Matemàtics

La línia del temps Fotos Diners Segells Sketch Cerca

Galileo Galilei

Data de naixement:

Lloc de naixement:

Data de la mort de:

Lloc de la mort de:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Presentació Wikipedia
ATENCIÓ - traducció automàtica de la versió Anglès

Galileo Galilei 's pares van ser Vincenzo Galilei i Giulia Ammannati. Vincenzo, que va néixer a Florència el 1520, va ser un professor de música i un bon jugador de llaüt. Després d'estudiar música a Venècia va dur a terme experiments de cordes per a recolzar les seves teories musicals. Giulia, que va néixer a Pescia, es casà amb Vincenzo en 1563 i que van fer la seva casa en el camp prop de Pisa. Galileu va ser el seu primer fill i va passar els seus primers anys amb la seva família a Pisa.

En 1572, quan Galileu tenia vuit anys, la seva família va tornar a Florència, el seu pare la casa de la ciutat. Tanmateix, Galileu va romandre a Pisa i va viure durant dos anys amb Muzio Tedaldi que es relaciona amb la mare de Galileu per matrimoni. Quan va arribar a l'edat de deu anys, Pisa Galileo esquerra a unir-se a la seva família a Florència i allà va ser tutelat per Jacopo Borghini. Una vegada va ser suficient edat per ser educats en un monestir, els seus pares el van enviar a la Camaldolese monestir de Vallombrosa en què es troba en un magnífic boscoses vessants 33 km al sud-est de Florència. L'Ordre Camaldolese era independent de l'Ordre Benedictina, de la mateixa divisió en voltant de 1012. L'Ordre combinat de la vida solitària de l'ermità amb l'estricta vida del monjo i aviat el jove Galileu va trobar aquesta vida un atractiu. Ell es va convertir en un novells, amb la intenció d'ingressar a l'Ordre, però això no si us plau al seu pare que ja havia decidit que el seu fill gran hauria d'esdevenir un metge.

Vincenzo Galileu havia retorn de Vallombrosa a Florència i renunciar a la idea d'unir-se a la Camaldolese ordre. Ho va fer continuar la seva escolarització a Florència, però, en una escola administrada per la Camaldolese monjos. En 1581 Vincenzo Galileu va enviar de tornada a Pisa per viure de nou amb Muzio Tedaldi i ara a inscriure's per a una carrera de Medicina a la Universitat de Pisa. Encara que la idea d'una carrera mèdica mai sembla haver una crida a Galileu, el seu pare era un desig bastant natural, ja que un havia estat un distingit metge en la seva família en el segle anterior. Galileu mai sembla haver pres seriosament els estudis mèdics realitzats, que assisteixen a cursos sobre els veritables interessos que estan en les matemàtiques i la filosofia natural. El seu professor de matemàtiques a Pisa va ser Filippo Fantoni, qui va ocupar la presidència de la matemàtica. Galileu va tornar a Florència per a les vacances d'estiu, i va continuar estudiant matemàtiques.

L'any 1582-83 Ostilio Ricci, que era l'matemàtic de la Cort la Toscana i un antic alumne de Tartaglia, va impartir un curs sobre EUCLID 's Elements de la Universitat de Pisa Galileo que van assistir. Durant l'estiu de 1583 Galileo va ser a Florència amb la seva família i Vincenzo li va animar a llegir a Galeno seus estudis de medicina. Tanmateix Galileu, encara reticent a estudiar medicina, va convidar a Ricci (també a Florència, on el tribunal Toscana va passar l'estiu i tardor) a casa seva per atendre al seu pare. Ricci va intentar persuadir Vincenzo per permetre el seu fill a estudiar matemàtiques ja que aquesta era on posar els seus interessos. Certament, Vincenzo no li va agradar la idea i va resistir fermament, però finalment li va donar forma una mica i Galileu va ser capaç d'estudiar les obres d'Euclides i Arquimedes a partir de la traducció italiana que havia fet Tartaglia. Per suposat que segueix sent oficialment inscrit com un estudiant de medicina a Pisa, però finalment, per 1585, que va donar fins aquest curs i el va abandonar sense completar el seu grau.

Galileo va començar a ensenyar les matemàtiques, la primera privada a Florència i després durant 1585-86 a Siena, on va ocupar un nomenament públic. Durant l'estiu de 1586 va ensenyar a Vallombrosa, i en aquest any va escriure el primer llibre científic La petita equilibri [La Balancitta], que descriu d'Arquímedes mètode de la recerca de les gravetats específiques (és a dir les densitats relatives) de les substàncies utilitzant una balança. L'any següent va viatjar a Roma per visitar a Clavius que va ser professor de matemàtiques al Col · legi Romà Jesuïta en aquest país. Un tema que era molt popular amb els matemàtics jesuïtes en aquest moment va ser centro de gravetat i Galileu portat amb ell alguns resultats que havia descobert sobre aquest tema. Tot i fer una impressió molt favorable a Clavius, Galileo no per obtenir un nomenament per ensenyar matemàtiques a la Universitat de Bolonya.

Després de sortir de Roma Galileu va romandre en contacte amb Clavius per correspondència i Guidobaldo del Monte va ser també un corresponsal. Certament els teoremes que Galileu havia demostrat en centers de gravetat dels sòlids, i l'esquerra a Roma, van ser discutits en aquesta correspondència. També és probable que Galileu va rebre conferència pren nota dels cursos que s'han donat en el Col · legi Romà, per la qual va fer còpies d'aquest material que encara sobreviuen avui dia. La correspondència va començar al voltant de 1588 i va continuar durant molts anys. També en 1588 Galileu va rebre una prestigiosa invitació a la conferència sobre les dimensions i la ubicació de l'infern de Dante en Infern a l'Acadèmia de Florència.

Fantoni va abandonar la presidència de la matemàtica a la Universitat de Pisa en 1589 i Galileu va ser nomenat per ocupar el lloc (encara que això només és una posició nominal a donar suport financer a Galileu). No només rebre un fort recomanacions de Clavius, sinó que també ha adquirit una excel · lent reputació a través de les seves conferències a l'Acadèmia de Florència a l'any anterior. The young mathematician had rapidly acquired the reputation that was necessary to gain such a position, but there were still higher positions at which he might aim. Galileo va passar tres anys la celebració d'aquest lloc a la universitat de Pisa i durant aquest temps va escriure De Motu una sèrie d'assaigs sobre la teoria del moviment que mai va publicar. És probable que mai es va publicar aquest material perquè era menys que satisfet amb ella, i això és just que tot i que conté alguns avenços importants, també contenia algunes idees incorrectes. Potser el més important de noves idees que conté De Motu és que un pot posar a prova teories mitjançant la realització d'experiments. Concretament, el treball conté la seva important idea que un es podria posar a prova les teories sobre la caiguda dels òrgans utilitzant un pla inclinat per alentir el ritme de descens.

En 1591 Vincenzo Galilei, el pare de Galileu, va morir i des de Galileu va ser el fill gran va haver de donar suport financer per a la resta de la família i, en particular, tenen els mitjans financers necessaris per proporcionar la doti de les seves dues germanes menors. Ser professor de matemàtiques a Pisa no estava ben pagat, pel que Galileu va buscar un lloc més lucratiu. Amb forts recomanacions de Guidobaldo del Monte, Galileu va ser nomenat professor de matemàtiques a la Universitat de Pàdua (la universitat de la República de Venècia) en 1592 a un salari de tres vegades el que ell havia rebut a Pisa. El 7 de desembre de 1592 va donar la seva conferència inaugural i va començar un període de divuit anys a la universitat, anys més tard que ell descriu com el més feliç de la seva vida. En Pàdua les seves funcions eren principalment per ensenyar als EUCLID 's geometria i estàndard (geocèntric) l'astronomia als estudiants de medicina, que necessita conèixer alguns astronomia amb la finalitat de fer ús de l'astrologia en la seva pràctica mèdica. No obstant això, Galileo va argumentar en contra d'Aristòtil 's vista de l'astronomia i filosofia natural en tres conferències públiques que va donar en relació amb l'aparició d'una Nova Estrella (ara coneguda com' Kepler 's supernova') en 1604. La creença en aquest moment és la d'Aristòtil, a saber, que tots els canvis en els cels havia de passar a la regió lunar prop de la Terra, el reialme de la estrelles que es fixa permanent. Galileo paral arguments utilitzats per demostrar que la nova estrella no podia estar a prop de la Terra. En una carta personal escrita a Kepler en 1598, Galileu havia afirmat que era un copernicana (creient en les teories de Copèrnic). Tanmateix, cap signe públic d'aquesta creença va ser a aparèixer fins molts anys després.

En Pàdua, Galileu va començar una llarga relació amb Maria Gamba, que era de Venècia, però no casar potser perquè Galileu va considerar la seva situació financera no era prou bo. En 1600 el seu primer fill va néixer Virginia, seguida per una segona filla Livia l'any següent. En 1606 el seu fill Vincenzo néixer.

Hem esmentat anteriorment un error en la teoria de Galileu del moviment com ho va establir en el De Motu voltant de 1590. Va ser molt equivocat en la seva creença que la força que actua sobre un cos va ser la diferència relativa entre la seva gravetat específica i que de la substància a través de la qual es va traslladar. Galileu va escriure al seu amic Paolo Sarpi, una multa matemàtic que va ser consultor per el govern venecià, en 1604 i que es desprèn de la seva carta que per aquesta vegada havia realitzat el seu error. De fet, havia tornat a treballar sobre la teoria del moviment en 1602 i durant els dos anys següents, a través del seu estudi dels plans inclinats i el pèndol, havia formulat la llei correcta de la caiguda d'òrgans i ha treballat en un projectil que segueix una parabòlica ruta. No obstant això, aquests famosos resultats no serien publicades per altres 35 anys.

El maig de 1609, Galileu va rebre una carta de Paolo Sarpi dient sobre una Spyglass un holandès que havia mostrat a Venècia. Galileo escriure en el Messenger estelada (Sidereus Nuncius) a l'abril de 1610:

Sobre deu mesos, un informe va arribar a les meves orelles que un determinat Fleming havia construït un Spyglass per mitjà de la qual els objectes visibles, encara que molt allunyades dels ulls de l'observador, van ser clarament vist com si prop. D'aquesta realment notable efecte diverses experiències es relacionen, a la qual algunes persones creien, mentre que altres els van negar. Uns dies més tard, l'informe va ser confirmat per una carta que vaig rebre d'un francès a París, Jacques Badovere, el que va provocar que em apliquen a mi mateix de tot cor a investigar mitjans pels quals podria arribar a la invenció d'un instrument similar. Això ho va fer poc temps després, la meva base de la doctrina de la refracció.

A partir d'aquests informes, i utilitzant la seva pròpia tècnica habilitats com a matemàtic i com artesà, Galileu va començar a fer una sèrie de telescopis el rendiment òptic era molt millor que la dels Països Baixos instrument. El seu primer telescopi es va fer a partir de lents disponibles i va donar un augment de voltant de quatre vegades. Per millorar en aquest Galileu va aprendre a moldre i polir les seves pròpies lents i l'agost de 1609 hi havia un instrument amb un augment del voltant de vuit o nou. Galileo immediatament va veure el comercial i les aplicacions militars del seu telescopi (que ell anomena una perspicillum) per als vaixells en la mar. Sarpi mantenir informat dels seus progressos i Sarpi organitzar una demostració per al Senat venecià. Estaven molt impressionats i, a canvi d'un gran augment en el seu salari, Galileo va donar l'única drets per a la fabricació de telescopis al Senat venecià. Sembla un bon passar per la seva part, ja que hi ha d'haver sabut que aquests drets no tenen sentit, sobretot perquè ell siempre reconèixer que el telescopi no era la seva invenció!

A finals de 1609 Galileu s'ha convertit el seu telescopi sobre el cel de la nit i va començar a fer descobriments notables. Swerdlow escriu (vegeu):

En aproximadament dos mesos, desembre i gener, va fer més descobriments que van canviar el món que ningú ha fet mai abans o des d'aleshores.

Els descobriments astronòmics que va fer amb els seus telescopis van ser descrits en un breu llibre anomenat el Messenger estrellada publicat a Venècia el maig de 1610. Aquesta obra va causar sensació. Galileu va dir haver vist muntanyes a la Lluna, han demostrat que la Via Làctia estava formada per diminutes estrelles, i haver vist quatre petits cossos en òrbita al voltant de Júpiter. Aquests últims, amb un ull per obtenir una posició a Florència, que ràpidament anomenat "Mèdici estrelles". També ha enviat Cosimo de Medici, el Gran Duc de Toscana, un excel · lent telescopi per si mateix.

El Senat venecià, potser adonar-se que els drets per fabricar telescopis que Galileu els havia donat no tenien valor, va congelar seu sou. No obstant això, ha aconseguit impressionants i Cosimo, el juny de 1610, només un mes després del seu famós llibre va ser publicat, Galileu va renunciar al seu lloc de Pàdua i es va convertir en Cap Matemàtic a la Universitat de Pisa (sense cap ensenyament dels drets) i "matemàtic i filòsof 'Per al Gran Duc de Toscana. En 1611 va visitar Roma, on va ser tractat com una celebritat, el Col · legi Romà posar en un gran sopar amb discursos en honor de Galileu notables descobriments. Ell també es va fer un membre de la Accademia dei Lincei (de fet el sisè membre) i aquest va ser un honor que era especialment important a Galileo que va signar ell mateix "Galileo Galilei Linceo" A partir d'aquest moment.

Mentre que a Roma, i després de la seva tornada a Florència, Galileu va seguir fent observacions amb el seu telescopi. Ja en el Messenger estrellada que havia donat dur els períodes de les quatre llunes de Júpiter, però els càlculs més precisos eren certament no és fàcil ja que era difícil identificar a partir d'una observació de la lluna que es jo, que va ser II, III, que, i que IV. Va fer una llarga sèrie d'observacions i va ser capaç de donar exacta dels períodes de 1612. En una etapa en els càlculs es va convertir en molt desconcertat, ja que les dades que havia registrat semblaven incompatibles, però que havia oblidat tenir en compte el moviment de la Terra al voltant del sol.

Galileu va dirigir el seu primer telescopi de Saturn el 25 de juliol de 1610 i va aparèixer com tres cossos (el seu telescopi no era prou bo per mostrar els anells, però els va fer aparèixer com lòbuls a cada costat del planeta). Continuació de les observacions van ser de fet desconcertant a Galileu com els organismes d'ambdós costats de Saturn quan va desaparèixer el sistema d'anell a la vora. També el 1610 va descobrir que, quan vist en el telescopi, el planeta Venus va mostrar com les fases de la Lluna, i per tant, han òrbita del Sol no la Terra. Això no permetrà una per decidir entre el sistema copernicana, en la qual tot va al voltant del Sol, i que el proposat per Tycho Brahe en què tot, però la Terra (i la Lluna) es voreja el Sol que al seu torn va ronda de la Terra. La majoria dels astrònoms de l'època, de fet, a favor de Brahe 's del sistema i, de fet, la distinció entre els dos per experiment va anar més enllà dels instruments del dia. No obstant això, Galileo sabia que tots els seus descobriments són prova de Copernicanism, encara que no una prova. De fet, va ser la seva teoria de la caiguda d'òrgans creats en virtut del que va ser el més significatiu en aquest sentit, els opositors d'un moviment de la Terra va sostenir que si la rotació de la Terra i un cos va ser baixat d'una torre ha de caure darrere de la torre com la rotació de la Terra, mentre que va caure. Atès que aquest no es va observar en la pràctica, això es va prendre com a proves sòlides que la Terra era estacionària. Tanmateix Galileo ja sabia que un òrgan caiguda observada en la forma d'una rotació de la Terra.

Altres observacions fetes per Galileu incloure l'observació de taques solars. Va informar d'aquests en el discurs sobre els organismes flotants que va publicar el 1612 i més plenament en Cartes sobre la taques solars que va aparèixer en 1613. L'any següent les seves dues filles van entrar en el convent franciscà de Sant Mateu fora de Florència, Virginia prenent el nom de Germana Maria Celeste i Livia nom de la Germana Arcàngel. Des que havia nascut fora del matrimoni, Galileu creu que ells mateixos mai ha de casar. Encara que Galileu presentat moltes teories revolucionàries correctes, que no era correcte en tots els casos. En particular quan tres estels van aparèixer en 1618 es va convertir en participar en una controvèrsia sobre la naturalesa dels cometes. Sostenir que eren prop de la Terra i causat per la refracció òptica. Una greu conseqüència d'aquest desafortunat argument va ser que els jesuïtes van començar a veure Galileu com un perillós oponent.

Malgrat el seu suport privat per Copernicanism, Galileu va tractar d'evitar una controvèrsia per no fer declaracions públiques sobre el tema. Tanmateix, es va assenyalar en la controvèrsia a través d'Castelli que havia estat designat a la presidència de les matemàtiques a Pisa en 1613. Castelli havia estat un estudiant de Galileu i també va ser un defensor de Copernicus. En una reunió celebrada al palau Medici, a Florència el desembre de 1613 amb el Gran Duc Cosimo II i la seva mare la Gran Duquessa Cristina de Lorena, Castelli es va demanar per explicar l'aparent contradicció entre la teoria copernicana i la Sagrada Escriptura. Castelli va defensar la posició copernicana vigorosament i escriure a Galileu després de dir-li a ell quant èxit havia estat posada en els arguments. Galileo, less convinced that Castelli had won the argument, wrote Letter to Castelli to him arguing that the Bible had to be interpreted in the light of what science had shown to be true. Galileu tenia diversos adversaris a Florència i es va assegurar que una còpia de la carta a Castelli va ser enviada a la Inquisició a Roma. Tanmateix, després d'examinar el seu contingut trobar poc als que podria objecte.

L'Església Catòlica de la xifra més important en aquest moment en relació amb la interpretació de la Sagrada Escriptura va ser el cardenal Robert Bellarmine. Sembla en aquest moment haver vist poques raons per a que l'Església es preocupa sobre la teoria copernicana. El punt en qüestió era si Copèrnic havia presentat simplement una teoria matemàtica que va permetre el càlcul de les posicions dels cossos celestes per a ser més o si simplement se li proposa una realitat física. En aquest moment Bellarmine considera que la teoria d'una elegant com un matemàtic que no posen en perill la fe cristiana establerta en relació amb l'estructura de l'univers.

El 1616 Galileu va escriure la Carta a la Gran Duquessa que atacar vigorosament als seguidors d'Aristòtil. En aquest treball, que es va dirigir a la Gran Duquessa Cristina de Lorena, va sostenir fermament la necessitat d'una interpretació no literal de les Sagrades Escriptures quan la interpretació literal seria contrari als fets sobre el món físic demostrat per la ciència matemàtica. En aquest Galileu va dir molt clarament que per a ell la teoria copernicana no és només una eina de càlcul matemàtic, però és una realitat física:

Jo sostinc que el Sol està situat en el centro de les revolucions de la celestial ORBs i no canvia, i que la Terra gira sobre si mateix i es mou al seu voltant. A més ... I confirmar aquest punt de vista no només de refutar Ptolomeu 's i Aristòtil' s arguments, sinó també per la producció de molts d'ells per l'altre costat, especialment alguns relacionats amb els efectes físics les causes potser no pugui determinar en qualsevol altra manera, i altres descobriments astronòmics; aquests confute descobriments clarament el sistema ptolemaico, i d'acord admirablement amb aquesta altra posició i confirmar ella.

Papa Pau V va ordenar Bellarmine que la Sagrada Congregació de l'Índex de decidir sobre la teoria copernicana. Els cardenals de la Inquisició es van reunir el 24 de febrer de 1616 i va prendre proves dels experts teològics. Condemnar els ensenyaments de Copèrnic i Bellarmine va transmetre la seva decisió a Galileu que no s'havia implicat personalment en el judici. Galileo estava prohibit celebrar copernicana opinions, però més tard els esdeveniments almenys preocupada per aquesta decisió de la Inquisició. El que és més important Maffeo Barberini, que era un admirador de Galileu, va ser elegit com Pope Urban VIII. Això va succeir igual que el llibre de Galileu Il Saggiatore (La Assayer) estava a punt de ser publicat per l'Accademia dei Lincei en 1623 i Galileu s'afanya a dedicar aquest treball al nou Papa. El treball que es descriu a Galileu de nou mètode científic i conté una famosa cita en relació amb les matemàtiques:

Filosofia està escrita en aquest gran llibre, l'univers, que està contínuament obert a la nostra mirada. Però el llibre no es pot entender a menys que un primer aprèn a comprendre l'idioma i llegir els caràcters en què està escrit. Està escrit en el llenguatge de les matemàtiques, i els seus caràcters són triangles, cercles i altres figures geomètriques sense les quals és humanament impossible comprendre una sola paraula d'ell, sense aquests és un errant un fosc laberint.

Pope Urban VIII convidar a Galileu a audiències papals en sis ocasions i Galileu va portar a creure que l'Església Catòlica no faria una qüestió de la teoria copernicana. Galileu, per tant, va decidir enviar les seves opinions creient que podia fer-ho sense conseqüències greus de l'Església. Tanmateix per aquesta etapa de la seva vida, la salut de Galileu era pobre, amb freqüents episodis de malaltia greu i de forma tot i que va començar a escriure el seu famós Diàleg el 1624 que el va portar sis anys per completar el treball.

Galileu va tractar d'obtenir el permís de Roma per al Diàleg publicar a 1630 però això no va ser fàcil. Finalment, va rebre permís de Florència, i no Roma. Al febrer de 1632 Galileo va publicar Diàleg sobre els dos sistemes de Cap del Món - ptolemaico i la copernicana. S'adopta la forma d'un diàleg entre Salvati, que advoca per la copernicana del sistema, i Simplicio que és un filòsof Aristòtil. El punt culminant del llibre és un argument per Salvati que la Terra es mou que es basa en la teoria de Galileu de les marees. Galileo de la teoria de les marees és totalment fals tot i ser postulat després de Kepler ja havia presentat la explicació correcta. És lamentable, tenint en compte la notable veritats recolzat el diàleg, que l'argument que el pensament de Galileu per donar la major prova de Copernicus' s teoria hauria de ser incorrectes.

Poc després de la publicació del Diàleg sobre els dos sistemes de Cap del Món - ptolemaico copernicana i la Inquisició va prohibir la seva venda i ordenar a Galileu a aparèixer a Roma davant ells. La malaltia li va impedir viatjar a Roma fins 1633. Galileo de l'acusació en el judici que va seguir va ser que havia incomplert les condicions establertes per la Inquisició en 1616. Tanmateix una versió diferent d'aquesta decisió es va produir en el judici en lloc d'un Galileo s'havia donat en el moment. La veritat de la teoria copernicana no era un problema, per tant, que es va prendre com un fet en el judici que aquesta teoria era falsa. Això era lògic, per descomptat, ja que la sentència de 1616 havia declarat totalment falsa.

Declarat culpable, Galileu va ser condemnat a presó per vida, però la sentència va ser portada a terme poc favorable i que van ascendir a arrest domiciliari en lloc d'una pena de presó. Va poder viure primer amb l'arquebisbe de Siena, després de tornar a la seva casa de Arcetri, prop de Florència, però va haver de passar la resta de la seva vida vigilat per oficials de la Inquisició. En 1634 va patir un cop dur quan la seva filla Virginia, la germana María Celeste, va morir. Ella ha estat un gran suport al seu pare a través de les seves malalties i Galileu va ser destrossat i no podia treballar durant molts mesos. Quan es va fer la gestió per reiniciar el treball, començar a escriure Discursos i demostracions matemàtiques amb relació a les dues noves ciències.

Després de Galileu havia completat el treball sobre els discursos era de contraban de Itàlia, i portat a Leyden a Holanda on va ser publicat. És més rigorós seu treball matemàtic que tracta sobre els problemes impuls, moments, y los centros de gravetat. Gran part d'aquesta tasca es remunta a l'idees no publicades a De Motu des al voltant de 1590 i les millores que havia treballat durant 1602-1604. En els discursos que ell va desenvolupar les seves idees del pla inclinat per escrit:

Suposo que la velocitat adquirida pel mateix objecte béns mobles a través de diferents inclinacions del pla són iguals quan les alçades dels plans són iguals.

A continuació es descriu un experiment utilitzant un pèndol per verificar la seva propietat de plànols inclinats i s'utilitzen aquestes idees per donar un teorema sobre l'acceleració dels cossos en caiguda lliure:

El temps en el qual una certa distància és travessada per un objecte en moviment sota acceleració uniforme de descans és igual a l'hora en què la mateixa distància seria travessada pel mateix objecte béns mobles es desplacen a una velocitat uniforme d'un màxim de la meitat de la velocitat final i d' l'anterior moviment uniformement accelerat.

Després de donar més resultats d'aquest tipus li dóna el seu famós resultat que la distància que un cos es mou de descans en virtut de l'acceleració uniforme és proporcional al quadrat del temps necessari.

Un esperaria que la comprensió de Galileu del pèndol, que tenia des que era un home jove, que l'han dut a dissenyar un rellotge de pèndol. De fet només sembla haver pensat en aquesta possibilitat prop del final de la seva vida i al voltant de 1640 ho va fer el primer disseny de rellotge de pèndol. Galileu va morir a principis de 1642, però la importància del seu rellotge és sens dubte el disseny realitzat pel seu fill Vincenzo que va intentar fer un rellotge per el pla de Galileu, però va fracassar.

És un trist final per tan gran a un home condemnat a morir d'heretgia. La seva voluntat va indicar que volia ser enterrat al costat del seu pare en la família tomba a la Basílica de Santa Croce, però els seus parents temien, amb raó, que això provocaria l'oposició de l'Església. El seu cos va ser amagat i només en una multa tomba a l'església en 1737 per les autoritats civils en contra dels desitjos de molts a l'Església. El 31 d'octubre de 1992, 350 anys després de la mort de Galileu, Pope John Paul II va pronunciar un discurs en nom de l'Església Catòlica en la qual va admetre que els errors han estat formulades pel teologal assessors en el cas de Galileu. Ell va declarar que el cas Galileu tancat, però no admetre que l'Església es va equivocar al condemnar a Galileu en un càrrec d'heretgia a causa de la seva creença que la Terra gira al voltant del sol.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland