Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Galileo Galilei

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Esittely Wikipedia
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Galileo Galilei 's vanhemmat olivat Vincenzo Galilei ja Giulia Ammannati. Vincenzo, jotka syntyi Firenzessä vuonna 1520, oli opettajana musiikkia ja hienoja lute-soitin. Kun tutkii musiikin Venetsia hän suorittaa kokeiluja jousille tukea hänen musiikillisen teorioita. Giulia, jotka oli syntynyt Pescia, naimisissa Vincenzo vuonna 1563 ja ne tehdään koti maaseudulla lähellä Pisa. Galileo oli heidän ensimmäinen lapsi ja vietti varhaisen vuotta perheensä kanssa, Pisa.

Vuonna 1572, jolloin Galileo kahdeksan vuotta vanha, hänen perheensä palasi Firenze, hänen isänsä kotikaupunki. Kuitenkin Galileo pysynyt Pisan ja asunut kaksi vuotta Muzio Tedaldi jotka oli etuyhteydessä Galileo äidin avioliiton. Kun hän pääsi vuotiaana kymmenen, Galileo vasemmalle Pisa liittyä hänen perheensä, Firenze ja siellä hän oli ohjattu, Jacopo Borghini. Kun hän oli tarpeeksi vanha on opetusta luostarin, hänen vanhempiensa lähetti hänet on Camaldolese Monastery at Vallombrosa, joka sijaitsee upea metsäisillä hillside 33 km kaakkoon, Firenze. The Camaldolese Tilaa oli riippumaton, Benedictine Tilaus-, halkaisu siitä noin 1012. Order yhdistää solitary elämää "hermit kanssa tiukan elämän, munkki, ja pian nuori Galileo löytänyt tämän elämän houkutteleva. Hän tuli novice, jotka aikovat liittyä, mutta tämä ei ole hyvä ja hänen isänsä jotka olivat jo päättäneet, että hänen vanhin poikansa olisi tullut lääkäri.

Vincenzo oli Galileo tuotto Vallombrosa, Firenze ja luopua ajatuksesta liittyä Camaldolese järjestyksessä. Hän jatkaa hänen koulunkäyntiin, Firenze, kuitenkin koulun aikavälillä jonka Camaldolese munkkeja. Vuonna 1581 Vincenzo lähetti Galileo takaisin Pisa elää jälleen Muzio Tedaldi ja nyt Ilmoittaudun lääketieteellinen tutkinto yliopistossa Pisa. Vaikka ajatus lääketieteellisen uransa koskaan vaikuttaa valitti Galileo, isän toive oli varsin luonnollista, sillä siellä on ollut erottaa lääkäri, hänen perheelleen kuin edellisen vuosisadan ajan. Galileo koskaan näyttää tehneen lääketieteelliset tutkimukset vakavasti, kursseilla hänen todellisia etuja, jotka olivat matematiikan ja luonnon-filosofiaa. Hänen matematiikan opettaja Pisa oli Filippo Fantoni, jotka järjestetään johdolla matematiikan. Galileo palasi Firenze, kesän lomat ja siellä edelleen opiskella matematiikkaa.

Vuonna 1582-83 Ostilio Ricci, jotka oli matemaatikko, Tuscan tuomioistuin ja entinen oppilas, Tartaglia, opettanut kurssi Eukleides' s Elements yliopiston Pisa, jonka Galileo osallistui. Kesällä 1583 Galileo oli vuonna Firenze perheensä kanssa ja Vincenzo kannusti häntä lukemaan Galen edelleen hänen lääketieteellisiä tutkimuksia. Kuitenkin Galileon edelleen haluttomia opiskella lääketiedettä, pyydetään Ricci (myös Firenze, joissa Tuscan tuomioistuin käytti kesällä ja syksyllä) kotiinsa tapaamaan isäänsä. Ricci yritti taivutella Vincenzo jotta hänen poikansa opiskelemaan matematiikkaa, koska tämä oli, kun hänen etujensa vahvistaa. Varmasti Vincenzo ei ole kuin ajatus ja se vastusti voimakkaasti, mutta lopulta hän antoi tavalla hieman ja Galileo pystyi tutkimaan teosten Eukleides ja Arkhimedes, italia käännöksiä, jotka Tartaglia oli tehnyt. Tietenkin hän oli yhä virallisesti kirjoilla kuin lääketieteellisen opiskelija Pisa mutta lopulta, 1585, hän luopui tämän kurssin ja vasemmalle saattamatta hänen määrin.

Galileo alkoi opetus matematiikan ensimmäisen yksityisesti Firenze ja sitten aikana 1585-86 at Siena, jossa hän järjesti julkisen nimittämisestä. Kesällä 1586 hän opetti klo Vallombrosa, ja tänä vuonna hän sävelsi ensimmäisen tieteellisen teoksen The vähän rahoitusasema [La Balancitta] jossa kuvataan Arkhimedes-menetelmä löytää erityisiä gravities (tämä on suhteellinen tiheys) aineita käyttäen tasapainoa. Seuraavana vuonna hän matkusti Rooma vierailla Clavius jotka oli professori matematiikan, jesuit Collegio Romano. A aihe, joka oli erittäin suosittu kanssa jesuit matemaatikot tällä kertaa oli keskukset vakavuuden ja Galileo tuonut hänelle joitakin tuloksia, joihin hän löysi tästä aiheesta. Huolimatta tehdä erittäin myönteisen vaikutelman, Clavius, Galileo epäonnistunut saamaan nimityksen opettaa matematiikka, Bolognan yliopisto.

Poistumisen jälkeen Rooma Galileo pysyi yhteyttä Clavius kirjeitse ja Guidobaldo del Monte oli myös säännöllisiä kirjeenvaihtaja. Tietenkin teoreemojen joka Galileo oli osoittautunut-keskusten painopisteen kiintoaineita, ja jäljellä Rooma, keskusteltiin tästä kirjeenvaihdosta. On myös todennäköistä, että Galileo on saanut luento muistiinpanoja kursseja, jotka oli annettava samaan Collegio Romano, hän teki jäljennökset tällaisesta materiaalista, joka on edelleen hengissä tänään. Kirjeenvaihto alkoi noin 1588 ja jatkui useita vuosia. Myös vuonna 1588 Galileo sai arvostetun kutsun luento, mitat ja sijainti hell in Dante's Inferno-Akatemian Firenzessä.

Fantoni vasemmalle johdolla matematiikan yliopiston Pisa vuonna 1589 ja Galileo nimitettiin täyttää virka (vaikka tämä oli vain nimellinen pysty antamaan taloudellista tukea Galileo). Ei vain hän saa vahvan suositukset Clavius, mutta myös hän oli hankkinut erinomaisen maineen kautta hänen luentoja, Firenze Academy edellisenä vuonna. Nuori matemaatikko oli nopeasti hankkinut mainetta, että oli tarpeen saada tällaista kantaa, mutta siellä oli vielä korkeampi asema, jossa hän voisi tavoite. Galileo vietti kolme vuotta tilalla tähän virkaan yliopistossa Pisa ja tänä aikana hän kirjoitti De Motu joukon esseitä koskevaan teoriaan esitystä, jota hän ei koskaan julkaistu. On todennäköistä, että hän ei ole koskaan julkaistu tätä materiaalia, koska hän oli vähemmän kuin tyytyväisiä siihen, ja tämä on oikeudenmukainen huolimatta sisältävät joitakin tärkeitä askelia eteenpäin, se sisälsi myös joitakin virheellisiä ajatuksia. Ehkä tärkein uusia ajatuksia, jotka De Motu sisältää on, että yksi voi testata teorioita suorittamalla kokeiluja. Erityisesti työ sisältää hänen tärkeää ajatusta, että joku voisi testata teorioita noin kuuluvien laitosten käyttämällä kalteva taso hidastaa määrä syntyperäänsä.

Vuonna 1591 Vincenzo Galilei, Galileo hänen isänsä kuoli ja koska Galileo oli vanhin poika hän oli antaa taloudellista tukea muun perheen ja erityisesti on tarvittavat taloudelliset mahdollisuudet tarjota Myötäjäiset varten hänen kaksi nuorempaa sisarusta. Ovat professori matematiikan at Pisa ei ollut maksettu, joten Galileo etsinyt entistä tuottoisampia postitse. With strong suositukset Guidobaldo del Monte, Galileo on nimittänyt professori matematiikan, Padovan yliopisto (yliopiston tasavallan Venetsia), 1592 at palkkaa kolme kertaa, mitä hän oli saapunut Pisa. Joulukuun 7 päivänä 1592 hän antoi virkaanastujaispuheessaan luento ja aloin ajan kahdeksantoista vuotta yliopistossa, vuosina, jolloin hän myöhemmin kuvattu kuin happiest elämästään. At Padovan hänen tehtävänsä oli lähinnä opettaa Eukleides' s geometriaan ja standardin (geocentric) Tähtitieteen lääketieteellisen opiskelijat, jotka olisivat tarpeen tietää joitakin tähtitiede, jotta voidaan hyödyntää astrologian niiden lääketieteen käytänteitä. Kuitenkin Galileo väitti vastaan Aristoteles' s silmällä Tähtitieteen ja luonnollisen filosofian kolme julkista luentoja hän antoi yhteydessä ulkonäköä Uuden Star (nykyisin tunnetaan nimellä "Kepler" s supernova ") vuonna 1604. Usko on tällä kertaa ollut se, että Aristoteles, nimittäin se, että kaikki muutokset on taivaassa oli esiintyvän lunar alueella lähellä maapalloa, keskustelussa, että kiinteät tähteä on pysyvä. Galileo käytetään parallaksi väitteitä osoittaakseen, että New Star voisi olla lähellä maapalloa. Vuonna henkilökohtaisen kirjeen kirjoittanut Kepler vuonna 1598, Galileo oli ilmoittanut, että hän oli Copernican (uskovainen, teorioita, Copernicus). Ei kuitenkaan ole julkinen merkki tähän uskominen oli näkyvän vasta monta vuotta myöhemmin.

At Padovan, Galileo alkoi pitkän aikavälin suhteet Maria Gamba, jotka oli Venetsia, mutta ne eivät naimisiin ehkä, koska Galileo tuntui hänen taloudellinen tilanne ei ollut tarpeeksi hyvä. Vuonna 1600 ensimmäisen lapsen Virginia syntyi, jota seurasi toinen tytär Livia seuraavana vuonna. Vuonna 1606 heidän poikansa Vincenzo oli syntynyt.

Meidän edellä on mainittu virhe Galileo's theory of motion, koska hän asettaa sen pois De Motu noin 1590. Hän oli aivan väärässä hänen uskovansa, että voimassa toimiva elin, joka on suhteellinen ero sen ominaispaino ja että kyseinen aine, jonka kautta se siirretään. Galileo kirjoitti hänen ystävänsä Paolo Sarpi, sakkoa matemaatikko jotka oli consultor, venetsialainen hallitus, 1604 ja se käy ilmi hänen kirjeessään, että tällä kertaa hän oli ymmärtänyt hänen virhe. Itse asiassa hän oli palannut työhön teorian esitys vuonna 1602 ja yli kaksi seuraavaa vuotta, hänen tutkimus inclined planes ja heiluri, hän oli muotoiltu oikein lain kuuluvien laitosten ja oli työskennellyt, että projektiili seuraa parabolisella polku. Kuitenkin nämä kuuluisat tuloksia ei olisi julkaissut toisen 35 vuotta.

Toukokuussa 1609, Galileo vastaanotti kirjeen, Paolo Sarpi kertomatta hänelle noin spyglass että hollantilainen oli osoittanut, Venetsia. Galileo kirjoitti, että Starry Messenger (Sidereus Nuncius) huhtikuussa 1610:

Noin kymmenen kuukautta sitten raportin pääsi minun korville, että tietty Fleming oli rakentanut spyglass jonka avulla näkyviä esineitä, vaikka hyvin kaukana silmän tarkkailija, olivat selvästi nähtävä, jos lähistöllä. Tästä todella merkittävä vaikutus useissa kokemukset olivat etuyhteydessä, joita eräät henkilöt uskoivat, kun taas toiset kiistivät ne. Muutamaa päivää myöhemmin mietinnössä oli vahvistanut kirjeessä olen saanut ranskalainen Paris, Jacques Badovere, joka aiheutti minulle soveltaa itseäni täysin tutkimaan keinoja, joilla voisin saapuvat keksintö, samanlainen väline. Tämä Tein pian sen jälkeen, minun pohjalta ollaan opissa taittumisen.

Näistä raporteista ja käyttämällä omaa teknistä osaamista kuin matemaatikko sekä käsityöläisen, Galileo alkoi tehdä sarjan kaukoputket, joiden optinen suorituskyky on paljon parempi kuin sen hollanti väline. Hänen ensimmäinen teleskooppi tehtiin käytettävissä linssit ja antoi suurennos noin neljä kertaa. Parantaa tämän Galileo oppinut jauhetaan ja puola oman linssit ja August 1609 hän oli väline, jonka suurennos noin kahdeksan tai yhdeksän. Galileo välittömästi näki kaupallisen ja sotilaallisen sovellusten hänen teleskooppi (jota hän kutsui perspicillum) alusten merellä. Hän pitää Sarpi ilmoitettava hänen edistymistä ja Sarpi järjesti mielenosoituksen, venetsialainen senaatissa. He olivat hyvin vaikuttuneita, ja vastineeksi suuri kasvu hänen palkkaansa, Galileo antoi yksinoikeus valmistusta varten kaukoputket, venetsialainen senaatissa. Se tuntuu erityisen hyvä liikkua hänen osa, koska hänellä on oltava tiedossa, että tällaisia oikeuksia oli merkityksetön, erityisesti koska hän aina myönsi, että kaukoputki ei ollut hänen keksintö!

Loppuun mennessä 1609 Galileo oli kääntänyt hänen kaukoputkea että yöllä taivaalle ja alkoi tehdä huomattavia löytöjä. Swerdlow kirjoittaa (ks.):

Noin kaksi kuukautta, joulu-ja tammikuussa, hän teki enemmän löytöjä, että muuttunut maailma kuin kukaan on koskaan tehty ennen tai sen jälkeen.

Tähtitieteelliset löydöt hän teki hänen kaukoputket kuvattiin lyhyt teos nimeltään Starry Messenger julkaistu Venetsia toukokuussa 1610. Tämä työ aiheutti sensaatio. Galileo väitti nähneensä vuorilla on the Moon, on osoittautunut linnunrata oli koostuu pienistä tähteä, ja nähnyt koostuu neljästä pienestä elinten maata kiertäviä Jupiter. Nämä viimeiset, jotka ovat tarpeen saada kantaa Firenze, hän nopeasti nimeltä "Medicean tähteä". Hän myös lähetti Cosimo de Medici, Grand Duke Toscanan erinomainen kaukoputki itselleen.

Venetsialaiseen senaatti, ehkä siitä, että oikeudet valmistukseen kaukoputket, että Galileo oli antanut heille olivat arvottomia, jäädytti hänen palkkaansa. Mutta hän oli onnistunut impressing Cosimo, ja kesäkuussa 1610, vain kuukausi sen jälkeen, kun hänen kuuluisa pieni teos on julkaistu, Galileo eronnut hänen virka Padovan ja tuli Chief Matemaatikko yliopiston Pisa (ilman opetusta tullit) ja "Matemaatikko ja filosofi "Grand Duke Toscanan. Vuonna 1611 hän vieraili Roomassa, missä hän oli kohdeltava kuten johtava celebrity, Collegio Romano järjestää grand illalliselle puheissa kunnia Galileo-ohjelman huomattavaa löytöjä. Hän oli myös tehnyt jäsen, Accademia dei Lincei (itse asiassa kuudesosa jäsen) ja tämä oli kunnia mikä oli erityisen tärkeää Galileo jotka allekirjoittanut itse "Galileo Galilei Linceo" tällä kertaa.

Vaikka Rooma, ja sen jälkeen hän palaa Firenze, Galileo jatkoi esittää huomautuksia hänen kaukoputkea. Jo vuoden Starry Messenger hän oli antanut karkea jaksot neljän Moons, Jupiter, mutta tarkempia laskelmia varmasti ole helppoa, koska sitä on vaikea tunnistaa, havainto, joka kuu oli I, joka oli II, joka III, ja joita IV. Hän teki pitkän sarjan huomautuksia ja pystyi antamaan tarkkoja ajan 1612. Yhdessä vaiheessa laskelmat hän tuli hyvin hämmästynyt, koska tietoja hän oli kirjattu näytti epäjohdonmukainen, mutta hän oli unohtanut ottaa huomioon motion of the Earth kiertää aurinkoa.

Galileon ensimmäinen kääntyi hänen kaukoputkea, Saturn 25 päivänä heinäkuuta 1610 ja se ilmestyi kolme elinten (hänen kaukoputki ei ollut tarpeeksi hyviä näytä renkaalla, mutta teki heistä näkyvät lohkoa kummallakaan puolella planeettaa). Jatkuvia havaintoja hämmentäviin todellakin Galileo kuten elimet molemmin puolin Saturn kadonnut, kun rengas järjestelmä oli reunasta. Myös vuonna 1610 hän havaitsi, että silloin, kun nähdään, kaukoputkea, planeetan Venus osoitti vaiheiden kaltaisia of the Moon, ja siksi on kiertoradalla Sun ei maapalloa. Tämä ei ole mahdollista yhdestä päättää välillä Copernican järjestelmä, jossa kaikki menee ympäri Su, ja että ehdotus Tycho Brahe, jossa kaikki, mutta Earth (ja Kuun) goes round the Sun, joka puolestaan menee ympäri maapallon. Useimmat astronomers osan ajasta itse asemassa Brahe 's-järjestelmä ja jopa erottaa kaksi kokeilu oli yli välineiden päivä. Kuitenkin Galileo tiesi, että hänen kaikki löydöt olivat todisteita Copernicanism, vaikka se ei ole todisteita. Itse asiassa se oli hänen teoriaan kuuluvia laitoksia, jotka oli merkittävin tässä suhteessa, koska vastustajat siirtyvä Earth väitti, että jos maapallon käännellä ja elin oli pudonnut torni se olisi kuuluttava takana torni kuin maapallon käännellä, kun se tippui. Koska tämä ei ollut havaittu Käytännössä tämä tehtiin niin vahvaa näyttöä siitä, että maapallo oli pysäköitynä. Kuitenkin Galileo jo tiesi, että elin olisi vähentynyt havaitun tavalla kiertävän maapalloa.

Muita havaintoja tehdään Galileo sisällytettävä tarkkailua sunspots. Hän ilmoitti näiden Diskurssi kelluviin elimet, jotka hän julkaisi vuonna 1612 ja täysin Letters-sunspots joka ilmestyi vuonna 1613. Seuraavana vuonna hänen kaksi tytärtä tuli Franciscan Convent St Matthew ulkopuolella Firenze, Virginia ottaen nimi Sister Maria Celeste ja Livia nimi Sister Arcangela. Koska he olivat ulkopuolella syntyneiden avioliiton Galileo uskoivat, että he itse olisi koskaan mennä naimisiin. Vaikka Galileo esittänyt useita vallankumouksellisia oikeita teorioita, hän ei oikein kaikissa tapauksissa. Erityisesti kun kolme comets ilmestyi vuonna 1618 hänestä tuli mukana ristiriitaisuudesta suhteen luonne comets. Hän väitti, että he olivat lähellä maapalloa ja aiheutti optisten taittumisen. A vakava seuraus tästä valitettavasta väite oli, että Jesuits alkoi nähdä Galileo on vaarallinen vastustajalle.

Huolimatta hänen yksityistä tukea Copernicanism, Galileo yrittäneet välttää kiistoja, joita ei tehdä julkisia lausuntoja asiasta. Kuitenkin hän oli laadittava osaksi kiistaa kautta Castelli jotka oli nimitetty johdolla matematiikan, Pisan 1613. Castelli oli ollut opiskelija Galileon ja hän oli myös kannattaja Copernicus. Pidetyssä kokouksessa, Medici palace in Firenze joulukuussa 1613 ja Grand Duke Cosimo II ja hänen äitinsä Grand Duchess Christina, Lorraine, Castelli pyydettiin selittämään ilmeisiä ristiriitaisuuksia Copernican teoria ja Pyhän Kirjan. Castelli puolustanut Copernican kantaa voimakkaasti ja kirjoitti Galileo jälkeenpäin kertoa hänelle, kuinka menestyksekäs hän oli nostanut väitteet. Galileo vähemmän vakuuttunut siitä, että Castelli oli voittanut väite, kirjoitti Kirje Castelli häntä väittäen, että Raamattu on tulkittava sen valossa, mitä tiede on osoittanut olevan totta. Galileo oli useita vastustajiaan Firenze ja ne tekivät varma, että jäljennös kirjeen Castelli toimitettiin Inkvisitio Roomassa. Kuitenkin tutkittuaan sen sisällön he löysivät vain vähän, johon he voisivat esinettä.

Katolinen kirkko tärkein luku tällä hetkellä käsiteltäessä tulkintoja Pyhän Kirjan oli kardinaali Robert Bellarmino. Hän näyttää tällä hetkellä nähnyt vain vähän syy kirkko on huolissaan, että Copernican theory. Kysymys oli siitä, Kopernikus oli yksinkertaisesti esittää matemaattisen teorian, joka mahdollisti laskettaessa kantoja, taivaallinen elimet voidaan tehdä yksinkertaisemmin tai oliko hän ehdottaa fyysistä todellisuutta. Tällä hetkellä Bellarmino Katsotuimmat teorian kuin elegantti matemaattinen, joka ei uhkaa perustetun kristillisen uskonsa rakennetta koskevat maailmankaikkeuden.

Vuonna 1616 Galileo kirjoitti kirjeen Grand Duchess, joka voimakkaasti hyökkäsi seuraajat Aristoteles. Tässä työssä, jonka hän osoitettu Grand Duchess Christina, Lorraine, hän väitti, vahvasti ei-kirjaimellinen tulkinta Pyhän Kirjoituksen, kun kirjaimellinen tulkinta olisi ristiriidassa faktoja fyysinen maailma todistaa matemaattisten tieteeseen. Tässä Galileo totesi aivan selvästi, että hänelle Copernican teoria ei ole vain matemaattinen laskettaessa väline, mutta on fyysinen todellisuus:

En pidä siitä, että Sun sijaitsee keskellä vallankumouksiin, taivaallinen orbs ja ei muuta paikkaa, ja että maapallo pyörii itsensä ja liikkuu sen ympärillä. Lisäksi ... I vahvistavat tätä näkemystä ei vain kumotessaan Ptolemaios' s ja Aristoteleen 's väitteitä, vaan myös tuottaa monia, että toisella puolella, etenkin liittyviä fyysisiä vaikutuksia, joiden syihin ehkä ei voida ratkaista millään muulla tavalla, ja muut tähtitieteelliset löydöt; näiden löytöjä selvästi confute että Ptolemaic järjestelmään, ja ne sopivat ihailtavasti tämän muut asemaa ja vahvistaa sitä.

Paavali V tilata Bellarmino on pyhää Congregation-indeksi päättää, Copernican theory. The Cardinals, Inkvisitio tapasivat 24 päivänä helmikuuta 1616 ja otti todisteita teologisia asiantuntijoita. He tuomitsivat opetuksia Kopernikus, ja Bellarmino siirretään niiden päätökseen Galileo jotka ei ollut henkilökohtaisesti mukana kokeilussa. Galileo on kiellettyä pitää Copernican tarkastelua, mutta myöhemmin tapahtumat häntä vähemmän huolestunut tämän päätöksen mukaisesti inkvisitio. Tärkeintä Maffeo Barberini, jotka oli ihailijana Galileo, valittiin Pope Urban VIII. Tämä tapahtui aivan kuten Galileo-kirjan Il saggiatore (Il Saggiatore) oli noin jotka julkaistaan jonka Accademia dei Lincei vuonna 1623 ja Galileo oli nopeasti Omistan tämän työn uusi paavi. Edellä kuvaillun työn Galileo uutta tieteellistä menetelmää, ja se sisältää kuuluisa lainata koskevat Matematiikka:

Filosofia on kirjoitettu tähän grand kirja, maailmankaikkeus, joka on jatkuvasti avoin myös katseen. Mutta kirja ei voi ymmärtää ellei olleen ensimmäisen oppii ymmärtämään kieltä ja lukemaan merkkiä, jossa se on kirjoitettu. Se on kirjoitettu kieli, matematiikka, ja sen hahmot ovat kolmiot, ympyrät ja muut geometrinen luvut, joita ilman se on inhimillisesti mahdotonta ymmärtää sanaakaan siitä; ilman näitä yksi on vaeltelu on tumma labyrintti.

Pope Urban VIII pyydetään Galileo papal yleisöille kuusi kertaa ja johti Galileo uskoa, että katolinen kirkko ei tee asiasta, Copernican theory. Galileo vuoksi päättänyt julkaista hänen näkemyksensä uskoa, että hän voisi tehdä niin ilman vakavia seurauksia siitä, mitä kirkko on. Mutta tässä vaiheessa hänen elämänsä Galileo terveyden was poor usein bouts on vakava sairaus, ja niin vaikka hän alkoi kirjoittaa hänen kuuluisa Vuoropuhelu vuonna 1624 se teki hänestä kuusi vuotta, täydentää tätä työtä.

Galileo yritti saada lupaa Rooma julkaista Vuoropuhelu vuonna 1630, mutta tämä ei ole helppoa. Lopulta hän sai luvan Firenze, eikä Rooma. Helmikuussa 1632 Galileo julkaistu vuoropuhelu kyseisistä kahdesta Chief Systems of the World - Ptolemaic ja Copernican. Se on muodoltaan välistä vuoropuhelua Salviati, jotka väittää, että Copernican järjestelmä, ja Simplicio jotka on Aristoteleen filosofi. The huippunsa, teos on argumentti, jonka Salviati, että maapallo liikkuu joka perustuu Galileo-teoria vuorovedet. Galileo's teoria vuorovedet oli täysin väärä, vaikka se postulated jälkeen Kepler oli jo esittänyt oikea selitys. Se oli valitettavaa, kun otetaan huomioon merkittävä totuuksia Vuoropuhelu tukemana, että väite, jonka Galileo ajatellut antaa vahvin todiste Kopernikuksen 's teoriassa olisi virheellinen.

Pian julkaisemisen jälkeen vuoropuhelu kyseisistä kahdesta Chief Systems of the World - Ptolemaic ja Copernican että inkvisitio kieltää sen myyntiä ja määräsi Galileo näkyvän Rooma ennen heitä. Sairastuminen estivät häntä matkustamasta Rooma, kunnes 1633. Galileo's syytös on kokeilu, joka seurasi oli se, että hän oli rikkonut säädetyin edellytyksin, jonka inkvisitio vuonna 1616. Kuitenkin eri versiota tämä päätös oli tuotettu oikeudenkäynnin sijaan yksi Galileo oli saanut aikaan. Totuus on Copernican theory ei ollut kysymys sen vuoksi, se oli pidetty sitä, että oikeudenkäynti, että tämä teoria oli väärä. Tämä oli looginen, tietenkin, koska tuomio 1616 oli ilmoittanut sen täysin vääriä.

Todettu syyllisiksi, Galileo oli tuomittu elinkautinen vankeusrangaistus, mutta lause oli toteutettu jonkin verran myötätuntoisesti ja se oli kotiarestissa eikä vankeutta. Hän elää ensin arkkipiispan Siena, myöhemmin palata kotiinsa Arcetri, lähellä Firenzeä, mutta joutui viettämään loput elämästään katseli yli virkamiesten, inkvisitio. Vuonna 1634 hän kärsi vakavan kolauksen, kun hänen tyttärensä Virginia, Sister Maria Celeste, kuoli. Hän oli ollut suuri tuki hänen isänsä kautta hänen sairaudet ja Galileo oli raunioina, eikä voi työskennellä useiden kuukausien ajan. Kun hän ei onnistu käynnistä työtä, hän alkoi kirjoittaa diskurssit ja matemaattinen mielenosoituksia koskevat kaksi uutta tieteet.

Galileon jälkeen oli suorittanut työtä, diskurssit se oli salakuljetettu ulos Italia ja toteutettu Leyden Hollannissa, jossa se on julkaistu. Se oli hänen kaikkein tiukimmissa matemaattista työtä, jota kohdellaan ongelmia pontta, hetket, ja osaamiskeskusten painollaan. Suuri osa tästä työstä meni takaisin julkaisemattomiin ajatuksia De Motu noin 1590 ja parannuksia, jotka hän oli työskennellyt aikana 1602-1604. Koska diskurssit hän kehitti hänen ajatuksiaan, kalteva taso kirjallisesti:

Lähden siitä, että nopeus on hankkinut saman irtaimen esineen eri inclinations, plane ovat tasa-arvoisia, kun korkeudet nämä lentokoneet ovat tasa-arvoisia.

Hän sitten kuvattu kokeen käyttäen heilurin tarkistaa hänen omaisuutta inclined planes ja käyttää näitä ajatuksia antaa lause, kiihtyvyys elinten vapaassa pudotuksessa:

Aika, jona tietty etäisyys on kierretään, jonka tarkoituksena liikkuvat yhtenäinen kiihtyvyys osoitteesta loppuosa on sama kuin aika, jona sama etäisyys olisi kierretään yhteen saman irtaimen esineen liikkuessa yhtenäinen nopeus on yksi puoli, että suurin ja lopullinen nopeus edellisen tasaisesti kiihtyvälle liikkeelle.

Annettuaan lisää tuloksia tämän tyyppinen hän on antanut hänen kuuluisa tulos, että etäisyyden, että laitos siirtyy muualle yhtenäisten kiihtyvyys on verrannollinen neliön aika.

Voisi olettaa, että Galileo ymmärrystä heiluri, jonka hän oli, koska hän oli nuori mies, olisi johtanut häntä suunnittelemaan heilurin kellosta. Itse hän vain näyttää siltä, ovat ajatelleet tätä mahdollisuutta lähellä loppua hänen elämässään ja noin 1640 hän teki suunnittelun ensimmäinen heilurin kellosta. Galileo kuoli alkuvuodesta 1642, mutta sen merkitys hänen kellon malli on varmasti ymmärtänyt hänen poikansa Vincenzo jotka yrittivät tehdä Kello Galileo suunnitelma, mutta epäonnistui.

Se oli surullinen loppu niin suuren miehen kuolemaan tuomittu, heresy. Hänen on ilmoittanut, että hän halusi olla haudattu viereen hänen isänsä perheen hautamuistomerkki, Basilica of Santa Croce, mutta hänen sukulaisensa pelkäsivät, aivan oikein, että tämä provosoi vastustusta kirkossa. Hänen elin oli kätkenyt ja vain sijoitettu sakkoa hautamuistomerkki, että kirkko 1737, siviili viranomaisten tahtoa vastaan monet kirkossa. Antoi 31 päivänä lokakuuta 1992, 350 vuotta Galileo kuolema, Pope John Paul II antoi osoite puolesta katolinen kirkko, jossa hän myönsi, että virheitä olisi tehty, joita teologinen neuvonantajien osalta Galileo-ohjelmaan. Hän julisti Galileo tapauksessa suljettu, mutta hän ei ole myönnettävä, että kirkko oli väärässä tuomitsemiseen Galileo, joka vastaa heresy, koska hänen uskonsa siihen, että maapallo pyörii kiertää aurinkoa.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland