οικογένεια μετακινήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αλλά όταν Richard ήταν δέκα αυτά εγκαταστάθηκαν στο Far Rockaway.

Richard, ή Ritty όπως οι φίλοι του τον αποκαλούσε, έμαθε πολλά από την επιστήμη της εγκυκλοπαίδειας Britannica και δίδαξε ο ίδιος πριν από στοιχειώδη μαθηματικά που συνάντησε στο σχολείο. Επίσης δημιουργήθηκε ένα εργαστήριο του δωματίου του στο σπίτι όπου πειραματίστηκαν με ηλεκτρική ενέργεια. Ειδικότερα, ενσύρματα κυκλώματα με τους λαμπτήρες πυράκτωσης, εφηύρε μια αντιδιαρρηκτικού συναγερμού, και ανέλαβε τα ραδιόφωνα πέρα για την επισκευή φθαρμένων κυκλώματα. Όταν εισήλθε Far Rockaway Γυμνάσιο τα συμφέροντά του ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου τα μαθηματικά και την επιστήμη. Βρήκε λίγο αρεσκείας τέχνες τύπου για θέματα αυτή τη στιγμή:

Πάντα ανήσυχη για μια Σίσσυ? Δεν ήθελα να είναι πολύ λεπτή. Για μένα, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ο άνθρωπος ποτέ καταβληθεί κάθε προσοχή στην ποίηση και τέτοια πράγματα.

Στο σχολείο Φάινμαν προσέγγισαν τα μαθηματικά, σε μια άκρως ασυνήθιστη τρόπο. Βασικά του άρεσε ψυχαγωγικών μαθηματικών, από την οποία προέρχεται ένα μεγάλο μέρος της απόλαυσης. Σπούδασε πολλά μαθηματικά στη δική του χρόνου συμπεριλαμβανομένης trigonometry, διαφορικών και αναπόσπαστο λογισμός, και πολύπλοκο αριθμούς πολύ πριν τη συνάντηση που είχε αυτά τα θέματα κατά την επίσημη εκπαίδευση. Συνειδητοποιώντας τη σημασία της μαθηματική σημειογραφία, εφηύρε δική συμβολισμοί για αμαρτία, cos, tan, f (x) κλπ, που σκέφτηκε ήταν πολύ καλύτερη από την τυποποιημένη σημειογραφία. Ωστόσο, όταν ένας φίλος του ζήτησε να εξηγήσει ένα κομμάτι των μαθηματικών, ο συμβολισμός ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να είναι μια προσωπική υπόθεση, δεδομένου ότι ένα χρειάζεται να επικοινωνούν. Πραγματικά απολαμβάνει μαθηματικών διαγωνισμών και ήταν ένα πραγματικό αστέρι του σχολείου του. Στον τελικό του έτους σε Far Rockaway Λυκείων κέρδισε το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης Math Πρωτάθλημα.

Μετά την αναχώρηση από το σχολείο που εφαρμόζονται σε διάφορα πανεπιστήμια να σπουδάσουν εκεί. Θα αναμενόταν κάθε πανεπιστήμιο με το οποίο έκανε αίτηση θα προσφέρουν τον ενθουσιασμό ενός τόπου, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο. Παρόλο που ο βαθμούς στα μαθηματικά και την επιστήμη ήταν εξαιρετικό, είχε εκτελούνται πολύ λιγότερο καλά σε άλλα θέματα. Υπήρχε επίσης το "πρόβλημα" ότι ήταν Εβραίος, που πραγματικά ήταν ένα πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή με τα πανεπιστήμια έχοντας ποσοστώσεις για τον αριθμό των Εβραίων που γίνονται δεκτοί. Αυτός κάθισε μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στράφηκαν τον καθορισμό. Δεν είχε αρκετά forgave τους για τον καταλογισμό 15 δολάρια και, κατόπιν, απορρίπτοντας τον ίδιο. Ήταν δεκτή, ωστόσο, από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης.

Εισήλθε ΜΙΤ το 1935 και, μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών, έλαβε το Πτυχίο το 1939. Πήγε εκεί για να μελετήσει τα μαθηματικά αλλά, μολονότι βρήκε την εύκολη μαθήματα, έγινε όλο και πιο ανήσυχος από την άντληση και την έλλειψη των αιτήσεων που χαρακτήρισε την πορεία αυτή τη στιγμή. Διάβαζε Eddington 's Μαθηματικής Θεωρίας της Σχετικότητας, ενώ κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους και την αίσθηση ότι αυτό ήταν ό, τι ήθελε από τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά παρουσιάζονται καθηγητών του με την άποψη ότι ένας έκανε μαθηματικά για τους δικούς του λόγους, ώστε Φάινμαν άλλαξε μαθήματα, λαμβάνοντας ηλεκτρολόγου μηχανικού. Πολύ γρήγορα θα αλλάξει και πάλι, αυτή τη φορά κινήθηκε σε φυσική. Είναι ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς ότι είχαν ληφθεί τα μαθηματικά Φάινμαν φυσικά στο Cambridge Hoyle οποία έλαβε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, θα έχουμε βρει αυτό ακριβώς που εκείνος ήθελε.

Η φυσική πορεία που πήρε στο MIT Φάινμαν δεν ήταν το συνηθισμένο. Πήρε Εισαγωγή στη Θεωρητική Φυσική, μια κατηγορία που προορίζεται για μεταπτυχιακούς φοιτητές, στο δικό του δεύτερου έτους. Δεν ήταν μάθημα για την κβαντική μηχανική, ένα θέμα που Φάινμαν ήταν πολύ έντονος για τη μελέτη, ώστε μαζί με έναν συνάδελφο προπτυχιακό, TA Welton, τον οποίο άρχισε να διαβάζει τα κείμενα που διατίθενται κατά την άνοιξη του 1936. Επιστρέφοντας στα σπίτια τους το καλοκαίρι του 1936 οι δύο αντάλλαξαν μια σειρά αξιοσημείωτων γράμματα όπως προσπάθησε να αναπτύξει μια έκδοση του χώρου-χρόνου, όπου (αποσπάσματα από ένα από τα γράμματα - βλ.):

... ηλεκτρικά φαινόμενα [είναι] αποτέλεσμα του μετρικού ενός χώρου με τον ίδιο τρόπο που βαρυτική φαινόμενα.

Με Φάινμαν 1937 ήταν η ανάγνωση Dirac 's Οι αρχές της κβαντικής μηχανικής και βλέπουμε πώς ο εξαιρετικά πρωτότυπες ιδέες τοποθετηθεί σε Dirac' s προσέγγιση. Στην πραγματικότητα Dirac έγινε ο επιστήμονας που Φάινμαν πιο σεβαστά σε όλη τη ζωή του.

Μας αναφέρθηκε παραπάνω ότι Φάινμαν πήγε σπίτι του για διακοπές. Στην πραγματικότητα, έκανε αίτηση για την καλοκαιρινή δουλειά στο Bell Laboratories τηλεφώνου κάθε καλοκαίρι, αλλά ήταν πάντα αρνήθηκε μια θέση εκεί παρά το υψηλότερο συστάσεις. Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορεί να αποδειχθεί, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος λόγος, ότι θα πρέπει να απορριφθούν, πλην ότι ήταν εβραϊκής.

Όπως προσέγγισε το τέλος των προπτυχιακών θαυμάσια τεσσερα έτη σε ΜΙΤ ξεκίνησε να σκεφτούν τις σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου. Επειδή είχε πολύ χαρούμενος στο MIT και επίσης πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος φορέας, που προσέγγισε το κεφάλι της φυσικής, John Slater, ζητούν ότι θα μείνετε για να λάβει Ph.D. μάθημα. Slater του είπε ότι για το δικό του καλό είχε να κυκλοφορούν και να Εισηγήθηκε Princeton.

Παρά την προσωπική σύσταση ότι ο Χάρι Smyth του Princeton που έλαβε από Slater, δεν ήταν προφανές ότι Φάινμαν θα γίνει δεκτό. Είχε τις καλύτερες ποιότητες σε φυσική και μαθηματικά ότι κάποιος είχε δει, αλλά από την άλλη μεριά ήταν κοντά στο κάτω μέρος της ιστορίας, της λογοτεχνίας και τέχνης. Είχε ένα άλλο πράγμα θα στρέφεται εναντίον του - ότι δηλαδή ήταν εβραϊκής. Smyth έγραψε:

Φάινμαν είναι εβραϊκής; Εμείς δεν έχουμε σαφή κανόνα εναντίον των Εβραίων, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει το ποσοστό που τους αναλογεί στην υπηρεσία μας λογικά μικρές λόγω της δυσκολίας την τοποθέτησή τους.

Μετά από περαιτέρω επιστολές από Slater, Φάινμαν είχε γίνει δεκτή από Princeton. Διδακτορική του εργασία στο Princeton ήταν εποπτεύεται από τον John Wheeler, και μετά από διαπίστωση ότι το πρώτο πρόβλημα Wheeler έδωσε μάλλον δυσεπίλυτα, επέστρεψε στις ιδέες που είχε σκεφτεί ενώ στο MIT. Το πρώτο σεμινάριο που έδωσε στο Princeton ήταν σε ένα ακροατήριο το οποίο περιελάμβανε Einstein, Pauli και von Neumann. Pauli είπε στο τέλος:

Δεν νομίζω ότι η θεωρία αυτή μπορεί να έχει δίκιο ...

Εκ των υστέρων, Φάινμαν νόμιζα ότι Pauli πρέπει να έχει δει τις δυσκολίες με τη μία, για μετά Φάινμαν είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που εργάζονται σε αυτό, εγώ νόμιζα ότι δεν ήταν ικανοποιητική. Ωστόσο, στη συνέχεια πήγε για να αναπτυχθεί μια νέα προσέγγιση στην κβαντική μηχανική, χρησιμοποιώντας την αρχή της ελάχιστης δράσης. Αντικατέστησε το κύμα μοντέλο του Ηλεκτρομαγνητισμού του Maxwell με ένα μοντέλο που βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις σωματιδίων αντιστοιχιστεί σε χώρο-χρόνο. Gleick γράφει:

Αυτό ήταν Ρίτσαρντ Φάινμαν Πλησιάζει η κορυφή των αρμοδιοτήτων του. Επί είκοσι τρεις ... δεν υπήρχε ακτινολόγου στη γη που θα μπορούσε να ταιριάζει με την εντολή exuberant πάνω από τον γηγενή υλικά των θεωρητικών επιστημών. Δεν ήταν απλώς μια διευκόλυνση στα μαθηματικά (αν και είχε καταστεί σαφές ότι οι μαθηματικές ... μηχανημάτων που εξέρχονται από το Wheeler-Φάινμαν συνεργασία αυτή πέραν της ίδιας της ικανότητάς Wheeler). Φάινμαν έμοιαζε να διαθέτουν μια τρομακτική ευκολία με την ουσία πίσω από τις εξισώσεις, όπως και Αϊνστάιν στην ίδια ηλικία, όπως και η Σοβιετική ακτινολόγου Lev Landau - αλλά λίγοι άλλοι.

Έλαβε το διδακτορικό από το Πρίνστον το 1942, αλλά πριν από αυτό το διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εγγραφεί το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φάινμαν εργάστηκαν για το πρόγραμμα ατομικής βόμβας στο πανεπιστήμιο του Princeton (1941-42) και στη συνέχεια στο Los Alamos (1943-45). Όταν ήταν προσέγγισε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της έρευνας για να λάβουν μέρος στο έργο, η πρώτη του αντίδραση ήταν μια πολύ σαφή αφού δεν ήταν εισέρχονται στην τελική φάση των εργασιών για τη διατριβή κατά το χρόνο:

... Πήγα πίσω στη διατριβή μου - για περίπου τρία λεπτά. Τότε άρχισα να ρυθμό το δάπεδο και το σκέφτομαι το πράγμα. Οι Γερμανοί είχαν τον Χίτλερ και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ατομικής βόμβας ήταν εμφανής, και η πιθανότητα ότι θα την αναπτύξει πριν από το κάναμε ήταν πολύ ενός τρόμο.

Φάινμαν άρχισε τις εργασίες της σχετικά με το σχέδιο Μανχάταν του Princeton αναπτυσσόμενες μια θεωρία για το πώς να διαχωρίσει Ουράνιο 235 από 238 Ουράνιο, ενώ ο επιβλέπων διατριβής Wheeler πήγε στο Σικάγο, να συνεργαστεί με Fermi σχετικά με το πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα. Wigner, Wheeler της απουσίας του, ενημέρωσε Φάινμαν να γράψω μέχρι την Δ.Ε. και μετά Wheeler και Wigner εξέτασε το έργο έλαβε το διδακτορικό του Ιουνίου 1942.

Φάινμαν είχε μια δύσκολη προσωπική πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Την κοπέλα του και πολλά χρόνια, Arlene Greenbaum, είχαν διαγνωσθεί ως τη φυματίωση και την οικογένειά του γάμου τους αντίθεση. Λίγο μετά είχε απονεμηθεί διδακτορικό του Φάινμαν παντρεμένος με την Arlene δεν τα μέλη της οικογένειας του παρόντος. Λίγο μετά τον γάμο του Φάινμαν πήγε στο πρόσφατα κατασκευασμένο Los Alamos site για να εργαστούν στο πρόγραμμα ατομικής βόμβας. Το αξιοσημείωτο ικανότητες σύντομα τον οδήγησε να διοριστεί ως επικεφαλής της θεωρητικής διαίρεση. Arlene πέθανε το 1945 λίγο πριν από την πρώτη δοκιμή της βόμβας. Φάινμαν θα παντρευτεί δύο φορές περισσότερο και έχουν δύο παιδιά με την τρίτη γυναίκα του.

Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το φθινόπωρο του 1945, Φάινμαν διορίστηκε ως καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Στην πρώτη ο ίδιος αφιερωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα που τίθενται στην άκρη. Η πίεση των εργασιών στο Los Alamos, μαζί με το προσωπικό άγχος της παρακολουθώντας τη σύζυγό της υγείας της παρακμής, είχε πάρει το ύψος των διοδίων. Έγραψε:

Αν είστε διδασκαλία μιας κατηγορίας, μπορείτε να σκεφτείτε τα στοιχειώδη πράγματα που γνωρίζετε πολύ καλά. Αυτά τα πράγματα είναι είδος διασκέδασης και απολαυστικό. Δεν κάνουμε κανένα κακό να σκεφτούμε ξανά τους. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσει τους; Τα στοιχειώδη πράγματα είναι εύκολο να σκεφτούμε? Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα νέο σκέψης, δεν κάνει κακό? Τι έχετε σκεφτεί πριν είναι αρκετά καλή για την κατηγορία. Εάν το κάνετε να σκεφτούμε κάτι νέο, μάλλον είστε ευτυχής για το γεγονός ότι έχετε ένα νέο τρόπο θεώρησης των.

Έλαβε τις προσφορές για θέσεις σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά θεώρησε ότι ως μη ερευνητής δεν μπορεί καν τα εξετάσουν. Ξαφνικά την επιθυμία να αναλάβει την έρευνα κτύπησε και πάλι και επέστρεψε στην κβαντική θεωρία της ηλεκτροδυναμικής ότι δούλευε πριν τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1950 Φάινμαν δέχθηκε μια θέση ως καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο California Institute of Technology. Δεδομένου ότι είχε ήδη προγραμματίσει μια «εκπαιδευτική» άδεια πριν την παραλαβή της προσφοράς, ήταν σε θέση να φροντίζει να περνούν τους πρώτους δέκα μήνες του νέου διορισμού του στη Βραζιλία. Παρέμεινε στο Cal τεχνολογίας για την υπόλοιπη καριέρα του, να διοριστεί Richard Chace Tolman Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, το 1959.

Φάινμαν η κύρια συνεισφορά ήταν η κβαντική μηχανική, μετά από την εργασία του διδακτορική του διατριβή. Εισήγαγε τα διαγράμματα (τώρα ονομάζεται Φάινμαν διαγράμματα) που είναι ανάλογα των γραφικών του μαθηματικές εκφράσεις που χρειάζονται για να περιγράψει τη συμπεριφορά των συστημάτων των αλληλεπιδρώντων σωματιδίων. Του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1965, από κοινού με Schwinger και Tomonoga:

... για τα θεμελιώδη κβαντικής ηλεκτροδυναμικής στην εργασία, με βαθιά άροση συνέπειες για τη Φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων.

Άλλες εργασίες για σωματίδιο γύρισμα και τη θεωρία της "partons" που προκάλεσε την τρέχουσα θεωρία των quarks που ήταν θεμελιώδη στην βγάζοντας την κατανόηση της μοριακής φυσικής.

Στις αρχές του 1979 Feyman την υγεία του είχε επιδεινωθεί και είχε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του στομάχου. Αυτό ήταν πολύ επιτυχημένη και οι γιατροί του πίστευε ότι δεν θα υποστούν επανάληψης. Μετά την ανάκτηση του άρεσε το προσκήνιο ως ένας διάσημος δημόσια προσωπικότητα, έναν ρόλο που ενισχύθηκε όταν το βιβλίο έγινε η έκπληξη καλύτερος πωλητής. Το τελευταίο σημαντικό έργο ήταν ως μέλος της επιτροπής που συστάθηκε για να διερευνήσει τα αίτια της έκρηξης επί του διαστημικού λεωφορείου Challenger, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1986. Η συναρπαστική ιστορία της επιστήμης και της πολιτικής της παρούσας έρευνας είναι είπαν στο Feyman ίδια τα λόγια της στην κατηγορία. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για Feyman διότι καθόλη τη διάρκεια της έρευνας ήταν η υγεία του επιδεινώνεται. Κοντά στο τέλος του 1987 καρκίνου βρέθηκε και πάλι στην κοιλιά του. Μετά το θάνατό του, Chandler έγραψε στις 17 Φεβρουαρίου 1988 στις:

Φάινμαν, που πέθανε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες Ιατρικό Κέντρο μετά από οκτώ χρόνια μάχη με τον καρκίνο στην κοιλιακή χώρα, ήταν μια δημοφιλής και δραστήριος καθηγητής που, παρά την ασθένεια, συνέχισε να διδάσκει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες.

Φάινμαν βιβλία του περιλαμβάνονται πολλά εκκρεμή αυτά που εξελίχθηκε από διάλεξη μαθήματα. Για παράδειγμα Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής (1961) και η θεωρία των Θεμελιωδών Διεργασιών (1961), Ο Φάινμαν Διαλέξεις για Φυσικής (1963-65) (3 τόμοι), ο χαρακτήρας του νόμου Φυσική (1965) και QED: The Strange Theory of Light και Matter (1985).

Σε Gleick περιγράφεται Φάινμαν προσέγγιση στην επιστήμη:

Έτσι, πολλοί από τους μάρτυρες που παρατηρήθηκε την απόλυτη ελευθερία της σκέψης του πτήσεις, ακόμα Φάινμαν, όταν μίλησε για τη δική του ελευθερία, αλλά και οι μέθοδοι δεν πίεση ... Για Φάινμαν την ουσία της επιστημονικής φαντασίας ήταν ένα ισχυρό και επώδυνο σχεδόν κανόνας. Τι πρέπει να ταιριάζουν οι επιστήμονες δημιουργούν την πραγματικότητα. Θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό που είναι ήδη γνωστά. Η επιστημονική δημιουργικότητα, είπε, είναι η φαντασία σε κλοιό ... Οι κανόνες της αρμονικής εξέλιξης προβλεφθεί Μότσαρτ κλωβό όπως unyielding όπως το έπραξε για το σονέτο του Σαίξπηρ. Όπως unyielding και ως απελευθερωτική - για τους κριτικούς που βρέθηκαν αργότερα ο δημιουργός του ιδιοφυΐα στην counterpoint της δομής και της ελευθερίας, την αυστηρότητα και την ευρηματικότητα.

Φάινμαν λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για το έργο του. Εκλέχτηκε για την αμερικανική κοινωνία της Φυσικής, της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση των Επιστημών, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, και το Royal Society of London. Μεταξύ των βραβείων που έλαβε ήταν ο Albert Einstein Award (1954) και το Βραβείο Λώρενς (1962).

Όπως και να Φάινμαν της χαρακτήρα, ήταν περιγράφεται στο ως εξής:

Ήταν ευρύτατα γνωστός για την ακόρεστη περιέργεια, απαλή wit, λαμπρό μυαλό και παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο.

Gleick τον περιγράφει ως:

... mystifyingly λαμπρή κατά τον υπολογισμό, περιέργως αγνοείται της λογοτεχνίας, παθιασμένος.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland