Mathematicians

Vremenska crta Fotografije Novac Poštanske marke Sketch Pretraživanje

Albert Einstein

Datum rođenja:

Rodno mjesto:

Datum smrti:

Mjesto smrti:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Prezentacija Wikipedia
Pozornost - Automatski prijevod iz: engleski verzija

Oko 1886 Albert Einstein je započela njegova karijera škola u Münchenu. Kao i njegova violina lekcija, koju je od šest godina na trinaest godina, on je imao i stanje vjerskog odgoja kod kuće, gdje je podučavao židovstva. Dvije godine kasnije je ušao u Luitpold gimnazije i nakon toga njegovo stanje vjerskog odgoja je dobio u školi. On je studirao matematiku, posebice račun, počevši oko 1891.

U 1894 Einstein obitelji preselio u Milano, ali Einstein je ostao u Münchenu. U 1895 Einstein nije uspio jedan pregled da bi mu dozvoljeno da studija za diplomu kao inžinjer elektrotehnike na Eidgenössische Technische Hochschule u Zürich. Einstein odrekla njemački državljanstvo u 1896 i bio je to biti bez državljanstva za nekoliko godina. On nije ni podnijeti zahtjev za švicarskog državljanstva do 1899, državljanstvo se dodjeljuju u 1901.

Nakon što je u nedostatku od ulaza ispit na ETH, Einstein prisustvovali srednjih škola u Aarau planiranje da bi koristili ovu rutu unijeti ETH u Zürichu. Dok je u Aarau je napisao jedan esej (za koje je dano samo malo iznad polovine maraka!) U kojoj je on pisao svoje planove za budućnost, pogledajte:

Ako sam da su imali dobre sreće da moje ispite, ja bih otići u Zürich. Bih ostati tamo za četiri godine, kako bi se studij matematike i fizike. Ja sam zamisliti kako postati učitelj u one grane prirodnih znanosti, odabir teorijski dio njih. Ovo su razlozi koji dovode me na ovom planu. Iznad svega, to je moj raspored za sažetak i matematička misao, i moj nedostatak mašte i praktične sposobnosti.

Doista Einstein uspio sa svojim planom prelaskom u 1900 kao profesor matematike i fizike. Jedan od njegovih prijatelja na ETH je Marcel Grossmann koji je u istoj klasi kao Einstein. Einstein pokušao da biste dobili jedan post, pišući Hurwitz koji održava se neki nada poziciju, ali ništa od toga dođe. Tri od Einstein kolega studenata, uključujući i Grossmann, imenovani su pomoćnici na ETH u Zürich, ali jasno Einstein nije dovoljno impresioniran i dalje u 1901 on je pisanje krugu sveučilišta u nadi dobivanja posla, ali bez uspjeha.

Činio je upravljati, kako bi se izbjegle švicarskog vojnog roka na osnovi da je ravna stopala i vene varicose. Do sredine 1901 imao je privremeni posao kao učitelj, predavač matematike na Technical High School u Winterthur. Oko tog vremena on je napisao:

Ja sam dao gore ambicija da se na sveučilište ...

Druga privremena pozicija s nastavom na privatna škola u Schaffhausen poštivati. Tada Grossmann 's otac pokušao pomoći Einstein zaposle uz preporuku da ga je direktor u patentnom uredu u Bernu. Einstein je bio imenovan kao tehnički stručnjak treći razred.

Einstein je radio u toj patentnom uredu 1902 do 1909, holding privremenog post, kada je imenovan prvi, ali po 1904 na položaj je napravio trajnu i u 1906 promaknut je tehnički stručnjak drugi razred. Dok je u patentnom uredu u Bernu je završio jedan začuđujući raspon Theoretical Physics publikacije, zapisano u njegovoj slobodno vrijeme, bez korist bliski kontakt s kolegama ili znanstvene literature.

Einstein zaradio jedan doktorat na Sveučilištu u Zürichu u 1905 za rad na novom određivanje molekularnih dimenzija. On je posvećen i rad na Grossmann.

U prvom od tri članak, sve zapisano u 1905, Einstein ispituje fenomen otkrio Max Planck, prema kojima je elektromagnetska energija kao da se emitiraju iz predmeta zrači u diskretni količinama. Energija tih quanta je izravno proporcionalno na frekvenciji od zračenja. Ovaj činiti se to osporavati klasične elektromagnetske teorije, na temelju Maxwell 's jednadžbe i zakoni Termotehnika koji pretpostavlja da elektromagnetska energija se sastoji od valova koji mogu sadržavati bilo koju malu količinu energije. Einstein koristio Planck 's kvantna hipoteza opisati elektromagnetsko zračenje svjetla.

Einstein drugi 1905 papiru predložene što se danas naziva posebne teorije relativnosti. On se temelji njegova nova teorija o reinterpretation od klasične princip relativnosti, da je naime s zakonima fizike morali imati isti oblik u bilo kojem od referentnog okvira. Kao drugi temeljna hipoteza, Einstein je pretpostavio da je brzina svjetlosti konstanta je ostao u svim referentnih okvira, kao što zahtijeva Maxwell 's theory.

Kasnije u 1905 Einstein je pokazao kako masa i energija su ekvivalentni. Einstein nije bio prvi da predlože sve komponente specijalne teorije relativnosti. Njegov doprinos je jedinstvena važni dijelovi Klasična mehanika i Maxwell 's electrodynamics.

Treći od Einstein radova od 1905 zabrinuti statistička mehanika, području koje je studirao by Ludwig Boltzmann i Jošije Gibbs.

Nakon 1905 Einstein nastavio raditi u područjima je gore opisano. On je napravio važan doprinos kvantne teorije, ali on je tražio kako bi produžili posebne teorije relativnosti do fenomena koji uključuju ubrzavanje. Glavne su se pojavila u 1907 s principle of equivalence, u kojoj se teži ubrzanju održana je da se indistinguishable od ubrzanja uzrokovane mehaničkim silama. Teži masa je stoga istovjetna sa inertial mass.

U 1908 Einstein je postao predavač na Sveučilištu u Bernu nakon slanja Habilitation njegove posljedice za rad ustava od zračenja sljedeće od distribucija energije zakon crna tijela. Sljedeće godine je postao profesor fizike na Sveučilištu u Zürichu, budući da je ostavku na njegovu Lektorski na Bern i njegov posao u patentnom uredu u Bernu.

By 1909 Einstein je priznata kao jedan od vodećih znanstveno thinker i da je u godinu dana je ostavku u patentnom uredu. Imenovan je redoviti profesor na Sveučilištu Karl-Ferdinand u Pragu u 1911. U stvari 1911 bio je vrlo značajan za godinu dana od Einstein je bio u mogućnosti to izraditi idejno predviđanja o tome kako jedan tračak svjetlosti s udaljene zvijezde, koje prolaze u blizini Sunca, pojaviti će biti malo savijena, u smjeru Sunca. To će biti vrlo značajna kao što bi dovelo do prvog eksperimentalnog dokaza u korist Einstein's theory.

O 1912, Einstein je započeo novu fazu svog teži istraživanje, uz pomoć svog prijatelja matematičara Marcel Grossmann, izražavajući svoje djelo u odnosu na tensor račun Tullio Levi-Civita i Gregorio Ricci-Curbastro. Einstein nadjenu novi posao opće teorije relativnosti. On je preselio iz Praga u Zürich u 1912 započinjati stolcu na Eidgenössische Technische Hochschule u Zürich.

Einstein se vratio u Njemačku u 1914 ali nije ponovo za njemački državljanstvo. Što je prihvatio bio je impresivna ponuda. Bio je to istraživanja poziciju u pruski Academy of Sciences, zajedno sa stolice (ali ne i nauk dužnosti) na Sveučilištu u Berlinu. On je također ponudio directorship od Kaiser Wilhelm Institut za fiziku u Berlinu, koji je o biti uspostavljena.

Nakon nekoliko lažnih počinje Einstein objavio, u kasnim 1915, konačna verzija od opće teorije. Neposredno prije izdavanja ovog rada je održao je predavanje na opće relativnosti u Göttingen i on je napisao:

Kako bi moja velika radost, ja u potpunosti uspio u uvjerljivo Hilbertov i Klein.

U stvari Hilbertov podnosi za objavljivanje, tjedan dana prije Einstein dovršen njegov rad, rad koji sadrži ispravnu polje jednadžbe opće relativnosti.

Kada British pomrčina školama u 1919 potvrđena njegova predviđanja, Einstein je bio idolised od popularnih medija. The London Times ran naslov na 7 studeni 1919:

Revolucije u znanosti - Nova teorija o Universe - Newtonian ideje srušeno.

U 1920 Einstein predavanja u Berlinu su poremećen by demonstracija koje su, iako je službeno odbijen, bilo je gotovo sigurno anti-jevrejski. Dakako, da su jaki osjećaji izrazio protiv njegova djela u tom periodu koji Einstein je odgovorio da u press navođenja Lorentz, Planck i Eddington kao potporni njegove teorije i da je siguran da su Nijemci napali njih, ako je:

... njemačkog nacionalnog sa ili bez Svastika umjesto Židov s međunarodnim liberalnog uvjerenja ...

Tijekom 1921 Einstein je napravio svoj prvi posjet Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov glavni razlog je bio prikupiti sredstva za planirane Hebrejsko Sveučilište u Jeruzalemu. Ipak je on primio Barnard medalja za vrijeme njegove posjete i nekoliko puta održao je predavanje o relativnosti. On je izvijestio da su komentirao da je predsjednik na predavanje je dao u velikoj dvorani na Princeton overflowing što je s ljudima:

I nikada nije shvatila da tako mnogi Amerikanci su zainteresirani za tensor analysis.

Einstein primio je Nobelova nagrada za 1921, no ne i za relativnosti, a ne za njegov 1905 rad na fotoelektrični efekt. U stvari on nije bio prisutan u prosincu 1922 primiti nagradu se na putovanju u Japan. Oko tog vremena on je napravio mnoge međunarodne posjeta. On je posjetio Pariz ranije u toku 1922 i 1923 posjetio je Palestine. Nakon što svoju posljednju glavnih znanstvenih otkrića na udruženje s valovima materije u 1924 on je napravio dalje posjeta u 1925, ovaj put u Južnoj Americi.

Među dalje primjenjuje koje Einstein primili su Copley medalja u Royal Society u 1925 i zlatnu medalju u Royal Astronomskog društva u 1926.

Niels Bohr i Einstein su za nošenje na raspravu o kvantne teorije, koja je započela na Solvayev konferencija u 1927. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödinger i Diracova su na ovoj konferenciji, uz Einstein. Einstein je odbio dati jedan papir na konferenciji i:

... rekao je teško išta izvan prezentiranja vrlo jednostavan prigovor da je vjerojatnost tumačenje .... Onda je pala natrag u tišini ...

Doista Einstein život je hectic i on je platiti cijenu u 1928 s fizičkog kolapsa doveo na kroz prekovremeni rad. No on je napravio potpuni oporavak, unatoč što da se stvari jednostavno tijekom 1928.

Do 1930 je stvaranje međunarodnih posjeta opet natrag u Sjedinjenim Američkim Državama. A treći posjet SAD-u 1932 je uslijedila ponudu post na Princeton. Ideja je da Einstein bi provesti sedam mjeseci godine u Berlinu, pet mjeseci na Princeton. Einstein prihvatio i ostavi Njemačkoj u prosincu 1932 u SAD-u. Sljedeći mjesec i nacisti dođe na vlast u Njemačkoj i Einstein nikada nije bila da se vratimo tamo.

Tijekom 1933 Einstein otputovao u Europi posjetom Oxford, Glasgow, Bruxelles i Zürich. Ponuda akademski komentara koje je on tako tvrdi da se u 1901, bili su bogat. On je primio nudi iz Jeruzalema, Leiden, Oxford, Madrid i Pariz.

Što je namijenjen samo kao posjetite postao stalni aranžman po 1935 kad je primijenjeno je i odobrio stalni boravak u Sjedinjenim Državama. Na Princeton njegov rad pokušali ujediniti zakone fizike. No on je pokušavao problema velike dubine i on je napisao:

Zaključana sam ja u prilično beznadan znanstvenih problema - na više od tako, kao starijeg čovjeka, ja sam ostao estranged iz društva ovdje ...

U 1940 Einstein je postao građanin Sjedinjenih Američkih Država, no izabrao da zadrži svoj švicarskog državljanstva. On je napravio mnogo doprinosa za mir za vrijeme njegova života. U 1944 je napravio doprinos rata trud pisanja rukom njegovom 1905 papir na posebne relativnosti i stavi ga za aukciju. Ga uskrisi šest miliona dolara, rukopis danas se u Library of Congress.

By 1949 Einstein je bio bolestan. A čarolija u bolnici mu je pomogao ozdraviti, ali on je počeo da se pripremiti za smrt koju sastavljanja njegove će u 1950. On je napustio svoj znanstveni radovi na Hebrejsko Sveučilište u Jeruzalemu, sveučilište koje on bijaše uskrisio na sredstva za njegov prvi posjet SAD-u, kao upravitelj na sveučilištu od 1925 - 1928, ali on je presavijen ponudu u post 1933 kao što je bio vrlo kriticni u svoju upravu.

Jedan više glavni događaj je da se održati u svoj život. Nakon smrti prvog predsjednika u Izraelu 1952, izraelske vlade odlučili ponuditi na položaju predsednika na drugi Einstein. On je odbio, ali nađe se ponudi pogođenost, budući da je teško za njega odbiti bez nanošenja djelo.

Jedan tjedan dana prije svoje smrti Einstein potpisali svoje posljednje pismo. Bio je to pismo Bertrand Russell u kojem je dogovoreno da se njegovo ime bi trebao ići na Manifest urging sve narode da se odrekne nuklearnog oružja. Ono što dolikuje da jedan od njegovih djela bio je posljednja dokazivati, kao što je učinio sve svoj život, za međunarodni mir.

Einstein je bio u cremated Trenton, New Jersey at 4 pm, 18 Travanj 1955 (smrti). Njegov pepeo su se raspršili na tajno mjesto.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland