Matematiikan

Time line Valokuvat Raha Postimerkit Sketch Haku

Niels Henrik David Bohr

Syntymäaika:

Syntymä-paikka:

Date of death:

Place of death:

7 Oct 1885

Copenhagen, Denmark

18 Nov 1962

Copenhagen, Denmark

Esittely Wikipedia
HUOMIO - Automaattinen käännös englanti versio

Niels Bohr 's isä oli Christian Bohr ja hänen äitinsä oli Ellen Adler. Christian Bohr sai tohtorintutkinnon fysiologia, Kööpenhaminan yliopisto vuonna 1880 ja vuonna 1881 hän tuli Privatdozent yliopistossa. Myöhään samana vuonna hän meni naimisiin Ellen, jotka oli tytär David Adler, juutalainen poliitikko, joilla on korkea asema, tanska poliittisia ja kaupallisia elämään. Christian ja Ellen oli kolme lasta. Vanhin oli Jenny syntynyt vuonna 1883, The Mansion jossa David Adler oli omistanut päinvastainen Christiansborg Castle, joissa Tanskan parlamentissa istunut. Ellen äiti oli edelleen elää tässä talossa sen jälkeen, kun hänen miehensä David Adler kuoli vuonna 1878 ja Ellen oli mennyt takaisin äidin koti on lapselle. Kaksi vuotta myöhemmin Niels syntyi äidin 25 th syntymäpäivä on sama stately home, Ellen jälleen ottaa palautetaan hänen äitinsä talon syntymän lapsensa. Kolmas lapsi, perhe, jotka lähtivät tulla kuuluisa matemaatikko, oli Harald Bohr jotka oli kaksi vuotta nuorempi kuin Niels.

Kun Niels oli vain muutaman kuukauden ikäinen hänen isänsä Christian oli nimittänyt luennoitsijana täyttämään post vasemmalle vapautunut puolison kuoleman Peter Panum, professori fysiologia, Kööpenhaminan yliopisto, ja hetki myöhemmin perhe muutti osaksi Panum n professorin talo Kööpenhamina.

Kennedy kirjoitti:

Niels, Harald, ja heidän vanhempi sisar, Jenny, kasvoin on viljellyt ja edistää kotiin. From niiden alkuvaiheita he olivat altistuneet maailman ajatuksia ja keskustelua, ristiriitaisia näkemyksiä järkevästi ja hyvää temperedly tutkittu, ja he kehittivät kunnioittaminen kaikille jotka etsivät syvempää tietoa ja ymmärrystä.

Lokakuussa 1891 Niels tuli Grammelholms koulussa. Hän osallistui tähän kouluun, samoin kuin hänen veljensä Harald, hänen täydellinen toisen asteen ottaen hänen Studenterexamen 1903. Hän teki hyvin koulussa jopa loistava, yleensä tulevina kolmasosa tai neljäsosa-luokan noin 20 opiskelijaa. Jos hän todella menestyneet at aihe, se on ehkä yllättävää, liikuntakasvatus. Hän oli erinomainen jalkapalloilijan, mutta ei niin hyvä kuin hänen veljensä Harald jotka voitti hopeaa playing soccer, Tanska. Niels tehnyt muutamia hyviä ystäviä, kun taas koulussa, mutta hänen parhaan ystävänsä koko hänen elämänsä oli hänen veljensä Harald.

Aikana hänen viimeiset kaksi vuotta koulussa Niels erikoistunut matematiikan ja fysiikan. On varmasti jonkin verran näyttöä siitä, että hän pian huomasi, että matematiikan opettaja ei ollut niin hyvä käsitys aiheesta kuin hän olisi ollut, ja että hän tuli hieman pelottaa hänen poikkeuksellisesta oppilaan Bohr. Fysiikan liian Bohr tutkittu tekstit ennen luokan löytää virheitä. Se oli hänen isänsä, enemmän kuin hänen koulun opettajat, jotka innoittivat häntä opintojensa matematiikan ja fysiikan. Hän kirjoitti vuonna 1922:

Oma kiinnostus tutkimuksen fysiikan oli herättänyt kun olin vielä koulussa, pääasiassa sen vuoksi, että vaikutus isäni.

Bohr opiskellut yliopistossa Kööpenhamina, jonka hän tuli vuonna 1903. Hän opiskeli fysiikkaa, sillä hänen pääasiallisena kohteena, mutta kesti matematiikan, tähtitieteen ja kemian osalta on vain vähäinen aiheista. Hän oli opettanut fysiikka Christian Christiansen ja filosofiaa, Harald Hoffding. Hän oli tunnettu molemmat heistä monien vuosien ajan, koska he olivat läheisiä ystäviä, hänen isänsä ja oli tavannut osana säännöllistä keskustelua ryhmässä, jossa molemmat veljekset Niels ja Harald Bohr osallistu heti, kun ne olivat tarpeeksi vanha osallistumaan. Bohr oli opettanut matematiikkaa yliopistossa, Thorvald Thiele.

Yliopistossa Bohr ei voinut suorittaa fysiikan kokeita, koska ei ollut fysiikan laboratorio. Kuitenkin hänen isänsä oli fysiologian laboratorio ja hänen ensimmäisellä konseptilla kuvataan kokeellista työtä fysiikan jossa hän suorittaa kyseisessä laboratoriossa. Hän sanelee paperin hänen veljensä Harald. A stipendiaatti opiskelija kirjoitti, Niels ja Harald:

Nämä kaksi ovat erottamattomia. En ole koskaan tunnettu ihmisiä on niin lähellä kuin ne ovat.

Tämä asiakirja on ainoastaan yksi, että Bohr kirjoitti kuvataan kokeita, jotka hän oli suorittanut. Sen hän voitti kultainen mitali 1906 alkaen Royal Danish Academy of Sciences hänen analyysi Tärinän veden suihkukoneita, jonka avulla määrittämiseksi pintajännitys. Hän sai Master's degree, University of Kööpenhamina 1909 ja hänen tohtorin toukokuussa 1911, joka thesis oikeus Studies-electron theory of metalleja. Se oli thesis perustuu klassisen fysiikan ja sellaisenaan välttämättä ole selittämään tiettyjä vaikutuksia. Bohr kirjoitti tässä työssä:

Se ei näytä mahdolliselta tässä vaiheessa kehitystä, electron teoria selittää magneettisia ominaisuuksia elinten tätä teoriaa.

Bohr omistettu hänen thesis-muisti isäänsä jotka oli kuoli sydänkohtaukseen pari kuukautta aikaisemmin helmikuussa 1911. Tällä kertaa Bohr oli palkattiin Margrethe Norlund. The pair naimisissa 1 päivänä elokuuta 1912 ja Richard Courant, puhuminen jälkeen Bohr kuolema, oli tämä sanoa heidän avioliitosta:

Jotkut ihmiset ovat keinotelleet noin onnellinen olosuhteissa, jotka on yhdistetty tehdä Niels niin menestyksekäs. Mielestäni ainesosien elämästään ei suinkaan asioissa sattumalta, vaan syvälle rakenteeseen hänen persoonallisuutensa ... Se ei ollut onnea, vaan Deep Insight, joka johti hänet löytää nuoria vuotta hänen vaimonsa, jotka, kuten me kaikki tiedämme, oli niin ratkaiseva rooli siinä, että hänen koko tieteellinen ja henkilökohtainen toiminta on mahdollista ja harmoninen.

Bohr soveltaa myös Carlsberg-säätiön matka-avustuksen toukokuussa 1911 ja sen jälkeen, kun sopimus oli tehty, meni Englanti syyskuussa 1911 tutkimaan Sir JJ Thomson at Cambridge. Hän oli tarkoitus viettää hänen koko tutkimuksen ajan Cambridge, mutta hän ei päästä hyvin Thomson, niin kokouksen jälkeen, Ernest Rutherford Cambridgen joulukuussa 1911, Bohr siirtyi The Victoria University, Manchester (nyt University of Manchester) Maaliskuu 1912. Ajoitus oli hyvin sattumanvarainen, sillä vähän ennen Bohr ja Rutherford täyttyvät, Rutherford oli julkaistu suuri työ, josta käy ilmi, että valtaosa massasta Atom asunut ydin.

Manchester Bohr työskennellyt Rutherford konsernin rakennetta koskevien atomi. Rutherford tuli Bohr's esikuvanaan sekä hänen henkilökohtaiset ja tieteellisen ominaisuuksia. Using quantum ideoita johtuu Planck ja Einstein, Bohr conjectured, että atomin voisi olemassa vain hienovaraisena asetettu vakaan energia. Huomattavaa näyttöä on olemassa tänään Bohr's tieteellistä edistystä, koska hän vastasi usein yhdessä veljensä Harald. Hän kirjoitti Harald 12 päivänä kesäkuuta 1912:

Voit kuvitella, se on hienoa olla täällä, kun on niin paljon ihmisiä puhua ... ja niitä jotka tiedämme, useimmat näistä asioista, ja professori Rutherford tekee tällaisen vilkasta mielenkiintoa kaikissa, että hän uskoo, on jotakin in. ovat viime vuosina hän on työskennellyt esitetään teoria rakenteen atomien, joka näyttää olevan melko hieman tiukemmin perusteltu kuin mikä on ollut tähän asti.

Viikon kuluttua kirjallisesti tämän kirjeen, 19 päivänä kesäkuuta, Bohr oli raportointi edistymisestä Harald:

Ehkä olen löytänyt, hieman rakenteeseen atomeja. Älä puhua siitä kenellekään, sillä muuten en voisi kirjoittaa sinulle niin pian. ... Ymmärrät, että en voi vielä olla väärässä, sillä se ei ole toiminut täysin vielä (mutta en usko sen väärin). ... Uskokaa minua, olen innokas lopuksi se on kiire, ja niin olen tehnyt pari päivää pois laboratorioon (tämä on myös salainen).

Kun 13 päivää heinäkuuta hän kirjoitti:

Asiat ovat menossa varsin hyvin, uskon, että minun on löydetty joitakin asioita, mutta on varma, en ole ollut niin nopeaa työskennellä heidät pois, koska olin tyhmä ajattelemaan. Toivon, on vähän paperilla valmis ja osoittaa sen Rutherford, ennen kuin lähden, ja siksi olen niin kiireinen, niin kiireinen.

Vaikka Rutherford ja Bohr olivat täysin erilaisia persoonallisuuksia, ne on jakanut valtava innostus fysiikan ja he myös pitivät toisiaan henkilökohtaisesti. Mutta suhteesta ei ole koskaan ollut melko että läheisten ystävien koska Bohr aina näki Rutherford, sillä hänen opettajansa. He vastasivat siitä lähtien, kun he tapasivat vuonna 1911 vuoteen 1937, vuoden Rutherford kuolema.

24 päivänä heinäkuuta 1912, hänen paperi vielä keskeneräisiä, Bohr vasemmalle Rutherford konsernin Manchesterissa ja palautetaan Kööpenhamina edelleen kehittää hänen uusi teoria atomi, täyttämällä työn 1913. Samana vuonna hän julkaisi kolme konseptia olennaisen tärkeänä teorian atomi-rakenne. Ensimmäinen paperi oli vedyn atomin, kahden seuraavan rakennetta koskevien atomien raskaampia kuin vedyn. Näissä asiakirjoissa Bohr:

... vahvistetun hänen startling yrittää yhdistää näkökohtia klassisen fysiikan käsitteen kanssa Planck 's quantum toimia. ... Kolmen kuuluisan papereita ... muodosti perustan Bohr's varhain mainetta. Hänen työstään, vaikka ei heti hyväksynyt kaikki, intrigued hänen contemporaries ja tehnyt niistä tietoinen, että tarvitaan uusi tapa kuvata tapahtumia atomi tasolla. The Bohr atomin, vaikka se on korvattu tieteellisesti, jatkuu vielä tänään mielissä paljon ihmisiä kuin elävän kuvan siitä, mitä atomien näyttämään ja symboli fysiikka.

Heinäkuussa 1913 Bohr oli nimittänyt, dosentti, Kööpenhamina. Mutta se ei ollut tilanteessa, joka on ilo hänelle, koska hän ei voinut jatkaa tyyli matemaattisen fysiikan, jonka hän oli kehittymässä. 10 maaliskuu 1914 hän kirjoitti Department of Educational Affairs:

Allekirjoittanut ottaa vapauden vetoamalla osasto saada aikaan perustajajäsen, professuuri teoreettisen fysiikan yliopistossa ja lisäksi mahdollisesti antaa minulle, että kanta.

Se oli rohkea liikkua, mutta Bohr's jo korkea maine tarkoitti, että hän olisi ottanut vakavasti. Tiedekunnan yliopisto suositteli häntä tuoli teoreettisen fysiikan mutta Department of Educational valiokunta päätti lykätä vahvistaa postitse. Tietenkin vuonna 1914 olivat epävarmoja ja Bohr ymmärtäneet, että ei ole nopea päätös oli todennäköistä. Hän oli iloinen voidessani hyväksyä tarjouksen Rutherford liittyä hänen Manchester ryhmä Schuster Reader. Hänen odotetaan olevan Manchester vuodeksi, ennakointi, että hänen puheenjohtaja teoreettinen fysiikka, Kööpenhamina olisi vahvistanut sen jälkeen. Epidemia of World War I, kun hän oli lomalla, Tiroli ennen matkustavat Manchester teki matkansa äärimmäisen vaikeaa, mutta hän ja hänen vaimonsa saapui Manchester lokakuussa 1914 ottaa purjehti ympäri Pohjois-Skotlanti kautta vakavia myrskyjä matkalla.

Bohr oli Manchester pidempi kuin hän odottaa, sillä hänen johdolla ei ole vahvistettu vasta huhtikuussa 1916. Kuitenkin se oli erittäin tuottavaa ja onnellinen aikana. Pais kirjoitti:

Luvun alussa kesällä 1916 ja Bohrs palasi Tanska. Neljä vuotta aiemmin Bohr oli jättänyt Manchester täynnä jännittäviä, mutta undigested ajatuksia atomi. Nyt hän lähti kuin päällikön, että alalla, kuten professori, Kööpenhamina, hänen vaimonsa jotka odotin ensimmäistä lasta hänen puolellaan.

Vuonna 1917 Bohr valittiin Royal Danish Academy of Sciences, ja hän alkoi suunnitella instituutin teoreettisen fysiikan, Kööpenhamina. Tämä oli luotu häntä, ja sen avaamisesta vuonna 1921, hänestä tuli sen johtaja, kantaa hän järjestetään loput elämästään:

Tämä instituutti pian tuli Mekkaan, teoreettinen fyysikko koko maailma, ja sen jälkeen 1933 pakopaikkana on hyvä monet tutkijat jotka olivat paenneet Hitlerin Saksa. Heidän sosiaalinen keskus oli The Mansion "Gamle Carlsberg", kun otetaan huomioon, että kansakunta, jonka perustajana tunnettu panimon ja sijoitettu Niels Bohr käyttöön vuonna 1932. Täällä nojalla motherly huolta Bohr kauniin vaimonsa, Margrethe ... opiskelijoiden ja tutkijoiden kaikkien kansojen kerääntyi syödä ja puhua ja kuunnella musiikkia, ja usein istua aivan kirjaimellisesti, jalat Bohr, yrittäen saada kiinni hänen haastava selvitysosa, hienovaraisia kommentteja ja lempeää vitsejä, puhutaan hänen pehmeä tanska äänellä.

Bohr on parhaiten tunnettu tutkimusten atomi rakenne edellä mainitun ja myös työn säteily, joka voitti hänet 1922 Nobelin fysiikan. Hän piti luennon siitä työstä, jota varten hän sai palkinnon 11 päivänä joulukuuta 1922, Tukholma. Hän puhui atomi vakautta ja electrodynamic teoriassa antaa huomioon alkuperä quantum theory, vedyn spektrin, jossa selitetään suhteiden elementtejä. Hänen selvitys kattoi imeytymistä ja magnetointi, spektrinen linjojen ja kirjeenvaihto periaatetta, jonka hän oli esitetty kolmessa käsiteltiin quantum theory of spektrien välillä 1918 ja 1922.

Vuonna 1923 Bohr tiivisti ideoita:

Sen estämättä, mitä perusoikeuksia lähtöä ajatuksia klassisen teorian mekaniikka ja electrodynamics mukana näissä postulates, se on ollut mahdollista jäljittää yhteys säteilyn atomi ja liikkeitä hiukkaset, jotka näyttelyesineet kauaskantoinen analogisesti, että väitti, että klassisen ajatuksia alkuperä-säteilyltä.

Kvanttimekaniikka voidaan todeta, että ne ovat saapuneet vuonna 1925 ja kaksi vuotta myöhemmin Heisenberg totesi hänen epävarmuuden periaate. In a meeting at Como Pohjois-Italiassa syyskuussa 1927 Bohr esittää periaatteessa täydentävyyden joka oli fyysinen tulkinta Heisenberg 's epävarmuutta suhteita. Hän ehdotti täydentävyyttä käsityksiä ja kuvia, particle-, aalto-konjugaatin muuttujat, quantum kehitys - klassisen mittaukset jne. pohjimmiltaan uusi tulkinta perustan quantum theory. Bohr ideoita täydentävyys ovat täysin tutkittu.

Bohr ajatteli, että hänen ajatuksensa täydentävyyden voisi olla tärkeä rooli myös muilla aloilla kuin kvantti-fysiikan ja hän työskenteli nämä ajatukset muualla elämästään. Hän katsoi sovellukset biologian, psykologian ja epistemologia. On ehdotettu, että ajatus täydentävyyttä tuli ulkopuolelta fysiikka, jotkut väittäen, että juuret ajatus tuli keskusteluissa hänen isänsä, Christiansen ja filosofi Hoffding, kun hän oli vielä koulussa. Toiset, kuten Pais, antaa vakuuttavia argumentteja, jotka osoittavat, että Bohr ei ollut tietoisesti vaikuttaa Hoffding n filosofiaa.

Se oli Bohr näkemys quantum theory, joka oli lopulta tullut hyväksytyksi. Einstein ilmaisi vakavia epäilyksiä Bohr tulkinta ja Bohr, Einstein ja Ehrenfest viettänyt monta tuntia syvää keskustelua, mutta Bohr näkemyksen voitolle. Bohr ilmaissut tätä kantaa sanomalla:

Hankittujen todisteiden eri koeolosuhteet ei voida comprehended yhden ainoan kuvan, mutta on pidettävä toisiaan täydentäviä siinä mielessä, että ainoastaan kaikki sellaiset ilmiöt pakoputkistolla mahdollista tietoa esineistä.

HBG Casimir kirjoitti kuvataan, mitä se oli kuin työskentelystä Bohr hänen instituutti:

Jopa Bohr jotka keskittynyt enemmän innokkaasti ja oli enemmän oleskelevia valtaa kuin kukaan meistä, etsin lieventymistä ristisanatehtävän palapelit, liikunta-, ja facetious keskusteluissa.

Bohr: n muut suuret osuudet, lisäksi quantum theory, kuuluvat hänen teoreettinen kuvaus, periodic table elementtejä noin 1920, hänen teorian atomin ydin on koostettu rakenne vuonna 1936, ja hänen ymmärtämistä uraanin halkeamistuotteita kannalta isotoopin 235, 1939.

Vuonna 1937 Bohr, hänen vaimonsa ja heidän poikansa Hans teki World Tour. He matkustivat Yhdysvallat, Japani, Kiina ja Neuvostoliitto. Samana vuonna hän osallistui Rutherford n hautajaisten, Westminster Abbey, Lontoo, jossa liikkuvat puheen:

Kun olen ollut etuoikeus työskennellä hänen henkilökohtaisen innoituksen hän oli jo fyysikko, suurin tunnettu, mutta hän oli tuolloin, ja on aina pysynyt, avoin kuuntelemaan, mitä nuori mies oli hänen mielessään. ... Ajatus hänestä tulee aina olemaan meille korvaamaton lähde rohkaisua ja rohkeudestaan.

Bohr, vaikka hän oli ollut kastetun vuonna kristillisen kirkon, oli juutalainen alkuperä on äidin puolelta ja niin, kun natseja miehitetyssä Tanskassa vuonna 1940, hänen elämänsä tuli yli vaikeaa. Hän joutui pakenemaan vuonna 1943 on ryhdytty Ruotsi kalastus veneestä. Sieltä hänet lennätettiin Englanti, jossa hän alkoi töitä tehdä ydinfission pommi. Kun muutaman kuukauden hän meni Britannian tutkimusryhmässä Los Alamos, Yhdysvalloissa, missä he jatkoivat töitä.

Kuitenkin Bohr oli syvästi huolissaan valvonnasta ydinaseita ja 1944 hän yritti taivutella Churchill ja Roosevelt varten on oltava kansainvälistä yhteistyötä. Hän kirjoitti julkisen kirjeen Yhdistyneiden Kansakuntien vuonna 1950 väittäen, että järkevä, rauhallinen atomi-politiikkaa:

Ihmiskunta on vastassaan vaaroista ennennäkemätöntä luonnetta, ellei hyvissä ajoin, voidaan ryhtyä estääkseen tuhoisa kilpailu tällaisilla pelottavaan aseistuksen ja luoda kansainvälinen valvonta valmistuksen ja käytön voimakas materiaaleja.

Bohr poika Aage myös tuli fyysikko ja jaetun Nobelin fysiikan vuonna 1975. (Tämä on vain yksi esimerkki kuuluisat tutkijat samaan perheeseen. Toiset ovat Van Vlecks sekä Braggs ja Madame Curie ja tyttärensä Irene Joliot.)

Bohr sai ensimmäisen US Atomeista for Peace-palkinnon vuonna 1957. Hän kuoli sydänkohtaukseen kotiinsa vuonna 1962 ja seuraavat tätä tutkijat ja johtavat lukuja maailmassa liittyneet maksavat kunnianosoituksia hänelle. Presidentti Kennedy kirjoitti (ks. esimerkki):

Amerikkalaiset tutkijat, todellakin kaikki Amerikan kansalaisia jotka tiesivät Doctor Bohr nimi ja hänen suuri panos, on kunnioitettava ja venerated häntä yli kaksi sukupolvea ...


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland