Mathematicians

Vremenska crta Fotografije Novac Poštanske marke Sketch Pretraživanje

Louis Victor Pierre Raymond duc de Broglie

Datum rođenja:

Rodno mjesto:

Datum smrti:

Mjesto smrti:

15 Aug 1892

Dieppe, France

19 March 1987

Paris, France

Prezentacija
Pozornost - Automatski prijevod iz: engleski verzija

Louis de Broglie 's otac bio je Victor, Duc de Broglie, a njegova majka je bila pavlinskog d'Armaillé. Louis studirao na Lyceé Janson de Sailly u Parizu dovršite njegovu srednju školu obrazovanja u 1909. U ovoj fazi ne predviđaju karijeru u znanosti, ali je bio zainteresiran za uzimanje književne studije na univerzitetu. On je ušao u Sorbonne u Parizu zauzimanja naravno u povijesti, s namjerom da za sebe karijeru u diplomatskim usluga. U dobi od 18 godina je diplomirao s filozofskom studiju, ali on je već postaju zainteresirani za matematike i fizike. Nakon što se dodjeljuju istraživanja tema u povijesti on je izabrao, nakon ne brinući se uvelike o odluci, na studiju za magisterij u teorijskoj fizici.

U 1913 de Broglie je bio nagrađen njegov Licence ès znanosti, ali prije nego što je njegova karijera napredovala mnogo dalje svjetskog rata izbila. Tijekom rata, de Broglie je služio u vojsci. Bio je priložen na wireless telegraphy odjeljak za cijelu rata i služio u stanicu na Eiffel Tower. Tijekom tih ratnih godina sve njegovo slobodno vrijeme proveo je razmišljanje o tehničkim problemima. On je objasnio kako je on privlači matematički fizike nakon rata (vidjeti na primjer):

Kada sam 1920 nastavljene moje studije ... ono što me privlači ... na teorijskoj fizici je ... otajstvo u kojem je struktura materije i zračenja je sve više enveloped kao čudno koncept od kvantne, uvedena od strane Planck u 1900 u svojoj istraživanja u crno-body radiation, dnevni ušle dalje u cijeloj fizici.

Zauzima istraživanja u matematičko fizike, de Broglie ipak održavala interes za eksperimentalnu fiziku. Njegov brat Maurice de Broglie je bio u to vrijeme koje su provele eksperimentalni rad na X-zrake i ovaj pokazao znatan interes za de Broglie tijekom prvih nekoliko godina od 1920s tijekom kojih je radio za svoj doktorat. De Broglie je doktorskog rada Recherches sur la théorie des quanta (Istraživanja na kvantne teorije) od 1924 iznijela ove teorije elektronski valovi, na temelju rada Planck i Einstein. On je predložio teoriju za koju je najpoznatiji, a to su dvojnost val-čestica teorije da stvar ima svojstva obe čestice i valovi.

U predavanje de Broglie je dao u povodu kada je primio Nobelovu nagradu 1929, objasnio je on u pozadini da su ideje sadržane u njegovoj doktorskog rada (vidjeti na primjer):

Trideset godina, fizika je bila podijeljena na dva tabora: ... u fizici materije, na temelju koncepata čestice i atomi koji su trebali pridržavati se zakona klasične Newtonian mehanika, fizika i od zračenja, temelji se na ideji širenja vala u zamišljena kontinuirani medij, svijetao i elektromagnetska Eter. A ova dva sustava fizike nije mogao ostati odijeljen od drugih: oni su morali biti sjedinjeni od formulacija o teoriji razmjene energije između materije i zračenja. ... U pokušaju da dovede dva sustava fizike zajedno, zaključci su u stvari koje su dostigli ni ispravan niti čak i prihvatljiv kada primjenjuju na energetska ravnoteža između materije i zračenja ... Planck ... preuzeo ... da je izvor svjetla ... emits radiation u svojim jednaka i konačnim količinama - u quanta. Uspjeh Planck 's idejama je u pratnji ozbiljne posljedice. ako je svjetlo emitirano u quanta, ne mora se, jednom emitirano, da posjeduje corpuscular struktura? ... Jeans i Poincaré [pokazao] da, ako je prijedlog za materijalne čestice u izvor svjetla dogodili su se u skladu sa zakonima klasične mehanike, a zatim točan zakon black-body radiation, Planck 's zakonom, nije mogla biti dobiti.

Tijekom intervjuu u 1963 de Broglie je opisano kako, s obzirom na gore pozadina, dođe njegova otkrića o:

Kao što je u mom razgovora s mojim bratom uvijek smo stigli na zaključak da u slučaju X-zrake jedan je kako valovi i corpuscles, ovako iznenada - ... to je bio siguran u toku ljeta 1923 - JA je dobio ideju da jedan je proširiti ovu dvojnost na materijalne čestice, posebno na elektrona. I shvatila sam da, s jedne strane, Hamilton - Jacobijeva teorija, naglasio je pomalo u tom smjeru, jer se može primijeniti na čestice i, osim toga, ona predstavlja geometrijska optika, s druge strane, u jednom dobije kvantne pojave kvantne brojeve, koji se rijetko nađe u mehaniku, ali se javljaju vrlo često u val i pojava u svim problemima bave wave motion.

Val prirode i elektron experimentally potvrdio je u 1927 by CJ Davisson, CH Kunsman i LH Germer u United States i GP Thomson (sin JJ Thomson) u Aberdeen, Škotska. De Broglie's theory of electron obzira na valovima je kasnije koristi Schrödinger, Diracova i drugima da razviju valna mehanika.

Nakon što njegov doktorat, de Broglie je ostao na Sorbonne, gdje je podučavao za dvije godine, postaje profesor teorijske fizike na Henri Poincaré Instituta u 1928. Od 1932 bio je i profesor teorijske fizike na Fakultet des Sciences u Sorbonne. De Broglie je podučavao sve do umirovljenja 1962. Od 1944 bio je član u ured des Longitudes. U 1945 postao je savjetnik za francuski atomsku energiju komisarijata.

Njegova najveća je čast biti nagrađeni, Nobelova nagrada za 1929. Mi smo navedenu gore od svog predavanja dati na Dodjela. Let us citat dalje od predavanja (vidjeti na primjer):

Tako sam stigao na sljedeće opće ideje koje je vodio moje istraživanja: za stvar, jednako kao za zračenje, posebno svjetlo, moramo uvesti na jedno te isto vrijeme u najsitniji koncept i wave koncept. Drugim riječima, u oba slučaja moramo pretpostaviti postojanje corpuscles popraćen valovima. Ali corpuscles i valovi ne može biti samostalna, jer, prema Bohr, oni su komplementarni da jedni druge, time da mora biti moguće uspostaviti određeni paralelizam između gibanje od najsitniji i širenja na val koji je povezan s njime.

Nakon primitka Nobelova nagrada za 1929 De Broglie je radio na val proširenja mehanika. Među publikacijama na mnoge teme je objavljeno djelo na-Dira c ova je teorija od elektrona, na nove teorije svjetlosti, na Uhlenbeck 's theory of spin, i na primjene val mehanika za nuklearne fizike. On je napisao najmanje dvadeset pet knjiga, uključujući Ondes et mouvements (Valovi i prijedloga) (1926), La mécanique ondulatoire (Valek mehanika) (1928), provizorno d'une interprétation causale et non linéaire de la mécanique ondulatoire: la théorie de la dvostruko rješenje (1956), Introduction ŕ la Nouvelle théorie des particules de M Jean-Pierre Vigier et collaborateurs de SES (1961), Étude kritike des baze actuelle de l'interprétation de la mécanique ondulatoire (1963). U posljednja tri spomenute knjige su objavljeni u engleski prijevodi kao Nelinearni Valek Mehanika: A uzročno Interpretation (1960), Uvod u Vigier Teorija elementarnih čestica (1963), i trenutni Tumačenje Valek Mehanika: A Critical Study (1964) .

On je napisao mnoge popularne radove koji pokazuju interes za njegovim filozofskim implikacijama moderne fizike, uključujući i Materija Light: The New Physics (1939); revolucije u fiziku (1953); fiziku i Microphysics (1960); i New Perspectives in Physics ( 1962).

U 1933 de Broglie je izabran na Académie des Sciences postaje Stalni sekretar za matematičkih znanosti u 1942. The Académie dodijeljenih mu svojim Henri Poincaré medalja u 1929 i Albert sam Monako nagrada u 1932. Ostalo prihvaća koji je primio uključeni u Kalinga nagrada koja je dobila da ga UNESCO-u 1952 za svoje napore prema razumijevanju moderne fizike u javnosti. Je francuski Nacionalni centar za znanstvena istraživanja dodijelio mu svojim zlatnu medalju u 1956. Nadalje primjenjuje na dodjelu uključeni u Grand Cross, Légion d'Honneur i Belgija ga je oficir u Red Leopold. On je primio počasni doctorates iz Sveučilišta u Varšavi, Bukurešt, Atena, Lausanne, Quebec, i Bruxelles. On je bio izabran u počasno članstvo od osamnaest akademije i saznaje društva u Europi, Indija i Sjedinjene Države.

De Broglie je opisano se kao:

... imati mnogo više stanje svijesti od čistoga teoretičar nego da je experimenter ili inženjer, mila posebno opće i filozofskim pogledom ... .

U sredistu interesa pitanje, u de Broglie života je da li statističke prirode atomske fizike odražava nepoznavanje jednog od temeljne teorije ili da li je sve statistike koje mogu biti poznati. Za većinu svog života je vjerovao bivšoj iako je kao mladi istraživač imao je u početku vjerovao da je statistika sakriti naše neznanje. Možda iznenađujuće, on se vrati na ovu pogled kasno u svoj život da:

... statističku teorijama hide potpuno određuje i utvrditi realnost iza varijable koja izbjeći našim eksperimentalnim tehnikama.

Let us end naš životopis s danak platili da de Broglie by CW Oseen, predsjednik Nobelovu Odbor za fiziku, Royal Swedish Academy of Sciences:

Kada ste vrlo mladi bacio se u raspravljanje bijesan krugu najviše duboka problem u fizici. Ti su se smjelo tvrditi da, bez podrške od bilo koje poznate stvari, da stvar nije samo corpuscular prirode, ali i val prirode. Eksperiment je došao kasnije i utvrdio ispravnost Vašeg pogled. Imate prekrivena svježim slave ime već okrunjen stoljećima s čast.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland