Matematikere

Time line Billeder Penge Frimærker Skitse Søgning

Louis Victor Pierre Raymond duc de Broglie

Fødselsdato:

Fødeby:

Dødsdag:

Dødssted:

15 Aug 1892

Dieppe, France

19 March 1987

Paris, France

Præsentation
ATTENTION - Automatisk oversættelse fra engelsk version

Louis de Broglie 's far var Victor, Duc de Broglie, og hans mor var Pauline d'Armaillé. Louis studeret på Lyceé JANSON de Sailly i Paris færdiggøre sit sekundære skoleundervisningen i 1909. På dette tidspunkt han ikke forestille sig en karriere inden for videnskab, men var interesseret i at litterære studier på universitetet. Han kom ind på Sorbonne i Paris tage et kursus i historien, der agter at gøre for sig selv en karriere i den diplomatiske tjeneste. I en alder af 18 han dimitterede med en kunst grad, men han var allerede ved at blive interesseret i matematik og fysik. Efter at være blevet tildelt et forsknings-emne i historien valgte han, efter bekymrende meget om den beslutning, for at studere i en grad i teoretisk fysik.

I 1913 de Broglie blev tildelt sit kørekort ès Sciences men før hans karriere var kommet meget længere Første Verdenskrig brød ud. Under krigen de Broglie tjente i hæren. Han var knyttet til det trådløse telegrafi sektion for hele krigen og tjente på stationen på Eiffeltårnet. Under disse krige år alle hans spare tid blev brugt tænker på tekniske problemer. Han forklarede, hvordan han var tiltrukket af matematisk fysik efter krigen (se for eksempel):

Når der i 1920 jeg genoptaget mine studier ... hvad der tiltrak mig ... til teoretisk fysik var ... mysteriet, hvor strukturen i sagen og af stråling var ved at blive mere og mere kappeklædte som den mærkelige begreb quantum, der blev indført ved Planck i 1900 i hans research i sort-legeme stråling, daglig trængt ind yderligere i hele fysik.

Med udgangspunkt i forskning i matematisk fysik, de Broglie alligevel opretholdt en interesse i eksperimentel fysik. Hans bror Maurice de Broglie blev på daværende tidspunkt udfører eksperimentelle arbejde på X-stråler, og denne viste en betydelig interesse for de Broglie i løbet af de første par år af 1920'erne, i hvilken han arbejdede for hans doktorafhandling. De Broglie's ph.d.-afhandling Recherches sur la théorie des quanta (Forskninger om quantum teori) i 1924 fremsatte denne teori om electron bølger, der er baseret på arbejdet i Einstein og Planck. Det foreslog den teori, som han er bedst kendt, nemlig partikel-bølge dualitet teorien om, at sagen har de egenskaber, både partikler og bølger.

I en forelæsning de Broglie gav den lejlighed, da han modtog Nobelprisen i 1929, han forklarede baggrunden for de tanker i sin ph.d.-afhandling (se for eksempel):

Tredive år siden, fysik var delt i to lejre: ... fysik af sagen, baseret på begreber af partikler og atomer, der blev antaget til at overholde lovene i klassisk Newtonian mekanik, og fysik af stråling, der bygger på idéen om bølge formering i et hypotetisk løbende medie, den lysende og elektromagnetiske ether. Men disse to systemer for fysik ikke kunne forblive adskilt fra hinanden: De var nødt til at være enige om formuleringen af en teori om udveksling af energi mellem sagen og stråling. ... I forsøget på at bringe de to systemer i fysik sammen, konklusioner blev faktisk nået, der hverken blev korrekt heller ikke antages, når den anvendes til energi ligevægt mellem sagen og stråling ... Planck ... antages ... at en lyskilde ... udsender sin stråling i lige og begrænsede mængder - i quanta. Succesen med Planck 's idéer har været ledsaget af alvorlige konsekvenser. hvis baggrund er der udledes i quanta, skal det ikke, når der udledes, i besiddelse af en corpuscular struktur? ... Jeans og Poincarés [viste], at hvis forslaget af materialet partikler i en lyskilde fandt sted i henhold til lovene i klassisk mekanik, så den korrekte loven i sort-legeme stråling, Planck 's ret, ikke kunne opnået.

I et interview i 1963 de Broglie beskrevet hvordan, i betragtning af den ovennævnte baggrund, hans opdagelser kom om:

Som i mine samtaler med min bror vi altid nået frem til den konklusion, at i tilfælde af røntgenanlæg en havde både bølger og blodlegemer, og dermed pludselig - ... det var bestemt i løbet af sommeren 1923 - jeg fik den idé at den ene havde at udvide denne dobbelthed til materiale partikler, især til elektroner. Og jeg indså, at der på den ene side den Hamilton - Jacobi teorien påpegede noget i den retning, for det kan anvendes på partikler, og desuden det repræsenterer en geometrisk optik, og på den anden side, quantum fænomener en indhenter quantum numre, der sjældent findes i mekanikken, men forekommer meget hyppigt i runde fænomener og i alle problemer, der beskæftiger sig med bølgebevægelse.

Den bølge karakter af elektroner blev eksperimentelt bekræftet i 1927 af CJ Davisson, CH Kunsman og LH Germer i USA og ved GP Thomson (søn af JJ Thomson) i Aberdeen, Skotland. De Broglie's teori om electron sagen bølger blev senere brugt af Schrödingers, Dirac og andre til at udvikle bølge mekanik.

Efter sin doktorafhandling, de Broglie forblev på Sorbonne, hvor han underviste i to år, at blive professor i teoretisk fysik ved Henri Poincaré Institute i 1928. Fra 1932 var han også professor i teoretisk fysik ved Faculté des Sciences på Sorbonne. De Broglie undervises der indtil han pensioneret i 1962. Fra 1944 var han medlem af bestyrelsen des længdegrader. I 1945 blev han rådgiver for den franske Atomenergifællesskabs Commissariat.

Hans største ære blev tildelt Nobelprisen i 1929. Vi har ovenfor citerede fra hans foredrag gives ved prisoverrækkelsen. Lad os citere videre fra forelæsning (se for eksempel):

Således jeg nået frem til følgende generelle idé, som har styret min research: for sagen, lige så meget som for stråling, især lys, vi skal indføre på én og samme tid den corpuscle koncept og den bølge koncept. Med andre ord, i begge tilfælde må vi antage eksistensen af blodlegemer, ledsaget af bølger. Men blodlegemer og bølger kan ikke være uafhængige, da ifølge Bohr, de er komplementære til hinanden, derfor skal det være muligt at etablere en vis parallelitet mellem bevægelsen af et corpuscle og udbredelsen af den bølge, der er forbundet med det.

Efter at have modtaget Nobelprisen i 1929 De Broglie arbejdet på udvidelser af bølge mekanik. Blandt publikationer om mange emner, han offentliggjorde arbejde på Dirac's teori om de elektroner, om den nye teori om lys, om Uhlenbeck 's teori om spin, og om ansøgninger af bølge mekanik til kernefysik. Han skrev mindst fem og tyve bøger, herunder Ondes et mouvements (bølger og beslutningsforslag) (1926), La Mécanique ondulatoire (Wave mekanik) (1928), Une tentative d'interprétation causale et non linéaire de la Mécanique ondulatoire: la théorie de la dobbelt løsning (1956), Indledning à la nouvelle théorie des particules de M Jean-Pierre Vigier og dets collaborateurs (1961), Étude kritik des baser de l'interprétation actuelle de la Mécanique ondulatoire (1963). De sidste tre nævnte bøger blev offentliggjort i engelsk oversættelse som Ikke-lineære Wave Mechanics: en årsagssammenhæng Tolkning (1960), Introduktion til Vigier Theory af elementære partikler (1963), og den nuværende fortolkning af Wave Mechanics: A Critical Study (1964) .

Han skrev mange populære værker, der viser hans interesse i de filosofiske implikationer af moderne fysik, herunder Matter og Light: The New Physics (1939); Revolutionen i fysik (1953); Fysik og Microphysics (1960) og Nye perspektiver for Fysik ( 1962).

I 1933 de Broglie blev valgt til Académie des Sciences bliver departementschef for matematik i 1942. De Académie tildelt ham sin Henri Poincaré-medaljen i 1929 og Albert I i Monaco-prisen i 1932. Andre æresbevisninger, han modtog omfattede Kalinga Prize, som blev tildelt ham af UNESCO i 1952 for hans indsats for forståelsen af moderne fysik af den brede offentlighed. Den franske nationalforsamling Scientific Research Centre tildelt ham sin guldmedalje i 1956. Yderligere ærer inkluderet tildeling af Grand Cross af Æreslegionen og Belgien gjorde ham en Officer af Leopold. Han modtog Æresdoktorgrader fra universiteterne i Warszawa, Bukarest, Athen, Lausanne, Quebec, og Bruxelles. Han blev valgt til honorære medlemskab af atten akademier og lærde selskaber i Europa, Indien og USA.

De Broglie beskrev sig selv som:

... der meget mere status i sindet af en ren theoretician end en experimenter eller ingeniør, kærlige navnlig de generelle og filosofiske baggrund ... .

Det centrale spørgsmål i de Broglie liv var, om de statistiske karakter af atomare fysik afspejler en uvidenhed om de bagvedliggende teori, eller om statistikker er alle, der kan være kendt. For de fleste af hans liv, han troede det tidligere selv som en ung forsker, han havde i første omgang troede, at de statistikker skjule vores uvidenhed. Måske overraskende, vendte han tilbage til dette synspunkt sent i sit liv hvor det hedder:

... statistiske teorier skjule en helt fastlagt og konstaterbare virkelighed bag variabler, der undvige vores eksperimentelle teknikker.

Lad os ende vores biografi med hyldest til de Broglie ved CW Oseen, formand for Nobel Udvalget for Fysik i den kongelige svenske videnskabsakademi:

Når helt unge du kastede dig ind i kontroverser raser runde den mest gennemgribende problem i fysik. Du havde den dristighed at påstå, uden støtte fra alle kendte faktisk, at spørgsmålet var ikke kun en corpuscular karakter, men også en bølge karakter. Eksperiment kom senere og etableret rigtigheden af dit synspunkt. De har dækket med fersk herlighed et navn allerede kronet i århundreder med ære.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland