Matemàtics

La línia del temps Fotos Diners Segells Sketch Cerca

Richard Phillips Feynman

Data de naixement:

Lloc de naixement:

Data de la mort de:

Lloc de la mort de:

11 May 1918

Far Rockaway, New York, USA

15 Feb 1988

Los Angeles, California, USA

Presentació Wikipedia
ATENCIÓ - traducció automàtica de la versió Anglès

Richard Feynman 's pares eren Melville i Lucille Feynman Phillips. Melville va néixer en una família jueva a Minsk, Belarús, i va emigrar amb els seus pares als Estats Units quan tenia cinc anys. Va ser un home de negocis que va intentar, no gaire èxit, molts tipus diferents dels negocis. És evident que el seu talent no es trobaven en les empreses, sinó més aviat en la ciència que va ser el tema que li fascinava, però que mai va tenir l'oportunitat de fer carrera d'ell. Lucille Phillips va néixer als Estats Units en una família jueva. Lucille del pare havia emigrat de Polònia i la seva mare també procedia d'una família d'immigrants polonesos. Ella es va formar com un mestre d'escola primària, però Melville casat el 1917 abans de prendre una professió.

Després del seu matrimoni i Lucille Melville Feynman es va traslladar a un apartament de Manhattan i, l'any següent, el seu primer fill va néixer Richard. Melville volia el seu primer fill a ser un fill i que ell també volia ser un científic és així, encantat quan va rebre el fill que ell volia, que va fer tot el possible Richard interès en la ciència al llarg de la seva infància. Gleick escriu:

Melville del regal a la familia és el coneixement i serietat. L'humor i la narració de contes procedia de Lucille.

La tragèdia de la família quan Richard era de cinc anys de Lucille i Melville tenia un segon fill que va morir quan quatre setmanes d'edat. Això significa que una tristesa va caure sobre la casa que ha de tenir molt afectada la jove Richard. Després d'això, ell segueix sent només un nen fins que la seva germana Joan va néixer quan tenia nou anys. La família es va traslladar diverses vegades durant aquests anys, però quan Richard tenia deu anys es van assentar en Far Rockaway.

Richard, ni Ritty com els seus amics li va cridar, après molt de la ciència de l'Enciclopèdia Britànica i s'ensenya a si mateix abans de la matemàtica elemental es va trobar que a l'escola. Ell també va crear un laboratori a la seva habitació a casa seva, on va experimentar amb l'electricitat. En particular, els circuits de cable amb les bombetes, que va inventar una alarma, i ell va prendre ràdios, a part de reparar els circuits danyats. Quan va entrar en Far Rockaway High School seus interessos eren gairebé en la seva totalitat les matemàtiques i la ciència. Es trobat amb poc gust per les arts tipus de temes en aquest moment:

Siempre preocupat per ser un marica, jo no volia ser massa delicat. Per a mi, no existeix un veritable home mai prestat atenció a la poesia i aquestes coses.

A l'escola es va acostar Feynman matemàtiques en una forma molt poc convencional. Bàsicament, gaudia de recreació matemàtica de la qual deriva una gran quantitat de plaer. Va estudiar molt de les matemàtiques en el seu temps incloent la trigonometria, càlcul diferencial i integral, nombres complexos i molt abans que aquests temes es van reunir en la seva educació formal. Conscient de la importància de la notació matemàtica, va inventar la seva pròpia notació pel pecat, cos, tan, f (x), que es va pensar era molt millor que l'estàndard de notació. Tanmateix, quan un amic li va preguntar a explicar un tros de les matemàtiques, que de sobte es va adonar que la notació no pot ser un assumpte personal, ja que necessita una per comunicar-se. Que realment gaudeixen dels concursos de matemàtiques i va ser una veritable estrella en el seu al'escola. En el seu últim any Far Rockaway High School va obtenir la Universitat de Nova York Campionat de Matemàtiques.

Després d'abandonar l'escola que s'aplica a diverses universitats per estudiar allà. Un hauria esperat que cada universitat a la qual es va aplicar amb entusiasme li oferim un lloc però no va ser tan fàcil. Encara que el seu grau en matemàtiques i la ciència estaven pendents, que havia realitzat i molt menys en altres temes. Va haver-hi també el "problema" que era un Jueu, que realment és un problema en els Estats Units en aquest moment amb les universitats de quotes sobre el nombre d'Judios admetre. Es va establir un examen d'ingrés per la Universitat de Columbia i es va convertir ell cap avall. Ell mai no els perdonat la càrrega per a ell 15 dòlars i, a continuació, el rebuig d'ell. Va ser acceptat, però, per l'Institut de Tecnologia de Massachusetts.

Va ingressar al MIT el 1935 i, després de quatre anys d'estudis, va obtenir la seva Llicenciatura el 1939. Va ser allà per estudiar matemàtiques, però, tot i que va trobar els cursos fàcil, va esdevenir cada cop més preocupats per l'abstracció i la manca d'aplicacions que caracteritza el curs en aquest moment. Va llegir Eddington 's Matemàtiques Teoria de la Relativitat, mentre que en el primer any d'estudis i va considerar que això era el que volia de les matemàtiques. Els seus professors de matemàtiques se li va presentar amb l'opinió que les matemàtiques no un fi en si mateix a fi dels cursos de Feynman canviat, tenint en enginyeria elèctrica. Molt aviat ell va canviar de nou, aquesta vegada en moviment en la física. És interessant pensar que Feynman havia pres el curs de matemàtica a Cambridge que Hoyle va prendre aproximadament al mateix temps, s'han trobat exactament el que volia.

El curs de física que va tenir Feynman al MIT no és l'estàndard. Va prendre Introducció a la Física Teòrica, una classe destinada a estudiants de postgrau, en el seu segon any. No hi va haver curs sobre la mecànica quàntica, un tema que Feynman va ser molt desitjosos d'estudi, per la qual cosa, juntament amb un company de pregrau, TA Welton, va començar a llegir els textos disponibles a la primavera de 1936. Tornant als seus respectius llars a l'estiu de 1936 els dos van intercanviar una sèrie de cartes notable, ja que va tractar de desenvolupar una versió de l'espai-temps on (cita d'una de les cartes - vegeu):

... fenòmens elèctrics [són] un resultat de la mètrica d'un espai de la mateixa manera que els fenòmens gravitacionals són.

El 1937 Feynman estava llegint Dirac 's Els principis de la mecànica quàntica i veure com les seves idees molt originals muntats en Dirac' s enfocament. De fet Dirac es va convertir en el científic que Feynman més respectats al llarg de la seva vida.

Hem esmentat anteriorment que Feynman va anar a casa per les seves vacances. De fet, va sol · licitar per a treballs d'estiu a la Bell Telephone Laboratoris cada estiu, però es va negar siempre existeix una posició més alta malgrat les recomanacions. Tot i que mai no pot ser demostrat, que sembla no haver una altra raó que seria rebutjat diferent de la que ell era jueu.

Com s'apropava al final de la seva notable pregrau quatre anys al MIT va començar a pensar en estudiar per al seu doctorat. Des que havia estat tan feliç al MIT i també per considerar que és la institució líder, que es va acostar al capdavant de la física, John Slater, sol · licitant que l'estada a tenir un doctorat curs. Slater li va dir que pel seu propi bé havia de moure i suggerir Princeton.

Malgrat la recomanació que el personal de Harry Smyth a Princeton rebudes de Slater, no és evident que Feynman seria acceptada. Tenia la millor graus en la física i les matemàtiques que ningú havia vist, però per altra banda va ser prop de la part inferior de la història, la literatura i belles arts. Hi havia una altra cosa en contra d'ell - és a dir, que ell era jueu. Smyth va escriure:

Feynman és jueu? No tenim cap norma definitiva en contra de Judios, però han de mantenir la seva proporció en el nostre departament raonablement petit degut a la dificultat de la seva col · locació.

Després de noves cartes de Slater, Feynman va ser acceptada per Princeton. El seu treball de doctorat a Princeton va ser supervisada per John Wheeler, i després de trobar el primer problema que Wheeler li va donar força insolubles, que es remunta a les idees que havia pensat, mentre que al MIT. El primer seminari que va donar a Princeton era una audiència que incloïa Einstein, Pauli i von Neumann. Pauli diu al final:

No crec que aquesta teoria pot ser dret ...

En retrospectiva, Feynman Pauli va pensar que hi ha d'haver vist les dificultats a la vegada, per després Feynman havia passat un llarg temps treballant en això, ell també va pensar que no era satisfactòria. Tanmateix, després va passar a desenvolupar a un nou enfocament de la mecànica quàntica utilitzant el principi de menys l'acció. Es substitueix el model d'ona electromagnètica de Maxwell amb un model basat en les interaccions de partícules assignada en l'espai-temps. Gleick escriu:

Això va ser Richard Feynman a punt del cim dels seus poders. En vint-i-tres ... no hi va haver físic en la terra que podria coincidir amb la seva exuberant comanda sobre el material nadiu de la ciència teòrica. No es tractava solament d'una instal · lació en matemàtiques (encara que ha quedat clar ... que el mecanisme matemàtic que surten de la Wheeler-Feynman col · laboració Wheeler va anar més enllà de la pròpia capacitat). Feynman semblava posseir una alarmant facilitat amb la substància darrere de les equacions, igual que Einstein a la mateixa edat, igual que el físic soviètic Lev Landau - però alguns altres.

Va rebre el seu doctorat a Princeton el 1942, però abans d'aquest moment els Estats Units havien entrat en la Segona Guerra Mundial.

Feynman va treballar en el projecte de la bomba atòmica a la Universitat de Princeton (1941-42) i, a continuació, a Los Alamos (1943-45). Quan se li va apropar durant el seu últim any de la investigació per prendre part en el projecte, la seva primera reacció havia estat molt clara, ja que no estava entrant en les fases finals de treball per a la seva tesi en el moment:

... Vaig tornar a la meva tesi - d'uns tres minuts. Llavors vaig començar a ritme ús de la paraula i pensar en la cosa. Els alemanys tenien Hitler i la possibilitat de desenvolupar una bomba atòmica és evident, i la possibilitat que es desenvolupin abans del que vam fer va ser en gran mesura d'un ensurt.

Feynman va començar a treballar en el projecte Manhattan a Princeton el desenvolupament d'una teoria de com separar urani 235 d'urani 238, si bé la seva tesi Wheeler va anar a Chicago per treballar amb Fermi en el primer reactor nuclear. Wigner, en l'absència d'Wheeler, va informar Feynman d'escriure la seva tesi i després de Wheeler i Wigner examinat la tasca que va rebre el seu doctorat en juny de 1942.

Feynman tenia un difícil problema personal en aquest moment. La seva núvia de molts anys, Arlene Greenbaum, han estat diagnosticats de tuberculosi i la seva família es va oposar a la seva matrimoni. Poc després se li va atorgar el seu doctorat Feynman Arlene casades amb no membres de la família present. Poc després del seu matrimoni Feynman va ser a la recentment construïda Los Alamos lloc per a treballar en el projecte de la bomba atòmica. La seva notable capacitat aviat el va portar a ser nomenat com a cap de la divisió teòrica. Arlene morir el 1945 just abans de la primera prova de la bomba. Feynman es casen dues vegades més i tenen dos fills amb la seva tercera esposa.

Després de la Segona Guerra Mundial, a la tardor de 1945, Feynman va ser designat com a professor de física teòrica a la Universitat de Cornell. En un primer moment es va dedicar a l'ensenyament i posar de banda la seva recerca. La pressió dels treballs a Los Alamos, juntament amb el personal estrès de veure a la seva esposa la salut de la disminució, havia cobrat el seu preu. Ell va escriure:

Si vostè és una classe d'ensenyament, es pot pensar en la primària les coses que vostè sap molt bé. Aquestes coses són de tipus divertit i encantador. No fa cap dany a pensar sobre ells de nou. Hi ha millor manera de presentar? Les coses elementals són fàcils de pensar, si no es pot pensar en un nou pensament, no fer mal; el que vostè pensa sobre això abans és prou bo per a la classe. Si ho fa pensar en alguna cosa nova, que està bastant satisfet de que vostè té una nova forma de mirar.

Va rebre ofertes de llocs en altres universitats, però considera que com un investigador no podia ni tan sols considerar. De sobte el desig de dur a terme investigacions li va colpejar de nou i va tornar a la teoria quàntica de l'electrodinámica que estava treballant abans de la Segona Guerra Mundial.

Feynman el 1950 va acceptar una posició com a professor de física teòrica en el Califòrnia Institute of Technology. Atès que ja havia previst un any sabàtic abans de rebre l'oferta, va ser capaç de disposar el necessari per a passar els deu primers mesos del seu nou nomenament al Brasil. Ell es va mantenir en el Cal Tech per a la resta de la seva carrera, fou nomenat Richard Chace Tolman Professor de Física Teòrica allà el 1959.

Feynman la principal contribució va ser la mecànica quàntica, arran de la tasca de la seva tesi doctoral. Presentar diagrames (ara s'anomena diagrames de Feynman) que són representacions gràfiques dels anàlegs d'expressions matemàtiques necessàries per a descriure el comportament dels sistemes de partícules que interactuen. Va ser guardonat amb el Premi Nobel el 1965, juntament amb Schwinger i Tomonoga:

... fonamental per al treball en l'electrodinámica quàntica, amb profundes conseqüències per Arar la física de partícules elementals.

Altres treballs de spin de partícules i la teoria de la "partons", que va conduir a l'actual teoria dels quarks són fonamentals per impulsar la comprensió de la física de partícules.

A principis de 1979 Feyman la salut s'havia deteriorat i hi havia la cirurgia per al càncer d'estómac. Aquest va ser un gran èxit i els seus metges creu que no pateixen una recurrència. Després de la seva recuperació que gaudeixen de l'atenció com una figura pública famosa, un paper que va ser major quan el llibre es va convertir en un best seller sorpresa. La seva última feina important va ser com un membre d'un comitè creat per investigar la causa de l'explosió en el transbordador espacial Challenger el dimarts 28 de gener de 1986. La fascinant història de la ciència i la política d'aquesta investigació és Feyman va dir en les seves pròpies paraules. És un moment molt difícil per Feyman des de la recerca al llarg de la seva salut s'estava deteriorant. A prop del final de 1987, el càncer es va trobar de nou en el seu abdomen. Després de la seva mort Chandler va escriure el 17 de febrer de 1988 a:

Feynman, que va morir a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles Medical Center després de vuit anys de batalla amb el càncer abdominal, va ser una popular i enèrgic professor que, malgrat la seva malaltia, va continuar ensenyant en el Califòrnia Institute of Technology, fins fa dues setmanes.

Feynman llibres són molts els pendents que evolucionà a terme cursos de conferència. Per exemple, l'electrodinámica quàntica (1961) i la teoria de processos fonamentals (1961), La Feynman Conferències sobre Física (1963-65) (3 volums), el caràcter de llei física (1965) i QED: L'estrany Teoria de la Llum i de la matèria (1985).

Gleick descriu en l'enfocament de Feynman a la ciència:

Per tant, molts dels seus testimonis van observar l'absoluta llibertat dels vols del seu pensament, encara quan Feynman parlava dels seus propis mètodes, però no llibertat restriccions ... Per Feynman l'essència de la imaginació científica és un poderós i gairebé dolorosa regla. El que els científics creuen ha de coincidir amb la realitat. S'ha de coincidir amb el que ja es coneix. La creativitat científica, va dir, és la imaginació en una camisa de ... Les regles de la progressió harmònica va fer un Mozart de la gàbia com inflexible com el sonet de Shakespeare ho va fer. Com inflexible i com alliberador - dels crítics més tard va trobar el creador del geni en el contrapunt de l'estructura i la llibertat, el rigor i la inventiva.

Feynman va rebre molts honors pel seu treball. Va ser elegit a la Societat Americana de Física, l'Associació Americana per l'Avanç de la Ciència, l'Acadèmia Nacional de Ciències, i la Royal Society de Londres. Entre els premis que va rebre van ser el Premi Albert Einstein (1954) i el Premi Lawrence (1962).

Quant al caràcter de Feynman, va ser descrit com segueix:

Va ser àmpliament conegut per la seva insaciable curiositat, enginy suau, brillant ment i el temperament juganer.

Gleick descriu com:

... mystifyingly brillant en el càlcul, estranyament ignorant de la literatura, apassionat.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland