Matemàtics

La línia del temps Fotos Diners Segells Sketch Cerca

Niels Henrik David Bohr

Data de naixement:

Lloc de naixement:

Data de la mort de:

Lloc de la mort de:

7 Oct 1885

Copenhagen, Denmark

18 Nov 1962

Copenhagen, Denmark

Presentació Wikipedia
ATENCIÓ - traducció automàtica de la versió Anglès

Niels Bohr 's pare era Christian Bohr i la seva mare va ser Ellen Adler. Christian Bohr va ser guardonat amb un doctorat en fisiologia de la Universitat de Copenhaguen el 1880 i el 1881 es va convertir en un Privatdozent a la universitat. A finals d'aquell mateix any es va casar amb Ellen, que era la filla de David Adler, un jueu amb un polític d'alt nivell en danès política i la vida comercial. Christian i Ellen tenia tres fills. El major era Jenny va néixer el 1883 a la mansió que David Adler havia oposat de propietat de Castell de Christiansborg, on el Parlament danès Dissabte. La mare d'Ellen havia seguit a viure en aquesta casa després del seu marit David Adler va morir el 1878 i Ellen havia anat de tornada a casa de la mare a tenir al seu fill. Dos anys més tard va néixer Niels en la seva mare de 25 anys d'edat a la mateixa casa, Ellen de nou han tornat a casa de la mare pel naixement del seu fill. El tercer fill de la família, que va passar a convertir-se en un famós matemàtic, va ser Harald Bohr, que va ser dos anys més jove que Niels.

Quan es Niels només uns pocs mesos d'edat el pare Christian havia estat nomenat com un professor per cobrir un lloc que va quedar vacant per la mort de Peter Panum, el professor de fisiologia a la Universitat de Copenhaguen, i una estona més tard la família es va traslladar a la Panum professors de la casa a Copenhaguen.

Kennedy escriu a:

Niels, Harald i la seva germana gran, Jenny, va créixer en un cultivades i estimular la casa. Des dels seus primers dies que van estar exposats a un món d'idees i el debat, de punts de vista racional i de bona temperedly examinat, i desenvolupar un respecte per a tots els que busquen aprofundir el coneixement i la comprensió.

L'octubre de 1891 Niels Grammelholms entrar a l'escola. Assistir a l'escola, igual que el seu germà Harald, per completar la seva educació secundària, tenint la seva Studenterexamen al 1903. Ho va fer bé a l'escola sense ser brillant, en general ve tercer o quart en una classe d'uns 20 estudiants. Si realment va destacar en un tema que era, potser sorprenentment, educació física. Va ser un excel · lent jugador de futbol, però no tan bo com el seu germà Harald que va guanyar la medalla de plata jugant a futbol de Dinamarca. Niels fer uns bons amics, mentre que a l'escola però el seu millor amic durant tota la seva vida va ser el seu germà Harald.

Durant els dos últims anys a l'escola Niels especialitzat en matemàtiques i física. No és, sens dubte, algunes proves de que aviat es van adonar que el professor de matemàtica no tenia com una bona comprensió del tema com ell hauria d'haver tingut, i que es convertí en quelcom espantat de la seva excepcional alumne Bohr. En la física de Bohr també va estudiar els textos davant de la classe trobar errors en ells. Va ser el seu pare, més que els seus mestres d'escola, qui el va inspirar en els seus estudis de matemàtiques i física. Ell va escriure el 1922:

El meu interès en l'estudi de la física es va despertar mentre jo estava encara a l'escola, degut en gran mesura a la influència del meu pare.

Bohr va estudiar a la Universitat de Copenhaguen, que va entrar en 1903. Va estudiar física com la seva principal tema, però va prendre les matemàtiques, l'astronomia i la química, com menors subjectes. Ell s'ensenya la física per Christian Christiansen i la filosofia per Harald Hoffding. Hi havia conegut tant d'ells durant molts anys des que van ser amics íntims amb el seu pare i s'havia reunit com a part d'un regular grup de discussió, amb els dos germans Niels Bohr i Harald prendre part tan aviat com es l'edat prou per contribuir. Bohr s'ensenya matemàtiques a la universitat per Thorvald Thiel.

A la universitat de Bohr no va poder dur a terme experiments de la física, ja que no hi havia laboratori de física. Tanmateix, el seu pare tenia un laboratori de fisiologia i el seu primer document descriu el treball experimental en física que va dur a terme en aquest laboratori. El dictat del paper al seu germà Harald. Un company va escriure de Niels i Harald:

Els dos són inseparables. Mai he conegut a la gent a estar tan a prop com estan.

Aquest document és l'únic que Bohr va escriure que descriu els experiments que havia portat a terme. Amb ell va guanyar la Medalla d'Or de 1906 de la Reial Acadèmia Danesa de Ciències per a la seva anàlisi de les vibracions dels dolls d'aigua com a mitjà de la determinació de la tensió superficial. Va rebre el seu diploma de mestratge de la Universitat de Copenhaguen el 1909 i el seu doctorat el maig de 1911 per una tesi titulada Estudis sobre la teoria d'electrons dels metalls. Es tracta d'una tesi sobre la base de la física clàssica i, com a tal, no necessàriament per explicar certs efectes. Bohr va escriure en aquest treball:

No sembla possible en l'etapa actual del desenvolupament de la teoria d'electrons per explicar les propietats magnètiques dels òrgans d'aquesta teoria.

Bohr va dedicar la seva tesi a la memòria del seu pare que havia mort d'un atac al cor uns mesos abans, el febrer de 1911. En aquesta època Bohr es dedicava a Margrethe Norlund. La parella casada l'1 d'agost de 1912 i Richard Courant, fent ús de la paraula després de la mort de Bohr, va dir del seu matrimoni:

Algunes persones han especulat sobre la sort de circumstàncies que es van combinar per a que Niels tant èxit. Crec que els ingredients de la seva vida van ser de cap manera qüestions d'atzar, però profundament arrelada en l'estructura de la seva personalitat ... No va ser sort, sinó coneixement profund, que el va portar a trobar en els joves anys, la seva esposa, qui, com tots sabem, va tenir un paper decisiu en la presa de tot el seu personal científic i l'activitat possible i harmoniosa.

Bohr s'aplica a la Fundació Carlsberg d'una subvenció per a viatges el maig de 1911 i, després de l'adjudicació es va fer, va anar a Anglaterra el setembre de 1911 per estudiar amb Sir JJ Thomson a Cambridge. Ell havia tingut la intenció de gastar tot el seu període d'estudis a Cambridge, però no porta bé amb Thomson així, després d'una reunió amb Ernest Rutherford a Cambridge el desembre de 1911, Bohr es va traslladar a la Universitat de Victoria, Manchester (ara la Universitat de Manchester) a Març de 1912. El moment va ser molt fortuït ja que poc abans de Bohr i Rutherford es va reunir, Rutherford havia publicat un important treball que mostra que la major part de la massa d'un àtom residia al nucli.

A Manchester Bohr va treballar amb el grup de Rutherford sobre l'estructura de l'àtom. Rutherford Bohr es va convertir en el paper de model tant per al seu personal científic i qualitats. Ús d'idees quàntica a causa de Planck i Einstein, Bohr conjecture que un àtom pot existir només en un discret conjunt d'estats estables d'energia. Notable avui dia hi ha proves Bohr del progrés científic, ja que correspon amb freqüència amb el seu germà Harald. Ell va escriure a Harald el 12 de juny de 1912:

Pot imaginar que està bé de ser aquí, on hi ha tanta gent a parlar amb ... i amb els que saben més sobre aquestes coses, i el professor Rutherford presa tal un viu interès en tot el que ell creu que hi ha alguna cosa in En els darrers anys ha treballat en una teoria de l'estructura dels àtoms, que sembla ser bastant una mica més fundada fermament que tot el que ha existit fins ara.

Una setmana després de escriure aquesta carta, el 19 de juny, Bohr va ser la presentació d'informes a avanç Harald:

Potser he trobat una mica sobre l'estructura dels àtoms. No parlar-ne a ningú, per una altra no he pogut escriure a vostè sobre això tan aviat. ... Vostè entén que encara pot estar equivocat, perquè no s'ha elaborat encara plenament (però no crec que el seu mal). ... Créanme, estic ansiós per acabar en una pressa, i per això he pres un parell de dies fora del laboratori (això també és un secret).

Per el 13 de juliol va escriure:

Les coses van força bé, perquè crec que he trobat un parell de coses, però per estar segur, no he estat tan ràpid a treballar amb ells com jo era estúpid per pensar. Espero tenir una mica de paper i llest per mostrar a Rutherford abans de sortir, i jo, per tant, estic tan ocupada, tan ocupada.

Encara que Rutherford i Bohr hi havia personalitats completament diferents, compartien un enorme entusiasme per la física i que també li agradava personalment uns als altres. Tanmateix, la relació mai va ser molt estreta que la de Bohr amics des semper Rutherford va veure com el seu mestre. Que corresponia des del moment en què es va reunir el 1911 fins a 1937, l'any de la mort de Rutherford.

El 24 de juliol de 1912, amb el seu document encara no està Bohr esquerra del grup de Rutherford a Manchester i va tornar a Copenhaguen per continuar desenvolupant la seva nova teoria de l'àtom, completant l'obra en 1913. El mateix any va publicar tres documents d'importància fonamental en la teoria de l'estructura atòmica. La primera ponència va ser sobre l'àtom d'hidrogen, els dos pròxims en l'estructura dels àtoms més pesants que l'hidrogen. En aquests documents de Bohr:

... conjunt de la seva sorprenent intent de combinar els aspectes de la física clàssica amb el concepte de Planck 's quantum d'acció. ... Els tres famosos documents ... formar la base de principis de Bohr de la reputació. El seu treball, encara que no immediatament acceptada per tots, intrigues als seus contemporanis i els va fer conscients de la necessitat d'una nova manera de descriure els esdeveniments en el nivell atòmic. L'àtom de Bohr, tot i que ha estat reemplaçat científicament, persisteix encara avui en la ment de moltes persones com una viscuda imatge del que els àtoms i mirar com un símbol de la física.

El juliol de 1913 Bohr va ser designat com un docent a Copenhaguen. Tanmateix no es tractava d'una situació que li plau, ja que no podien seguir l'estil de física matemàtica que estava desenvolupant. El 10 de març de 1914 va escriure al Departament d'Afers de l'Educació:

El sotasignat té la llibertat de la petició del departament per aconseguir la creació d'una càtedra de física teòrica a la universitat i, a més, la possibilitat de confiar a mi amb aquesta posició.

Es tracta d'un pas valent, però Bohr ia l'alta reputació significava que anava a ser pres seriosament. La Facultat de la Universitat ho va recomanar per a una càtedra de física teòrica però el Departament d'Afers d'Educació va decidir retardar la confirmació de l'entrada. Per suposat vegades el 1914 eren incerts i Bohr es va adonar que no va ser decisió ràpida probable. Per tant, es complau a acceptar una oferta de Rutherford per unir-se al seu grup de Manchester com Schuster Reader. S'espera que a Manchester per un any, la previsió que la seva càtedra de física teòrica a Copenhaguen seria confirmat per llavors. L'esclat de la Primera Guerra Mundial, mentre estava de vacances al Tirol abans de viatjar a Manchester va fer el seu viatge extremadament difícil, però ell i la seva esposa arribaren a Manchester, l'octubre de 1914 d'haver navegat tot el nord d'Escòcia a través de tempestes severes en el seu camí.

Bohr es trobava a Manchester ja que ell espera des de la seva cadira no va ser confirmada fins a l'abril de 1916. Tanmateix, és una molt productiva i feliç període. Pais escriu a:

Al començament de l'estiu de 1916 la Bohrs tornar a Dinamarca. Quatre anys abans Bohr havia deixat Manchester ple d'emocionants, però undigested idees sobre l'àtom. Ara que va partir com a mestre de camp que, com a professor a Copenhaguen, amb la seva esposa que estava esperant el seu primer fill al seu costat.

El 1917 Bohr va ser escollit membre de la Reial Acadèmia Danesa de Ciències i començar a fer plans per a un Institut de Física Teòrica a Copenhaguen. Aquest va ser creat per ell i, des de la seva obertura el 1921, es va convertir en el seu director, un càrrec que va ocupar durant la resta de la seva vida:

Institut que aviat es va convertir en una Meca per als físics teòrics de tot el món, i després de 1933 un refugi per un bon nombre de científics que havien fugit de l'Alemanya de Hitler. La seva centro social era la mansió "Gamle Carlsberg", donat a la nació pronunciat pel fundador de la coneguda fàbrica de cervesa i posats a Niels Bohr de l'eliminació el 1932. Aquí, sota la cura maternal de Bohr de la bella esposa, Margrethe ... students and scholars of all nations gathered to eat and talk and listen to music, and often to sit quite literally at the feet of Bohr, trying to catch his challenging remarks, subtle comments and gentle jokes, spoken in his soft Danish voice.

Bohr és ben conegut per les investigacions de l'estructura atòmica abans esmentats i també per al treball sobre la radiació, que va guanyar el Premi Nobel de Física 1922. Va donar una conferència sobre el treball per al qual va ser guardonat amb el Premi al 11 de desembre de 1922 a Estocolm. Va parlar de l'estabilitat atòmica i la teoria electrodinámica donant una compte dels orígens de la teoria quàntica, l'espectre de l'hidrogen, explicant les relacions entre els elements. La seva explicació es refereix a l'absorció i l'excitació de les línies espectrals i el principi de correspondència que havia establert en tres documents sobre la teoria quàntica dels espectres entre 1918 i 1922.

El 1923 Bohr va resumir les idees:

No obstant el que disposa la partida fonamental de les idees de les clàssiques teories de la mecànica i electrodinámica involucrades en aquests postulats, ha estat possible determinar una relació entre la radiació emesa per l'àtom i el moviment de les partícules que exhibeix un gran abast a l'analogia que reclamats per les clàssiques idees de l'origen de la radiació.

La mecànica quàntica es pot dir que han arribat en 1925 i dos anys més tard Heisenberg va dir que el seu principi d'incertesa. En una reunió celebrada a Com en el nord d'Itàlia el setembre de 1927 Bohr va presentar el seu principi de complementarietat que va donar una interpretació física de Heisenberg 's relacions d'incertesa. Proposa la complementarietat de les percepcions i les imatges, les partícules d'ona, conjugar variables, l'evolució quàntica - clàssica mesuraments etc fonamentalment com una nova interpretació dels fonaments de la teoria quàntica. Les idees de Bohr sobre la complementarietat són totalment explorat.

Bohr pensava que la seva idea de la complementarietat podria jugar un paper important en àmbits diferents del de la física quàntica i va treballar en aquestes idees en tota la resta de la seva vida. Al seu parer, les aplicacions a la biologia, la psicologia i l'epistemologia. S'ha suggerit que la idea de la complementarietat provenir de fora de la física, alguns argumentant que les arrels de la idea vi de les converses amb el seu pare, Christiansen i el filòsof Hoffding quan era encara a l'escola. Altres, com en el Pais, donar arguments convincents per demostrar que Bohr no va ser sabent Hoffding influenciat per la filosofia.

Es Bohr de la vista de la teoria quàntica que va ser finalment acceptat per ser. Einstein va expressar greus dubtes sobre la interpretació de Bohr i Bohr, Einstein i Ehrenfest gastat moltes hores a profund debat, però l'opinió de Bohr prevaler. Bohr va expressar aquesta opinió dient:

Les proves obtingudes sota diferents condicions experimentals no pot ser compresa dins d'una única imatge, sinó que han de ser considerats com complementaris en el sentit que només la totalitat dels fenòmens esgota la possible informació sobre els objectes.

HBG Casimir escriure descriure el que era treballar amb Bohr en el seu Institut:

Fins i tot Bohr, que concentren més intensament i havia més resistència que qualsevol de nosaltres, busquem la relaxació en mots encreuats, en els esports, i, en facetious debats.

Bohr d'altres contribucions importants, a més de la teoria quàntica, inclouen una teòrica de la taula periòdica dels elements al voltant de 1920, la seva teoria del nucli atòmic està compost d'una estructura en 1936, i la seva comprensió de la fissió d'urani en termes de isòtop 235 a 1939.

El 1937 Bohr, la seva esposa i el seu fill Hans, va fer una gira mundial. Ells van viatjar als Estats Units, Japó, Xina i la URSS. En el mateix any va assistir al funeral de Rutherford en la Abadía de Westminster a Londres, donant un discurs en moviment:

Quan per primera vegada tingut el privilegi de treballar sota la seva inspiració personal ja era un físic de la major renom, però, però, va ser llavors, i continua sent siempre, obert a escoltar el que un jove tenia en la seva ment. ... El pensament d'ell siempre serà per a nosaltres una valuosa font d'alè i fortalesa.

Bohr, encara que havia estat batejat a l'Església cristiana, jueva ha orígens en la seva banda de la mare i així, quan els nazis van ocupar Dinamarca el 1940, la seva vida es va convertir en superior difícil. Va haver de fugir el 1943 per la qual s'estan adoptant per Suècia per vaixell de pesca. Des d'allà va ser en avió a Anglaterra, on va començar a treballar en el projecte per fer una bomba de fissió nuclear. Després d'uns mesos es va ser amb l'equip de recerca britànic de Los Alamos als Estats Units, on va continuar treballant en el projecte.

Tanmateix Bohr està profundament preocupada pel control de les armes nuclears i des de 1944 va intentar persuadir Churchill i Roosevelt de la necessitat de comptar amb la cooperació internacional. Ell va escriure una carta pública a les Nacions Unides l'any 1950 per argumentar racional, pacífica atòmica polítiques:

La humanitat s'enfronta a perills de caràcter sense precedents, a menys que, al seu temps, les mesures es poden prendre per prevenir un desastre en la competència, tals formidables armament i establir un control internacional de la fabricació i l'ús de materials potents.

Bohr del fill Aage també es va convertir en un físic i comparteix el premi Nobel de Física el 1975. (Això és només un exemple famós dels científics de la mateixa família. Altres són el Van Vlecks, així com la Braggs i Madame Curie i la seva filla Irene Joliot.)

Bohr va rebre el primer EE.UU. Àtoms per la Pau Award el 1957. Va morir d'un atac cardíac a casa el 1962 i després d'aquesta científics i personalitats de tot el món es van unir per retre homenatge a ell. President Kennedy escriure (vegeu, per exemple):

Científics dels Estats Units, de fet tots els ciutadans americans que Doctor Bohr sabia el nom i les seves grans contribucions, han respectat i venerat per ell més de dues generacions ...


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland