Μαθηματικοί

Ώρα γραμμή Φωτογραφίες Χρήματα Γραμματόσημα Σκίτσο Αναζήτηση

Albert Einstein

Ημερομηνία Γέννησης:

Τόπος γέννησης:

Ημερομηνία του θανάτου:

Τόπος θανάτου:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Παρουσίαση Βικιπαίδεια
ΠΡΟΣΟΧΗ - αυτόματη μετάφραση από την αγγλική έκδοση

Περίπου 1886 Άλμπερτ Αϊνστάιν άρχισε την καριέρα του σχολείου στο Μόναχο. Καθώς και του μαθήματα βιολιού, που είχε από την ηλικία των έξι σε ηλικία δεκατρεις, είχε επίσης θρησκευτική εκπαίδευση στο σπίτι, όπου είχε διδάξει ο Ιουδαϊσμός. Δύο χρόνια αργότερα εισήλθε στον Luitpold Γυμνάσιο και μετά από αυτή την θρησκευτική εκπαίδευση δόθηκε στο σχολείο. Σπούδασε μαθηματικά, ιδίως τα λογισμός, που αρχίζει γύρω στο 1891.

Στην οικογένεια του Αϊνστάιν 1894 μετακόμισε στο Μιλάνο, αλλά Αϊνστάιν παρέμεινε στο Μόναχο. Τον Αϊνστάιν 1895 απέτυχε η εξέταση που θα της επέτρεπαν να μελετήσει για ένα πτυχίο ως ηλεκτρικός μηχανικός της Eidgenössische Technische Hochschule στη Ζυρίχη. Einstein αποκηρύξει τη γερμανική υπηκοότητα το 1896 και επρόκειτο να τους επί σειρά ετών. Έκανε ακόμη δεν εφαρμόζονται για ελβετική ιθαγένεια μέχρι 1899, θα χορηγηθεί η ιθαγένεια το 1901.

Μετά την ελλείψει των εισαγωγικών εξετάσεων στο ETH, Einstein παρακολούθησαν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Aarau σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδρομή για να εισέλθουν στο ETH στη Ζυρίχη. Ενώ σε Aarau έγραψε μία έκθεση (για τα οποία είχε δοθεί μόνο λίγο παραπάνω μισο σήματα!) Στο οποίο έγραψε από τα σχέδιά του για το μέλλον, δείτε:

Αν έπρεπε να έχουν την τύχη να περάσουν τις εξετάσεις μου, θα ήθελα να πάνε στη Ζυρίχη. Θα παραμείνει εκεί για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να μελετήσουν τα μαθηματικά και φυσική. Φαντάζομαι τον εαυτό μου να γίνει ένας καθηγητής στο εν λόγω υποκαταστήματα των φυσικών επιστημών, επιλέγοντας το θεωρητικό μέρος τους. Εδώ είναι οι λόγοι που οδηγούν σε εμένα αυτό το σχέδιο. Πάνω από όλα, έχω διάθεση για αφηρημένη μαθηματική σκέψη και, και η δική μου έλλειψη φαντασίας και πρακτικής ικανότητας.

Πράγματι Einstein πέτυχε το σχέδιό του με την αποφοίτησή του το 1900 ως καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής. Ένας από τους φίλους του στο ETH ήταν Marcel Grossmann που ήταν στην ίδια κατηγορία όπως Αϊνστάιν. Αϊνστάιν προσπάθησε να αποκτήσει μια θέση, γράφοντας στα Hurwitz που πραγματοποιήθηκε σε κάποια ελπίδα για μια θέση, αλλά δεν επετεύχθη. Τρεις από τους συμπολίτες του Αϊνστάιν φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων Grossmann, είχαν διοριστεί οι βοηθοί στο ETH στη Ζυρίχη, αλλά σαφώς Αϊνστάιν δεν είχε εντυπωσιαστεί αρκετά ακόμη και το 1901 διετέλεσε γραπτώς γύρο των πανεπιστημίων με την ελπίδα να επιτευχθεί μια δουλειά, αλλά δεν επιτυχία.

Έκανε καταφέρουν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία ελβετικό με το αιτιολογικό ότι είχε επίπεδη πόδια και φλεβίτιδα. Έως τα μέσα του 1901 είχε μια προσωρινή δουλειά ως δάσκαλος, διδασκαλία των μαθηματικών στο Τεχνικό Λύκειο στο Winterthur. Γύρω από αυτό το διάστημα έγραψε:

Έχω παραιτηθεί από τη φιλοδοξία να φτάσουμε σε ένα πανεπιστήμιο ...

Μια άλλη θέση προσωρινής διδασκαλία σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Schaffhausen ακολούθησε. Στη συνέχεια Grossmann 's πατέρας προσπάθησε να βοηθήσει Αϊνστάιν να βρουν δουλειά από τη σύσταση του προς το διευθυντή του γραφείου ευρεσιτεχνιών στη Βέρνη. Einstein διορίστηκε ως τεχνικός εμπειρογνώμονας τρίτης κατηγορίας.

Αϊνστάιν εργάστηκε σε αυτό το γραφείο ευρεσιτεχνίας από το 1902 έως 1909, κατέχει μια προσωρινή θέση, όταν διορίζονται για πρώτη φορά, αλλά από το 1904 έγινε μόνιμη θέση και το 1906 προήχθη σε τεχνικό εμπειρογνώμονα δεύτερης κατηγορίας. Ενώ στη Βέρνη γραφείο ευρεσιτεχνίας, ολοκλήρωσε μια εκπληκτική γκάμα της θεωρητικής φυσικής δημοσιεύσεις, γραμμένο με τον ελεύθερο χρόνο, χωρίς το πλεονέκτημα των στενών επαφών με την επιστημονική βιβλιογραφία ή συναδέλφους.

Einstein απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης το 1905 για μια πραγματεία για ένα νέο προσδιορισμό της μοριακής διαστάσεις του. Αφιερωμένη η Δ.Ε. να Grossmann.

Στην πρώτη από τις τρεις εφημερίδες, όλα τα γραπτά στο 1905, Einstein εξέτασε το φαινόμενο ανακαλύφθηκε από τον Μαξ Πλανκ, σύμφωνα με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία φαινόταν να ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα αντικείμενα που βρίσκονται διακριτός ποσότητες. Η ενέργεια των εν λόγω ποσοστώσεις ήταν ευθέως ανάλογη με την συχνότητα της ακτινοβολίας. Αυτό φαινόταν να αντικρούει την κλασική ηλεκτρομαγνητική θεωρία, που βασίζεται στις Maxwell 's εξισώσεις και οι νόμοι της θερμοδυναμικής οι οποίες υποτίθεται ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία αποτελούνταν από κύματα θα μπορούσαν να περιέχουν κανένα μικρό ποσό ενέργειας. Einstein χρησιμοποιούνται Planck 's κβαντική υπόθεση για να περιγράψει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του φωτός.

Einstein 1905, το δεύτερο έγγραφο που πρότεινε ό, τι είναι σήμερα ονομάζεται η ειδική θεωρία της σχετικότητας. Θα βασίζεται τη νέα του θεωρία για μια επανερμηνεία της κλασικής αρχής της Σχετικότητας, δηλαδή ότι οι νόμοι της φυσικής πρέπει να έχει την ίδια μορφή σε οποιοδήποτε πλαίσιο αναφοράς. Ως δεύτερη βασική υπόθεση, Αϊνστάιν υπέθεσε ότι η ταχύτητα του φωτός παραμένει σταθερή σε όλα τα πλαίσια αναφοράς, όπως απαιτείται από Maxwell 's θεωρία.

Αργότερα το 1905 Αϊνστάιν έδειξε πώς μάζας και ενέργειας ήταν ισοδύναμες. Αϊνστάιν δεν ήταν η πρώτη που προτείνει όλες οι συνιστώσες της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας. Τη συμβολή του είναι ενωτική σημαντικά τμήματα της κλασικής μηχανικής και Maxwell 's ηλεκτροδυναμικής.

Το τρίτο του Αϊνστάιν εγγράφων του 1905 αφορούσε στατιστική μηχανική, ένα πεδίο που είχαν μελετηθεί από τον Ludwig Boltzmann και Josiah Gibbs.

Μετά το 1905 Αϊνστάιν συνέχισε εργάζονται στις περιοχές που περιγράφονται παραπάνω. Έκανε σημαντικές συνεισφορές στην κβαντική θεωρία, αλλά εκείνος προσπάθησε να επεκτείνει την ειδική θεωρία της σχετικότητας σε φαινόμενα που αφορούν την επιτάχυνση. Το κλειδί εμφανίστηκε το 1907 με την αρχή της ισοτιμίας, στην οποία βαρυτική επιτάχυνση που πραγματοποιήθηκε να διακριθεί από την επιτάχυνση που προκαλείται από μηχανικές δυνάμεις. Βαρυτική μάζα ήταν ως εκ τούτου, πανομοιότυπες με αδρανειακή μάζα.

Το 1908 Αϊνστάιν έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, μετά την υποβολή της Δ.Ε. Habilitation Συνέπειες για το σύνταγμα της ακτινοβολίας από το ακόλουθο κείμενο διανομής ενέργειας δίκαιο του μαύρου φορείς. Το επόμενο έτος θα γίνει καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, αφού παραιτήθηκε ο lectureship στη Βέρνη και τη δουλειά του στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στη Βέρνη.

Με τον Αϊνστάιν 1909 αναγνωρίστηκε ως την κορυφαία επιστημονική στοχαστής και κατά το έτος αυτό παραιτήθηκε από το γραφείο ευρεσιτεχνίας. Ήταν διορίζεται τακτικό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Karl-Ferdinand στην Πράγα το 1911. 1911 Στην πραγματικότητα ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για Einstein δεδομένου ότι ήταν σε θέση να κάνει προκαταρκτικές προβλέψεις σχετικά με τον τρόπο μια ακτίδα φωτός από ένα μακρινό αστέρι, περνώντας κοντά από τον Ήλιο, φαίνεται να είναι ελαφρώς λυγισμένο, προς την κατεύθυνση του Ήλιου. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα οδηγούσε στην πρώτη πειραματική απόδειξη υπέρ της θεωρίας του Αϊνστάιν.

Σχετικά με το 1912, Αϊνστάιν άρχισε μια νέα φάση του βαρυτική της έρευνας, με τη βοήθεια του φίλου μαθηματικός Marcel Grossmann, εκφράζοντας το έργο του όσον αφορά την tensor λογισμός των Tullio Levi-Civita και Gregorio Ricci-Curbastro. Αϊνστάιν ονομάζεται η νέα του εργασία την γενική θεωρία της σχετικότητας. Θα μετακινηθούν από την Πράγα στη Ζυρίχη το 1912 για να αναλάβει μια καρέκλα στο Eidgenössische Technische Hochschule στη Ζυρίχη.

Einstein επέστρεψε στη Γερμανία το 1914, αλλά δεν νέου υποψηφιότητα για τη γερμανική ιθαγένεια. Τι είναι αποδεκτές ήταν μια εντυπωσιακή προσφορά. Ήταν μια θέση ερευνητή στην Πρωσικά Ακαδημία Επιστημών, μαζί με μια καρέκλα (αλλά δεν καθήκοντα διδασκαλίας) στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διετέλεσε, επίσης, προσφέρει τη διεύθυνση του Kaiser Wilhelm Ινστιτούτο Φυσικής του Βερολίνου, το οποίο επρόκειτο να καθοριστεί.

Μετά από μια σειρά λανθασμένων ξεκινά Αϊνστάιν δημοσίευσε, με καθυστέρηση το 1915, το οριστικό κείμενο της γενικής θεωρίας. Λίγο πριν από τη δημοσίευση της παρούσας εργασίας θα διδάξει περί της γενικής σχετικότητας στο Γκέτινγκεν και έγραψε:

Προς μεγάλη μου χαρά, είμαι απόλυτα κατόρθωσε να πείσει Hilbert και Klein.

Στην πραγματικότητα Hilbert υποβληθεί για δημοσίευση, μία εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί το έργο του Αϊνστάιν, ένα έγγραφο το οποίο περιέχει τις σωστές εξισώσεις πεδίου της γενικής σχετικότητας.

Όταν η British expeditions έκλειψη το 1919 επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του, Αϊνστάιν ήταν idolised από το δημοφιλή Τύπο. Οι Times του Λονδίνου έτρεξε ο τίτλος, στις 7 Νοεμβρίου 1919:

Επανάσταση στην επιστήμη - Νέα θεωρία του σύμπαντος - Newtonian ιδέες ανατράπηκε.

Το 1920 διαλέξεων του Αϊνστάιν στο Βερολίνο ήταν διαταράχθηκε από τις διαδηλώσεις οι οποίες, παρόλο που επισήμως αρνήθηκε, ήταν σχεδόν βέβαιο αντι-εβραϊκό. Σίγουρα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν κατά τις εργασίες του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία απάντησε στην Αϊνστάιν στον Τύπο τα λόγια Lorentz, Planck Eddington, όπως και να στηρίζουν τις θεωρίες και το οποίο αναφέρει ότι ορισμένοι Γερμανοί θα είχαν επιτεθεί τους αν είχε:

... γερμανός υπήκοος, με ή χωρίς σβάστικα αντί ενός Εβραίου με φιλελεύθερες διεθνείς καταδίκες ...

Κατά τη διάρκεια του 1921 Αϊνστάιν έκανε την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κύριος λόγος ήταν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τη σχεδιαζόμενη Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Ωστόσο έλαβε την Barnard μετάλλιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και να διδάξει πολλές φορές για Σχετικότητας. Έχει αναφερθεί ότι έχουν να σχολίασε ο πρόεδρος κατά τη διάλεξη που έδωσε σε μια μεγάλη αίθουσα του Princeton που ήταν υπερφορτωμένη με τους ανθρώπους:

Ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι τόσοι πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονται για tensor ανάλυση.

Αϊνστάιν έλαβε το βραβείο Νόμπελ το 1921, αλλά μάλλον δεν της σχετικότητας για το 1905 τις εργασίες για το φωτοηλεκτρικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα δεν είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο του 1922 να παραλάβει το βραβείο είναι για ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Γύρω από αυτό το διάστημα έκανε πολλές διεθνείς επισκέψεις. Είχε νωρίτερα επισκέφθηκε το Παρίσι το 1922 και κατά τη διάρκεια του 1923 επισκέφθηκε την Παλαιστίνη. Αφού κάνετε την τελευταία μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη για τη σύνδεση των κυμάτων με θέμα το 1924 θα σημειώσει περαιτέρω επισκέψεις το 1925, αυτή τη φορά από τη Νότια Αμερική.

Μεταξύ περαιτέρω τιμά Αϊνστάιν έλαβε το οποίο ήταν το μετάλλιο Copley της Βασιλικής Εταιρείας το 1925 και το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Αστρονομική Εταιρεία το 1926.

Niels Bohr και Einstein ήταν να μεταφέρει σε μια συζήτηση για την κβαντική θεωρία η οποία άρχισε κατά τη διάσκεψη της Solvay το 1927. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödinger και Dirac ήταν σε αυτό το συνέδριο, πέρα από Αϊνστάιν. Αϊνστάιν είχε αρνήθηκε να δώσει ένα χαρτί στο συνέδριο και:

... είπε σχεδόν τίποτα πέρα παρουσιάζοντας μια πολύ απλή ένσταση για την πιθανότητα ερμηνείας .... Τότε έπεσε πάλι στη σιωπή ...

Πράγματι Αϊνστάιν για τη ζωή είχε ένταση και είχε να πληρώσει το τίμημα το 1928 με μια σωματική κατάρρευση Προσφυγή της μέσω του υπερβολικού φόρτου εργασίας. Ωστόσο έκανε μια πλήρη ανάκαμψη παρά το ότι έχουν να λαμβάνουν εύκολα τα πράγματα σε όλη 1928.

Με 1930 έκανε επισκέψεις διεθνών ξανά, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια τρίτη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1932 ακολουθήθηκε από την προσφορά μιας θέσης στο Πρίνστον. Η ιδέα ήταν ότι θα δαπανήσει Einstein επτα μήνες το χρόνο στο Βερολίνο, σε πέντε μήνες του Princeton. Αϊνστάιν αποδέχτηκε και αριστερά στη Γερμανία το Δεκέμβριο του 1932 για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον επόμενο μήνα οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία στη Γερμανία και Αϊνστάιν δεν ήταν ποτέ να επιστρέψουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια του 1933 Αϊνστάιν ταξίδεψε στην Ευρώπη, επισκέπτονται Oxford, Glasgow, των Βρυξελλών και της Ζυρίχης. Προσφορές των ακαδημαϊκών θέσεων που είχε βρεθεί τόσο σκληρά για να πάρετε το 1901, ήταν άφθονα. Έλαβε τις προσφορές από την Ιερουσαλήμ, Leiden, στην Οξφόρδη, τη Μαδρίτη και το Παρίσι.

Τι έγινε που προορίζονται μόνο ως μια επίσκεψη έγινε μια μόνιμη διευθέτηση με 1935, όταν έκανε αίτηση και έγινε δεκτός μόνιμο τόπο διαμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Πρίνστον το έργο του προσπάθησε να ενοποιήσει τους νόμους της φυσικής. Ωστόσο υπήρξε απόπειρα προβλήματα του βάθους και έγραψε:

Έχω και εγώ κλειδωμένους σε πολύ απελπιστική επιστημονικά προβλήματα - τα περισσότερα ναι, διότι, ως έναν ηλικιωμένο άνδρα, έχω παρέμεινε estranged από την κοινωνία εδώ ...

Το 1940 Αϊνστάιν έγινε ένας πολίτης των ΗΠΑ, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ελβετική υπηκοότητα. Έκανε πολλές συνεισφορές για την ειρήνη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το 1944 έκανε μια συμβολή στην προσπάθεια για τον πόλεμο με το χέρι γραπτώς το 1905 έγγραφο σχετικά με την ειδική σχετικότητα και τη θέτει σε πλειστηριασμό. Διατύπωσε εξι εκατομμύρια δολλάρια, το χειρόγραφο σήμερα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Με 1949 Αϊνστάιν ήταν δυσάρεστα. Μια μάγια στο νοσοκομείο τον βοήθησαν ανακάμψει, αλλά ξεκίνησε την προετοιμασία για το θάνατο από τη σύνταξη του θα το 1950. Έφυγε ο επιστημονικές ανακοινώσεις με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ένα πανεπιστήμιο που είχε εγείρει σχετικά με κονδύλια για την πρώτη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που υπηρέτησε ως διοικητής του πανεπιστημίου από 1925 έως 1928, αλλά είχε απορριφθεί η προσφορά μιας θέσης στο 1933 όπως και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τη διοίκηση.

Ένα πιο σημαντικό γεγονός ήταν να διεξαχθεί στη ζωή του. Μετά το θάνατο του πρώτου προέδρου του Ισραήλ το 1952, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει τη θέση του δεύτερου προέδρου να Αϊνστάιν. Αρνήθηκε όμως διαπιστώθηκε η προσφορά προκαλεί αμηχανία δεδομένου ότι ήταν δύσκολο για αυτόν να αρνηθεί ότι δεν προκαλείται αδίκημα.

Μία εβδομάδα πριν από το θάνατό του Αϊνστάιν που υπεγράφη την τελευταία του επιστολή. Ήταν μια επιστολή προς τον Bertrand Russell με τον οποίο συμφώνησε ότι το όνομά του θα πρέπει να πάνε σε ένα μανιφέστο καλώντας όλα τα έθνη να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα. Έχει σημασία το γεγονός ότι μία από τις τελευταίες πράξεις ήταν να ισχυρίζονται, όπως είχε γίνει όλη του τη ζωή, για τη διεθνή ειρήνη.

Αϊνστάιν ήταν cremated στο Trenton, New Jersey στις 4 μ.μ., στις 18 Απριλίου 1955 (την ημέρα του θανάτου του). Στάχτες του ήταν διάσπαρτα σε απόρρητες.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland