Matemàtics

La línia del temps Fotos Diners Segells Sketch Cerca

Albert Einstein

Data de naixement:

Lloc de naixement:

Data de la mort de:

Lloc de la mort de:

14 March 1879

Ulm, Württemberg, Germany

18 April 1955

Princeton, New Jersey, USA

Presentació Wikipedia
ATENCIÓ - traducció automàtica de la versió Anglès

Al voltant de 1886 Albert Einstein va començar la seva carrera a l'escola de Munic. Així com de les seves lliçons de violí, que havia d'edat de sis a tretze anys, també hi havia l'educació religiosa a la casa on s'ensenya el judaisme. Dos anys més tard va entrar al Luitpold gimnàs i després d'aquest la seva educació religiosa es va donar a l'escola. Va estudiar matemàtiques, en particular, el càlcul, començant al voltant de 1891.

En 1894 la família Einstein es va traslladar a Milà però Einstein va romandre a Munic. El 1895 Einstein no un examen que li han permès l'estudi d'un diploma com un enginyer elèctric Eidgenössischer a la Technische Hochschule en Zurich. Einstein va renunciar a la ciutadania alemanya en 1896 i va ser a ser apàtrides per un nombre d'anys. Ni tan sols sol · licitar la nacionalitat suïssa, fins a 1899, es va concedir la ciutadania en 1901.

Arran de la manca d'examen d'ingrés a l'ETH, Einstein va assistir a l'escola secundària en Aarau planificació a utilitzar aquesta ruta per entrar a l'ETH a Zuric. Si bé en Aarau va escriure un assaig (per la qual cosa només es va donar un poc més de mitja marques!), En el que va escriure sobre els plans per al futur, vegeu:

Si jo fos a tenir la sort de passar els meus exàmens, m'agradaria anar a Zurich. Voldria romandre allà durant quatre anys per estudiar matemàtiques i física. M'imagino a mi mateix ser un mestre en aquestes branques de les ciències naturals, escollint la part teòrica d'elles. Aquí hi ha les raons que em porten a aquest pla. Per damunt de tot, és la meva disposició per abstracte i el pensament matemàtic, i la meva manca d'imaginació i capacitat pràctica.

De fet Einstein va aconseguir amb el seu pla de graduar-se el 1900 com a professor de matemàtiques i física. Un dels seus amics a l'ETH era Marcel Grossmann, que es trobava a la mateixa classe que Einstein. Einstein va tractar d'obtenir un lloc, escrivint a Hurwitz, que es va celebrar a terme alguna esperança d'una posició, però res d'ella. Tres d'Einstein de companys d'estudis, incloent Grossmann, es va nomenar als assistents al ETH a Zuric, però és evident que Einstein no havia impressionat prou i encara el 1901 va ser escrit ronda de les universitats amb l'esperança d'obtenir un lloc de treball, però sense èxit.

Ho va fer per evitar gestionar el servei militar suís a l'argument que tenia els peus plans i venes varicoses. Per a mitjan 1901 tenia una feina temporal com un mestre, l'ensenyament de les matemàtiques a l'Escola Secundària Tècnica en Winterthur. En aquesta època va escriure el següent:

He renunciat a l'ambició d'arribar a una universitat ...

Una altra posició temporal de l'ensenyament en una escola privada en Schaffhausen seguit. Després Grossmann 's pare va intentar ajudar a Einstein a aconseguir una feina per recomanació d'ell per al director de l'oficina de patents a Berna. Einstein va ser designat com a expert tècnic de tercera classe.

Einstein va treballar en aquesta oficina de patents des de 1902 a 1909, la celebració d'un lloc temporal, quan va ser nomenat primer, però el 1904 la situació es va fer permanent el 1906 i va ser ascendit a tècnic expert de segona classe. Si bé en l'oficina de patents de Berna va completar una sorprenent varietat de publicacions de la física teòrica, escrites en el seu temps lliure sense el benefici d'un estret contacte amb la literatura científica o col · legues.

Einstein va obtenir un doctorat de la Universitat de Zurich en 1905 per una tesi sobre una nova determinació de les dimensions moleculars. Dedicar la tesi a Grossmann.

En el primer dels tres documents, tots escrits en 1905, Einstein va examinar el fenomen descobert per Max Planck, segons la qual l'energia electromagnètica semblava ser emesa per objectes radiants en quantitats discretes. L'energia d'aquests quanta va ser directament proporcional a la freqüència de la radiació. Això sembla contradir la teoria electromagnètica clàssica, sobre la base de Maxwell 's equacions i les lleis de la termodinàmica que suposa que l'energia electromagnètica consistia d'ones que podrien contenir qualsevol quantitat petita d'energia. Einstein, Planck utilitzat 's hipòtesi quàntica per descriure la radiació electromagnètica de la llum.

Einstein 1905 el segon projecte de document del que avui s'anomena la teoria especial de la relativitat. Ell va basar la seva nova teoria en una reinterpretació del principi clàssic de la relativitat, és a dir, que les lleis de la física havien de tenir la mateixa forma en qualsevol marc de referència. En una segona hipòtesi fonamental, Einstein va assumir que la velocitat de la llum es va mantenir constant en tots els marcs de referència, tal com ho exigeix Maxwell 's teoria.

Més tard, el 1905 Einstein va demostrar com la massa i l'energia eren equivalents. Einstein no va ser el primer en proposar tots els components de la teoria especial de la relativitat. La seva contribució és important la unificació de parts de la mecànica clàssica i Maxwell 's electrodinámica.

La tercera part d'Einstein de 1905 documents en qüestió la mecànica estadística, un camp de la qual ha estat estudiat per Ludwig Boltzmann i Josiah Gibbs.

Després de 1905 Einstein va continuar treballant en les àrees descrites anteriorment. Va fer importants contribucions a la teoria quàntica, però ell va tractar d'estendre la teoria especial de la relativitat dels fenòmens que l'acceleració. La clau va aparèixer el 1907 amb el principi d'equivalència, en el qual l'acceleració gravitacional es va celebrar a ser indistingible de l'acceleració causada per forces mecàniques. Massa gravitacional era, per tant, idèntica a la massa inercial.

El 1908 Einstein es va convertir en un professor de la Universitat de Berna després de presentar la seva tesi d'habilitació Conseqüències per a la constitució de la radiació derivades de la llei de distribució d'energia negre d'òrgans. L'any següent es va convertir en professor de física a la Universitat de Zurich, després d'haver renunciat a la seva lectureship a Berna i el seu treball a l'oficina de patents a Berna.

El 1909 Einstein era reconegut com un líder científic i pensador que l'any en què va dimitir del seu càrrec a l'oficina de patents. Va ser nomenat catedràtic a la Karl-Ferdinand a la Universitat de Praga a 1911. De fet, 1911 va ser un any molt significatiu per Einstein ja que va ser capaç de fer prediccions preliminars sobre com un raig de llum d'una estrella distant, passant prop del Sol, que semblen ser lleugerament corbat, en la direcció del Sol. Això seria molt significatiu ja que conduiria a la primera evidència experimental a favor de la teoria de Einstein.

Sobre 1912, Einstein va començar una nova fase de la seva recerca gravitatòria, amb l'ajuda del seu amic matemàtic Marcel Grossmann, en expressar el seu treball en termes de càlcul el tensor de Tullio Levi-Civita i Gregorio Ricci-Curbastro. Einstein va cridar el seu nou treball la teoria de la relativitat general. Es va mudar de Praga a Zuric el 1912 a ocupar una cadira a la Eidgenössischer Technische Hochschule en Zurich.

Einstein va tornar a Alemanya el 1914, però no per a tornar a sol · licitar la ciutadania alemanya. El que va ser acceptat una oferta impressionant. Es tracta d'un lloc de recerca en l'Acadèmia Prussià de Ciències, juntament amb una càtedra (però sense deures d'ensenyament) a la Universitat de Berlín. També se li va oferir la direcció del Kaiser Wilhelm Institut de Física a Berlín que estava a punt de ser establert.

Després d'una sèrie de falses comença Einstein va publicar, a finals de 1915, la versió definitiva de la teoria general. Just abans de la publicació d'aquest treball va ser professor de la relativitat general a Göttingen i va escriure:

Per la meva gran alegria, estic totalment aconseguit convèncer Hilbert i Klein.

De fet, Hilbert presentat per a la seva publicació, una setmana abans d'Einstein va acabar el seu treball, un document que conté el camp de les equacions de la relativitat general.

Al eclipsi Britànica expedicions el 1919 va confirmar les seves prediccions, Einstein es idolised per la premsa popular. El London Times va publicar el títol el 7 de novembre de 1919:

Revolució en la ciència - Nova teoria de l'Univers - Newton idees derrocat.

En 1920 Einstein en conferències de Berlín van ser interrompudes per manifestacions que, encara que oficialment va negar, gairebé amb tota seguretat van ser anti-jueu. Certament, hi ha forts sentiments expressats en contra de les seves obres durant aquest període que Einstein va respondre a la premsa citant Lorentz, Planck i Eddington com el suport a les seves teories, i indicant que alguns alemanys que han atacat ells si hagués estat:

... un ciutadà alemany amb o sense Esvàstica en lloc d'un Jueu amb conviccions liberals internacionals ...

Durant 1921 Einstein va fer la seva primera visita als Estats Units. El seu motiu principal era recaptar fons per al projecte de la Universitat Hebrea de Jerusalem. Tanmateix, va rebre la Medalla Barnard durant la seva visita i conferenciant en diverses ocasions sobre la relativitat. Ell hauria comentat el president en la conferència que va donar a una gran sala de Princeton que es desborda amb la gent:

Mai em vaig adonar que tants americans estiguessin interessats en l'anàlisi de tensor.

Einstein va rebre el Premi Nobel el 1921, però no per la relativitat sinó per la seva tasca en 1905 l'efecte fotoelèctric. De fet ell no va ser present el desembre de 1922 per rebre el premi està en un viatge al Japó. En aquesta època va fer moltes visites internacionals. Hi havia visitat París a principis del 1922 i durant 1923 va visitar Palestina. Després de fer el seu últim descobriment científic de l'associació de les ones amb la matèria en 1924 va fer noves visites el 1925, aquesta vegada a Amèrica del Sud.

Entre més honors que Einstein es va rebre la Medalla Copley de la Royal Society el 1925 i la Medalla d'Or de la Royal Astronomical Society el 1926.

Niels Bohr i Einstein eren per dur a terme un debat sobre la teoria quàntica, que va començar en la Conferència Solvay l'any 1927. Planck, Niels Bohr, de Broglie, Heisenberg, Schrödinger i Dirac en aquesta conferència, a més d'Einstein. Einstein s'havia negat a donar una ponència a la conferència i:

... diu gairebé res més enllà de la presentació d'una molt simple objecció a la probabilitat d'interpretació .... Llavors va caure de nou en silenci ...

De fet la vida d'Einstein havia estat agitada i va anar a pagar el preu l'any 1928 amb un col · lapse físic provocat a través d'excés de treball. Tanmateix va fer una plena recuperació, tot i haver de prendre les coses fàcils al llarg de 1928.

El 1930 ell estava fent visites internacionals de nou, de tornada als Estats Units. Una tercera visita als EUA el 1932 va ser seguida per l'oferta d'un lloc a Princeton. La idea era que Einstein de passar set mesos a l'any a Berlín, cinc mesos i Princeton. Einstein va acceptar i va abandonar Alemanya el desembre de 1932 per als Estats Units. Al mes següent els nazis van arribar al poder a Alemanya i Einstein mai va anar a tornar-hi.

Durant 1933 Einstein va viatjar a Europa visitant Oxford, Glasgow, Brussel · les i Zuric. Ofertes de llocs acadèmics que havia trobat tan difícil d'obtenir el 1901, van ser abundants. Va rebre ofertes de Jerusalem, Leiden, Oxford, Madrid i París.

El que es pretén només com una visita es va convertir en un arranjament permanent pel 1935 quan va sol · licitar i va obtenir la residència permanent als Estats Units. En Princeton seu treball va tractar d'unificar les lleis de la física. No obstant això, està tractant els problemes de gran profunditat i va escriure:

He bloquejat jo en força problemes científics sense esperança - tant més que fa que, com un ancià, m'han mantingut allunyada de la societat aquí ...

El 1940 Einstein es va convertir en un ciutadà dels Estats Units, però va optar per conservar la seva ciutadania suïssa. Va fer moltes contribucions a la pau durant la seva vida. El 1944 va fer una contribució a l'esforç de guerra per part del seu escrit document de 1905 sobre la relativitat especial i posar-lo a la subhasta. Es van plantejar sis milions de dòlars, el manuscrit que avui a la Biblioteca del Congrés.

El 1949 Einstein va anar malament. Un encanteri a l'hospital va ajudar a recuperar però ell va començar a preparar-se per la mort mitjançant l'elaboració de la seva voluntat el 1950. Va sortir del seu treballs científics de la Universitat Hebrea de Jerusalem, una universitat que havia recaptat fons per a la seva primera visita als EUA, va servir com a governador de la universitat de 1925 a 1928, però havia rebutjat l'oferiment d'un lloc a 1933 ja que va ser molt crític de la seva administració.

Un esdeveniment més important anava a tenir lloc en la seva vida. Després de la mort del primer president d'Israel en 1952, el govern israelià va decidir oferir el lloc de segon president d'Einstein. Ell es va negar, però l'oferta trobat una vergonya, ja que era difícil per a ell a negar sense causar delicte.

Una setmana abans de la seva mort, Einstein va signar la seva darrera carta. Es tracta d'una carta adreçada a Bertrand Russell en el qual està d'acord que el seu nom ha d'anar en un manifest exhorta a totes les nacions a renunciar a les armes nuclears. És apropiat que un dels seus últims actes va argumentar, com ho havia fet tota la seva vida, per a la pau internacional.

Einstein va ser cremado en Trenton, Nova Jersey a les 4 pm el 18 d'abril de 1955 (el dia de la seva mort). Les seves cendres van ser escampades en un lloc no revelat.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland